Richt Moskou zijn pijlen op de rest van Oekraïne nu de Donbas-regio vijf maanden na de invasie grotendeels onder controle is van de Russische troepen? Het lijkt erop dat dit het geval zou kunnen zijn, op basis van provocerende opmerkingen van de Russische minister van Buitenlandse Zaken Sergey Lavrov woensdag, meldt ZeroHedge.

“De Russische minister van Buitenlandse Zaken zei dat Moskou zijn oorlogsdoelen voor zijn invasie in Oekraïne had uitgebreid, het sterkste teken tot nu toe dat het delen van het land wil annexeren die momenteel onder zijn controle zijn,” aldus FT, die citeert dat:

Sergei Lavrov woensdag zei dat de doelen van Rusland ambitieuzer waren dan Moskou had verklaard aan het begin van de oorlog in februari, toen het beweerde dat zijn doel was om de oostelijke grensregio Donbas te “bevrijden”. De oorlogsdoelen van Moskou strekken zich nu uit tot de provincies Kherson en Zaporizjzja in het zuiden van Oekraïne, die grotendeels door Russische troepen bezet zijn, aldus Lavrov.

Oekraïne kan van de kaart worden geveegd - voormalig militair adviseur Trump

Lavrov zei ook dat een “aantal andere gebieden” ook onder de nieuwe oorlogsdoelen vallen, zonder ze echter bij naam te noemen.

President Vladimir Poetin en zijn generaals hebben in de eerste twee maanden van de oorlog duidelijk gemaakt dat het “bevrijden” van de Donbas-regio een centraal doel was, maar sindsdien is er veel gespeculeerd over de vraag of het Kremlin verder zou gaan dan dit gebied.

Sommige politieke analisten in het Westen – met John Mearsheimer van de Universiteit van Chicago voorop – hebben verklaard dat Moskou aanvankelijk de operaties in het Oosten wilde beperken, ter verdediging van de pro-Russische afgescheiden republieken; Mearsheimer heeft echter betoogd dat vele variabelen Poetin er waarschijnlijk toe hebben aangezet verder te gaan dan deze aanvankelijke doelen. Een van de belangrijkste variabelen op het slagveld is de voortdurend escalerende betrokkenheid van Washington en het Westen, vooral bij de verscheping van wapens – waaronder raketsystemen met een groter bereik.

Lavrov zinspeelde hierop in zijn commentaar van woensdag: “Als het westen Oekraïne vol blijft pompen met wapens uit machteloze woede of een verlangen om de situatie te verergeren [ . . .] dan betekent dat dat onze geografische taken nog verder van de huidige lijn zullen verschuiven,” zei hij.

Het voorwaardelijke, ‘waarschuwende’ karakter van zijn formulering suggereert dat het Kremlin de doelpalen misschien nog niet heeft verlegd. Lavrov verwees tijdens de verklaringen naar het feit dat het conflict “een voortdurend proces” is.

Dinsdag veroordeelde het Witte Huis in een verklaring wat het het “Russische annexatiedraaiboek” noemde, temidden van berichten dat het Kremlin pro-Russische functionarissen en besturen installeert in steden die het nu onder controle heeft. Russische media hebben ook vooruitgeblikt op mogelijke “referenda” in deze gebieden, vergelijkbaar met de Krim in 2014.

En op woensdag bevestigde het Pentagon dat het Oekraïne vier extra High Mobility Artillery Rocket Systems (HIMARS) stuurt als onderdeel van de volgende ronde van veiligheidsbijstand, volgens de woorden van minister van Defensie Lloyd Austin.

Het ziet er dus naar uit dat de huidige proxy-oorlog in ieder geval op de korte termijn nog heter zal worden, voordat een van beide partijen de mogelijkheid van een compromis serieus neemt. De Oekraïense regering reageerde op Lavrov’s laatste woorden door te herhalen dat zij niet met de Russen aan de onderhandelingstafel zal gaan zitten. “De Russen willen bloed, geen gesprekken”, zei FM Dmytro Kuleba, en drong aan op nog meer sancties en nog meer druk vanuit het Westen op Moskou.


Help ons de censuur van BIG-TECH te omzeilen en volg ons op Telegram:

Telegram: t.me/dissidenteen

Meld je aan voor onze gratis dagelijkse nieuwsbrief, 10.000 gingen je al voor:


Dodelijke NAVO-wapens dwingen Rusland oorlog tegen Oekraïne uit te breiden

0 0 stemmen
Artikelbeoordeling
Abonneer
Laat het weten als er
guest

4 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
Marco
Marco
7 maanden geleden

Nog meer sancties, welke troeven heeft het westen nog in handen dan?

Dee
Dee
7 maanden geleden
Antwoord aan  Marco

Tja, die wapenleveranties houden ook een keertje op. De depots zijn bijna leeg.

Dee
Dee
7 maanden geleden

Laat Putin maar uitbreiden tot aan Scheveningen en hier ook de nazi’s opruimen.

Anna
Anna
7 maanden geleden

Rusland gaat gewoon door totdat alle wapentuig in het westen OP IS.
Die troef hebben ze in handen gekregen door de Ukrainers zelf die de Amerikanen nog steeds laten geloven dat zij kunnen winnen.

HA HA kleinduimpje zegt dat Hij kan winnen van de reus Rusland!
Hieruit blijkt dat Zalensky of hartstikke stom is, of hartstikke bang is.

Zo stom dat je jezelf zo voor de gek kunt houden dat je het tegenovergestelde zegt.
En alleen maar als “ inkoper van wapens bij zijn bondgenoten door zijn achterban wordt gezien” In feite is hij volkomen incompetent.
Voor zijn taak als president en Voor Rusland…… Hoe eerder hij gaat onderhandelen hoe minder doden….
Maar dat deert hem kennelijk niet !!!!! De misdadiger ❗️

of bang, dat wanneer hij toe zou geven aan onderhandelingen , hij door zijn eigen leger wordt doodgeschoten./ VERMOORD. Want het zijn en blijven daar naiz’s facisten ook al hebben ze wapentuig uit Amerika en Europa. Een fatsoenlijke oorlog is het niet, ze schieten hun eigen mensen dood al 8 jaar 15.000 mensen….. en de wereld zweeg…….. Hoe hypocriet.