Met haar noodplan voor gas wil de EU de lidstaten nog verder van hun rechten beroven. Zoals reeds is uitgelekt, krijgt EU-commissaris Ursula von der Leyen de bevoegdheid om de EU-lidstaten te dwingen gas te besparen als de situatie drastisch blijft verslechteren en de lidstaten “vrijwillig” niet genoeg besparen. De EU is grotendeels verantwoordelijk voor de problemen met de energievoorziening.

Aangezien de EU-Commissie niet democratisch door de burgers is verkozen, maar eerder een onderkomen is voor versleten politici die in hun land hebben gefaald, bewandelt zij tamelijk totalitaire paden. Terwijl Ursula von der Leyen het Ministerie van Familiezaken en het Ministerie van Sociale Zaken in Duitsland, maar vooral het Ministerie van Defensie en de Bundeswehr in een catastrofale toestand achterliet, wil zij nu blijkbaar de andere landen volledig ruïneren, meldt Wochenblick.

Verplichting voor de lidstaten

Als de besparingsdoelstellingen niet vrijwillig worden gehaald, kan de EU-Commissie, zoals in het gasnoodplan is bepaald, de lidstaten besparingen opleggen zonder hen te raadplegen, laat staan erover te stemmen.

Zo ontstaat de uitzonderlijke situatie dat de EU eerst een crisis uitlokt met haar ondoordacht sanctiebeleid en vervolgens deze zelf veroorzaakte crisis gebruikt om haar eigen macht uit te breiden en de soevereiniteit van de afzonderlijke staten verder in te perken. Klaus Schwab en zijn Great Reset doen nogmaals de groeten. Ook het Europees Parlement is niet bij deze procedure betrokken en heeft er niets over te zeggen.

En Zero Hedge meldt:

Het uitvoerend orgaan van de EU merkte op dat de eerste besparingen vrijwillig zouden zijn; in een nooit eerder gezien voorstel heeft de Commissie echter gevraagd dat in het geval van een alarmsituatie in de hele EU “wanneer er een aanzienlijk risico bestaat op een ernstig gastekort of wanneer er een uitzonderlijk hoge vraag naar gas is, waardoor de situatie met betrekking tot de gasvoorziening aanzienlijk verslechtert” – zij de bevoegdheid zou hebben om verplichte besparingen op te leggen.

Het communiqué “Save gas for a safe winter” wordt ingeleid met een beschuldiging en een veroordeling van Rusland dat gas als wapen zou gebruiken.

Dat is toch wel hondsbrutaal nadat Von der Leyen nog geen 4 maanden geleden zelf de zelfmoordsancties afkondigde is opdracht van haar bazen in Washington.

EU-dictator Von der Leyen pleegt moordaanslag op Europese burgers en economie onder het mom van sancties tegen Rusland

Het voorgestelde “recht” om in de hele Unie een alarmsituatie af te kondigen, waardoor de Europese uitvoerende macht dwingende bevoegdheden zou krijgen, wordt als volgt verwoord:

De nieuwe verordening zou de Commissie ook de mogelijkheid geven om, na raadpleging van de lidstaten, een “EU-alarm” voor de energiezekerheid af te kondigen, waarbij aan alle lidstaten een verplichte vermindering van de vraag naar gas wordt opgelegd.

En het ziet ernaar uit dat de crisis niet alleen deze komende winter zal duren, maar jaren, zoals Javier Blas van Bloomberg opmerkt: “De Europese Commissie waarschuwt niet alleen voor de gasvoorziening komende winter, maar signaleert ook problemen voor de winter van 2023-24 (de reden hiervoor is dat als je deze winter al je voorraden opgebruikt, je de volgende winter in de problemen zit).”


Help ons de censuur van BIG-TECH te omzeilen en volg ons op Telegram:

Telegram: t.me/dissidenteen

Meld je aan voor onze gratis dagelijkse nieuwsbrief, 10.000 gingen je al voor:


Het begint: Duitse woningbouwcoöperatie sluit warm water en verwarming af om energie te besparen

0 0 stemmen
Artikelbeoordeling
Abonneer
Laat het weten als er
guest
4 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
Eddy
Eddy
2 maanden geleden

Mag ik deze dame baarmoederhalskanker of een hersenbloeding toewensen? Ik zou daar heel vrolijk van worden !

Qvic
Qvic
2 maanden geleden

Dan verzaakt zij haar taak, door incompetentie. Maar de EU is een privaat bedrijf, geen overkoepelde staats bedrijf. Wat ze gemakshalve wel willen voor doen.

Hagar
Hagar
2 maanden geleden

Profiterend van deze crisis die ze zelf heeft veroorzaakt, trekt de EU meer nieuwe macht naar zich toe.

En die macht zal ze daarna nooit meer afgeven.

Integendeel, het wordt gebruikt als een voet in de deur om daarna nog meer machten op te eisen.

Zo gaat dit stap voor stap verder, tot de EU alle macht heeft, en de nationale regeringen alleen nog wat symbolische beslissingen en details mogen regelen.

De EU is een communistisch, bedrieglijk en destructief gedrocht, en moet onmiddellijk ontmanteld worden, al haar beslissingen uit het verleden moeten worden geannuleerd, en de lidstaten moeten terug volledige onafhankelijkheid krijgen.

Anna
Anna
2 maanden geleden

Wat een gekke wereld…….
Kan z’ on tot gynaecoloog opgeleide, ongekozen, door Merkel van de straat geplukte vrouw : ONS VERPLICHTEN 15%MINDER GAS TE GEBRUIKEN. ❓❓

Het raakt tijd voor veranderingen daar in Brussel. ❗️
We worden zowel als personen als ook landen, door Europa door dit soort DOMME LIEDEN MET EEN WANBELEID: DE NEK OMGEDRAAID. ‼️