De Hongaarse president Orbán heeft de uitgangspunten van zijn beleid nog eens uiteengezet. In een toespraak aan het einde van de Tusványos Zomeracademie in Transsylvanië, Roemenië, sprak hij zijn steun uit voor de speciale weg van Hongarije binnen de EU, verwierp hij de fundamentele “waarden” van de EU en verklaarde hij zich voorstander van het beginsel van etnische homogeniteit, meldt Zuerst.

“Als we ons verre houden van oorlog, migratie, gendergekte, wereldwijde minimumbelasting en economische migratie, zal Hongarije succesvol blijven,” zei Orbán.

Nadat Hongarije maandenlang geweigerd heeft zich te schikken naar de westerse Rusland-sancties en pas onlangs nog een gasdeal met Moskou heeft gesloten, heeft Orbán nu demonstratief het Europese verenigde front tegen Rusland aan de kaak gesteld. Terwijl Europa door de Russische sancties in een recessie terecht zou komen, zou Hongarije zijn groeipad blijven bewandelen. In het nationaal belang moet het land niet alleen overeenkomsten sluiten met de EU en de VS, maar ook met Rusland en China.

“Dit is niet onze oorlog,” maakte Orbán zijn standpunt nogmaals duidelijk. De enige manier om verder bloedvergieten te vermijden, zei hij, waren rechtstreekse onderhandelingen tussen Washington en Moskou. Hij zei ervan overtuigd te zijn dat de oorlog niet zou zijn uitgebroken als zijn vriend Donald Trump nog aan het roer had gestaan in de VS en Angela Merkel in Berlijn. Bovendien beschuldigde Orbán de EU ervan te worden gecontroleerd door een “legioen” van George Soros, een groot speculant en “filantroop”.

Aan het eind van zijn toespraak ging de Hongaarse regeringsleider nogmaals in op de grondbeginselen en nam hij nadrukkelijk afstand van het multiculturele concept van de EU. Centraal-Europa met Polen en Hongarije was het echte Westen, terwijl West-Europa al een “post-West” was dat zijn identiteit had opgegeven door vermenging met niet-Europese volkeren. “Er zijn plaatsen waar volkeren uit Europa en volkeren van buiten Europa zich vermengen, en plaatsen waar Europese volkeren zich onder elkaar vermengen, zoals in de Karpaten.”

“We zijn geen gemengd ras,” zei hij, “en dat willen we ook niet zijn.”

De Tusványos Zomeracademie wordt al vele jaren gehouden in het Roemeense kuuroord Băile Tușnad (Tusnádfürdö) in het Hongaarse nederzettingsgebied Transsylvanië.


Help ons de censuur van BIG-TECH te omzeilen en volg ons op Telegram:

Telegram: t.me/dissidenteen

Meld je aan voor onze gratis dagelijkse nieuwsbrief, 10.000 gingen je al voor:


Het Coudenhove-Kalergi plan – De genocide op de volkeren van Europa

0 0 stemmen
Artikelbeoordeling
Abonneer
Laat het weten als er
guest

2 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
Hagar
Hagar
6 maanden geleden

Bravo Orban!

Johan
Johan
6 maanden geleden

Prima dat hij dat zegt, niets mis mee staat zelfs vermeld in het oude testament (Deuteronomium 23) dus nieuw is het niet.