Noorse aanklagers onderzoeken “haatdragende” tweets van feministe Christina Ellingsen aan het adres van een man die beweert een lesbische vrouw te zijn. Als Ellingsen wordt veroordeeld, kan ze tot drie jaar gevangenisstraf krijgen, meldt Free West Media.

“Je bent een man. Je kunt geen moeder zijn“, zei feministe Christina Ellingsen op de Noorse nationale televisie. Ze reageerde op opmerkingen van “Christine Marie” Jentoft, vertegenwoordiger van de trans-activistengroep Foreningen FRI. Zoals CNE News meldde, is Jentoft een biologische man die zich identificeert als lesbienne.

Amnesty International Noorwegen beschuldigde Ellingsen vanwege dit feit van “intimidatie”. Ellingsen tweette: “Het normaliseren van het idee dat mannen moeder kunnen zijn is een gedefinieerde vorm van discriminatie van vrouwen.”

Ellingsen wilde weten waarom de FRI jongeren leert dat mannen lesbisch kunnen zijn. “Is dit geen bekeringstherapie?” zei Ellingsen. Later schreef ze hoe “gek” de FRI was, een “organisatie die zogenaamd de belangen van jonge lesbiennes beschermt”.

Nu stelt het Noorse Openbaar Ministerie een onderzoek in naar Ellingsen. De aanklacht: haatzaaien. In het ergste geval riskeert ze drie jaar gevangenisstraf. Volgens CNE News heeft de beschuldiging te maken met het feit dat het begrip genderidentiteit in januari 2021 werd toegevoegd aan de Noorse wet over belediging en haatmisdrijven.

Het feit dat de politie wettelijk in staat is om vrouwen die opkomen voor vrouwenrechten te onderzoeken en te vervolgen, is zorgwekkend, verklaarde Ellingsen: “Dit is nieuw terrein in Noorwegen, dus de uitkomst van het onderzoek is belangrijk.”

Volgens haar worden vrouwen in Noorwegen niet beschermd tegen zogenaamde haatzaaiende taal. “Maar mannen die beweren zowel lesbisch als vrouw te zijn, worden beschermd op basis van zowel hun genderidentiteit als hun seksuele geaardheid,” merkt Ellingsen op.

In een interview met Tucker Carlson op Fox News zei Ellingsen dat ze veel steun had gekregen uit verschillende hoeken, maar ook veel kritiek. Ze werd ervan beschuldigd op te roepen tot genocide, een fascist en een maoïst te zijn. Ellingsen was niet verrast door de beschimpingen en zei dat dit te verwachten was.

“Als je niet over de biologische realiteit kunt praten, is dat onvermijdelijk,” zei Ellingsen.

Voorheen stond ze sympathiek tegenover het radicale feminisme, verklaarde Ellingsen. Vroeger stemde ze ook op links. Nu daarentegen staat ze veel kritischer tegenover wat ze eigenlijk zeggen. Ellingsen concludeert: “Alle partijen in Noorwegen steunen deze pseudowetenschap”.

CNE News meldde dat in 2021 al een Noorse man werd veroordeeld voor het “beledigen” en “misgenderen” van een transgender man op Facebook. Hij werd veroordeeld tot 21 dagen gevangenisstraf en een boete van ongeveer 1500 euro.

Een soortgelijk verbod op “haatzaaien” is ook in Nederland in de maak om genderidentiteit te beschermen tegen “beledigingen”, aldus CNE News. De kwestie wordt ook op Europees niveau besproken. Eind 2021 stelde de Europese Commissie voor om haatzaaien toe te voegen aan de bestaande lijst van “EU-misdrijven”. Daarover wordt binnenkort in Luxemburg een besluit genomen. Volgens Bas Tichelaar, directeur van CitizenGo in Nederland, is het “… een tactiek van radicaal links om elke kritiek op hun ideeën wereldwijd te censureren. Door de definitie van vrijheid van meningsuiting te veranderen, wordt de vrijheid van meningsuiting in gevaar gebracht. Wanneer die onderdrukt wordt, verandert het regeringssysteem in een totalitaire tirannie.”

CitizenGO is in het begin een petitie gestart om op te komen voor de vrijheid van meningsuiting in Europa. “We zien steeds meer hoe wetten tegen haatzaaien misbruikt kunnen worden om mensen met een andere mening te vervolgen”, aldus Tichelaar.

Een ander groot probleem is het ontbreken van een duidelijke definitie van vermeende haatzaaiende taal en haatmisdrijven.


Help ons de censuur van BIG-TECH te omzeilen en volg ons op Telegram:

Telegram: t.me/dissidenteen

Meld je aan voor onze gratis dagelijkse nieuwsbrief, 10.000 gingen je al voor:


“Niemand vertelde me iets van wat ik je nu ga vertellen”: Getransitioneerde man deelt grimmige details van transoperaties

0 0 stemmen
Artikelbeoordeling
Abonneer
Laat het weten als er
guest

2 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
Dee
Dee
8 maanden geleden

Begon al in de jaren 80.
comment image?auto=webp&s=9fab975826c5d479c367a4952b3922a2f83309a0

Hagar
Hagar
8 maanden geleden

De wetten tegen “haatpraat” zullen uitsluitend gebruikt worden tegen mensen die het traditionele, normale en natuurlijke standpunt verdedigen.

De globalististen, perverten, bolsjewisten en satanisten mogen haat en vergif spuien zoveel ze willen, daar gaat nooit iemand voor gestraft worden.