Bijna overal buiten de EU wrijven de mensen zich in de ogen van verbazing over het fatale economische, financiële en energiebeleid van de EU. Nu heeft een andere prominente Amerikaanse analist zich uitgesproken met een vernietigend oordeel, meldt Zuerst.

David Stockman (75), directeur van het Office of Management and Budget onder president Ronald Reagan van 1981 tot 1985, kan alleen maar zijn hoofd schudden over het huidige economische beleid van het Westen: “Het trio van sanctieoorlog, groene energie kruistocht en virusbestrijding is een dodelijke bedreiging voor de welvaart.” Niets illustreert dit beter dan de “neergang van de eurozone, waar deze politieke ziekten het verst zijn voortgeschreden“, aldus de analist in een goed onderbouwde kritiek die hij nu op het Amerikaanse portaal InternationalMan.com heeft gepubliceerd.

Volgens het verslag is de reële bbp-groei met 74% gedaald ten opzichte van de periode vóór de financiële crisis van 2008. “De reële groei in de E19-landen bedroeg slechts 0,67% per jaar in de 14-jarige periode tussen het eerste kwartaal van 2008 en het eerste kwartaal van 2022, vergeleken met 2,29% per jaar in de overeenkomstige periode tussen 1995 en 2008,” merkt Stockman op. Nu stevent Europa af op “snelle stagflatie” – en hier is de Amerikaanse analist niet zuinig met duidelijke woorden: “De EU-harakiri kunstenaars zijn nog maar net begonnen. Ondanks de geplande volledige stopzetting van het vervoer van Russische ruwe olie over zee tegen eind 2022 en in het vooruitzicht van een mogelijke volledige stopzetting van het Russische pijplijngas, plannen deze leeghoofden nu een zesde ronde van sancties om nog een schepje bovenop alle waanzin tot dusver te doen.”

Voeg daarbij de wisselkoers van een permanent verzwakkende euro, die leidt tot geïmporteerde inflatie. Alleen al in het afgelopen jaar is de wisselkoers met 15 procent gedaald ten opzichte van de dollar, en met meer dan 58 procent sinds het hoogtepunt medio 2008. “Het behoeft geen betoog dat een instortende wisselkoers een klassiek recept is voor een sterke stijging van de geïmporteerde inflatie“, stelt Stockman vast. De komende brute stagflatie zal de ECB verlammen – met ernstige gevolgen, zegt hij: “Energie, voedsel en andere inflatiefactoren maken letterlijk gehakt van de levensstandaard van de middenklasse“.

Maar het Rusland- en sanctiebeleid van de Europeanen is ook in de ogen van de Amerikaanse analist een ramp. Europese leiders, zegt hij, “formuleerden hun beleid in een parallel universum en bespraken onuitvoerbare plannen voor een 40-60 dollar prijsplafond voor de Russische export van ruwe olie, zogenaamd uitgebreid tot de Aziatische markten. De valse veronderstelling – adembenemend in zijn reeks van fouten – is dat het Kremlin het geld nodig heeft en braaf zal toegeven.”

Stockman vraagt op provocerende wijze: “Wat is er in hemelsnaam mis met deze mensen? Proberen ze met opzet de maatschappij en zelfs een minimum aan welvaart te saboteren?” Hij gaat verder: “De argumenten tegen de betrokkenheid van Europa bij de krankzinnige sanctieoorlog van Washington tegen Rusland zijn inderdaad zo overweldigend dat de onderliggende waarheid moeilijk kan worden ontkend. De politieke leiders van Europa zijn vervallen tot een acute mentale ontsporing – een vorm van groepsdenken die volledig losstaat van rationaliteit“. En: “Zijn de politieke apparatsjiks en politici van de EU dus op weg om wat er nog over is van de welvaart van Europa te vernietigen? Daar lijkt het wel op.


Help ons de censuur van BIG-TECH te omzeilen en volg ons op Telegram:

Telegram: t.me/dissidenteen

Meld je aan voor onze gratis dagelijkse nieuwsbrief, 10.000 gingen je al voor:


EU-dictator Von der Leyen pleegt moordaanslag op Europese burgers en economie onder het mom van sancties tegen Rusland

5 2 stemmen
Artikelbeoordeling
Abonneer
Laat het weten als er
guest

2 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
Qvic
Qvic
7 maanden geleden

Het is juist de bedoeling om de EU volledig te vernietigen. Zodat alles onbetaalbaar wordt voor de burgers en zo iedere burger te kunnen onteigenen. In opdracht van het WEF. De landbouw wordt door HAARP systemen de nek omgedraaid, door zo extreme hitte en droogte in de EU te creëren dat niets meer wil groeien en de bodem compleet uitdroogt. De bladeren van de planten verbranden letterlijk. Door al het vocht uit de lucht te halen, door o.a. met het 5G netwerk, zodat de oogsten mislukken. Na deze extreme hitte zullen ze waarschijnlijk in het oogst seizoen zoveel mogelijk regen laten vallen, dat alles weg spoelt en/of het land niet meer op kunnen met de landbouwvoertuigen. Dan wordt dat in de schoenen geschoven van klimaat verandering, maar alles is gepland van A tot Z en de media moet het zo brengen, dat de daders vrij uitgaan en het klimaat de schuld krijgt. Niets is toevallig. Voordat de mobiele telefoon gangbaar werd, waren de zomers wel 10 tot15 graden kouder en vele malen natter. Maar dat wordt er nooit bij verteld.

Weet ik veel
Weet ik veel
7 maanden geleden

Als die mensen die beweren dat al die idiote maatregelen nodig zijn om Rusland er van te weerhouden de EU binnen te vallen, dan kan je ook zeggen dat als de economie in puin is het gemakkelijk is voor Rusland om de EU in te nemen. Hoe je het ook wilt zien, het is allebei fout gezien.
Weg met die idiotie. Het maakt de economie kapot. Daarna kan alles in de EU goedkoop en gemakkelijk ingenomen worden door de grootgraaiers met biljoenen. Own nothing and be happy