Als onderdeel van een nieuw waterbesparingsplan stellen de stad Los Angeles en tal van andere waterdistricten in Zuid-Californië voor om gerecycled rioolwater direct via de kraan aan de mensen te leveren.

Dat gerecycleerde water zou natuurlijk gefilterd worden. Maar “direct drinkbaar hergebruik”, zoals ze het noemen, is in wezen nog steeds bioslibwater dat sporen van rioolwater en andere chemicaliën kan bevatten die niet worden opgevangen in het filtratieproces, aldus Ethan Huff.

“Dit verschilt van indirect drinkbaar hergebruik, waarbij water een tijd doorbrengt in een substantiële milieubarrière zoals een ondergrondse aquifer of in een reservoir,” meldde de Los Angeles Times over het concept.

De technologie, ook bekend als “toilet to tap”, bestaat al sinds eind jaren negentig, waarbij sommige gebieden bioslibwater gebruiken om het grondwater aan te vullen. Dat water wordt teruggepompt in de grond, op natuurlijke wijze gefilterd door sediment, en later naar huizen en bedrijven gepompt. (zoals we dat in Nederland doen in de Waterleidingduinen)

Bill Gates drinkt en ruikt poep - Waarom is de miljardair geobsedeerd met het consumeren van menselijke uitwerpselen?

In de loop der jaren zijn er rechtszaken gevoerd over de veiligheid van het gebruik van bioslib als leidingwater en over de mogelijke gevolgen ervan voor het milieu.

Maar vanwege de aanhoudende droogteproblemen dringen sommigen erop aan om van “toilet to tap” de norm te maken in heel Zuid-Californië – waaronder Brad Coffey van het Metropolitan Water District van Zuid-Californië.

Coffey van het Metropolitan Water District of Southern California. “Er is een erfenis op het gebied van volksgezondheid geweest waarbij riolering als afval werd beschouwd, het was iets om te vermijden, iets om bang voor te zijn”, zegt Coffey.

“Nu we de technologie hebben… heeft het publiek, de regelgevende instanties en de wetenschappelijke gemeenschap veel meer vertrouwen in ons vermogen om die watervoorraad veilig te hergebruiken.”

Eerste goedgekeurde Californische project voor direct hergebruik van drinkwater wordt gevestigd in Los Angeles

Wat er ook beslist wordt, het zal meer dan waarschijnlijk pas volgend jaar gebeuren. De State Water Resources Control Board heeft van de wetgevers de opdracht gekregen om voor 31 december 2023 met een plan te komen voor uniforme regelgeving voor direct hergebruik van drinkwater, wat betekent dat er nog tijd is voor mensen om zich ertegen te verzetten.

De stad Los Angeles is ondertussen al bezig met het opzetten van projecten om de zaken klaar te hebben op het moment dat de trekker wordt overgehaald, wat suggereert dat Californië in feite het aftappen van toiletwater voor algemeen gebruik zal goedkeuren.

Een demonstratie-installatie voor direct hergebruik van drinkwater is al opgezet in de buurt van het Headworks-reservoir net ten noorden van Griffith Park in Los Angeles. Als het wordt goedgekeurd, zal dit het eerste project voor direct hergebruik van drinkwater in de staat zijn, aldus Jesus Gonzalez, manager van het waterrecyclingbeleid bij het Los Angeles Department of Water and Power.

Een nabijgelegen faciliteit in Glendale produceert al gerecycled water, maar niets daarvan wordt nog toegevoegd aan de drinkwatervoorziening – alleen aan besproeiingsprojecten buitenshuis. Voorlopig is het Headworks-reservoirproject slechts een proefconcept voor wat binnenkort werkelijkheid zou kunnen worden.

“Dit wordt de toekomst van het water van L.A., de toekomst van de watervoorziening van de staat,” zei Gonzalez.

Gonzalez verwacht dat de Headworks-faciliteit binnen de komende vijf jaar volledig operationeel zal zijn en bioslibwater in de koffiepotten, badkuipen en vaatwassers van de mensen zal pompen.

Volgens burgemeester Eric Garcetti van L.A. zal in 2035 100% van het afvalwater van de stad worden gerecycled via de kranen van de mensen. Dit zal mogelijk worden gemaakt met behulp van de Hyperion Water Reclamation Plant, die momenteel alleen afvalwater behandelt voor lozing in Santa Monica Bay.

Het doel is de Hyperion Water Reclamation Plant om te vormen tot een geavanceerde zuiveringsfaciliteit die water zou produceren dat schoon genoeg is om rechtstreeks uit de kraan te drinken.


Help ons de censuur van BIG-TECH te omzeilen en volg ons op Telegram:

Telegram: t.me/dissidenteen

Meld je aan voor onze gratis dagelijkse nieuwsbrief, 10.000 gingen je al voor:


CEO Nestle: Mensen hebben geen recht op water, moet worden geprivatiseerd en gecontroleerd

0 0 stemmen
Artikelbeoordeling
Abonneer
Laat het weten als er
guest

6 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
lies
lies
6 maanden geleden

In NL is ons drinkwater door 6 mensen uit deutsland lbinnen geweest.

Oussoren
Oussoren
5 maanden geleden
Antwoord aan  lies

Dit snap ik niet……?

Pjotr
Pjotr
6 maanden geleden

Homeopatisch kak-en-pies water…
Na de kweekvleesburger, de knisperige krekelworstjes, de algensoep met madenballetjes, de bacteriekaas en het zeewierslaatje de maaltijd doorspoelen met een fris glaasje gemeentepies.

itsme
itsme
6 maanden geleden

Hmm, het verschil met de rioolwaterzuiveringen in NL is dan niet groot. Dat gaat vaak naar het oppervlaktewater maar dat word dan ook weer gebruikt voor drinkwater.

Gebeurd hier al jaar na jaar na ….

Petra
6 maanden geleden

Hergebruik om de tuin te sproeien, de auto te wassen of het toilet door te spoelen zijn mogelijk zinvolle toepassingen.

Hergebruik als drinkwater is ONZIN.

De kosten en het energieverbruik om het voldoende schoon te maken wegen natuurlijk nooit op tegen de voordelen en dan hebben we het nog niet over de risico’s gehad….

Hagar
Hagar
6 maanden geleden

Het regenwater valt kristalhelder, zuiver en gratis uit de lucht.

Maar dat moet via de beken en rivieren zo snel mogelijk terug in de zee, voordat het de kans krijgt in de bodem te dringen.

En wij moeten kak en pis drinken.

En de bomen en de planten sterven van de uitgedroogde grond.

Waterschaarste is een 100% opzettelijk gecreëerd probleem.