NYC Emergency Management heeft onlangs een video geplaatst met “belangrijke stappen die New Yorkers moeten volgen als er een nucleaire aanval plaatsvindt”. En ze hebben werkelijk alles uit de kast gehaald om deze video zo griezelig en Orwelliaans mogelijk te maken, meldt Vigilant Citizen. De belangrijkste boodschap: Ga naar binnen en volg de media.

Publieke aankondigingen over wat mensen moeten doen in geval van een nucleaire aanval zijn niets nieuws in de Verenigde Staten. De Civil Defense film Duck and Cover uit 1951 (met Bert de schildpad) is een iconisch stukje mediageschiedenis dat voor altijd het tijdperk van de Koude Oorlog zal bepalen.

Bert de schildpad staat op het punt te bukken en te dekken na het zien van een onmiddellijke bedreiging.

Hoewel het onderwerp van Duck and Cover verbijsterend somber is (de totale vernietiging van de samenleving na een nucleaire ontploffing), slaagt de video erin om enigszins vrolijk, optimistisch en onderhoudend te blijven. Door het gebruik van pakkende jingles en schattige tekenfilmfiguurtjes slaagt Duck and Cover er goed in jong en oud te informeren zonder ze met volslagen angst te vervullen.

Fast forward naar 2022: TOTALE ANGST. NYC Emergency Management heeft een Nucleaire Paraatheid PSA uitgebracht die precies het tegenovergestelde is van Duck and Cover. Het is griezelig, afstotend, en nodeloos Orwelliaans. Hier is de video.

Alles aan deze video verontrust me tot in het diepst van mijn ziel.

Eerst en vooral: Waarom nu? De laatste atoombom werd meer dan 75 jaar geleden gedropt. Waarom stoppen ze deze gedachten in de hoofden van mensen tijdens de zomer van 2022? Proberen ze ons te vertellen dat ze geloofwaardige nucleaire dreigingen hebben ontvangen die specifiek gericht zijn op NYC? Zo niet, waarom zouden ze dan tijd en middelen besteden om dit te maken?

Duck and Cover werd uitgebracht tijdens de Koude Oorlog, een paar jaar nadat de Verenigde Staten twee atoombommen op Japan gooide. Met andere woorden, het bestaan van de video was gerechtvaardigd gezien de geo-politieke context van die tijd.

We zijn nu in 2022 en deze video dook letterlijk uit het niets op. Nog erger, de boodschap is vreemd genoeg in lijn met het uiteindelijke doel van de globale elite:

Gehoorzaam of sterf

Zoals gezegd, alles aan deze video is verontrustend. Hij doet er alles aan om zijn kijkers de stuipen op het lijf te jagen, via allerlei bizarre methoden.

nycpsa1 NYC Released a "Nuclear Preparedness PSA" and it's an Orwellian Nightmare

De video speelt zich af in een neppe, in 3D gemodelleerde (of zoiets) straat in NYC.

nycpsa2 NYC Released a "Nuclear Preparedness PSA" and it's an Orwellian Nightmare

Met behulp van een slecht green screen effect wordt de verteller op de meest onnatuurlijke manier bovenop die achtergrond geplaatst.

Het eindresultaat van deze visuele opzet is gewoon verontrustend. Men kan de valsheid van dit alles al voelen. Dan begint de dame te praten en wordt het nog erger. Ze zegt:

“Er is een nucleaire aanval geweest. Vraag me niet hoe of waarom, maar weet dat the big one has hit”.

Deze eerste twee zinnen zetten de bizarre “VRAAG NIETS” toon van de video.

Na de woorden “Er is dus een nucleaire aanval geweest” (alsof ze terloops een verhaal vertelt over die keer dat ze een vest terugbracht bij TJ Maxx), zegt ze dat we niet moeten vragen “hoe” of “waarom”. Dat is een vreemde manier om een video te beginnen. Meteen vanaf het begin worden de kijkers gereduceerd tot vee dat moet doen wat hen is opgedragen, zonder vragen te stellen.

Dan voegt ze eraan toe: “Weet gewoon dat the big one has hit”.

THE big one? Dat is een rare manier om dingen te formuleren. Het is bijna alsof die “big one” een onvermijdelijk iets is waar we allemaal reikhalzend naar uitkijken.

Om de laatste paar paragrafen samen te vatten, deze dame zei slechts ongeveer 9 woorden, en ik ben al diep geïrriteerd. En dat zou wel eens het beoogde doel kunnen zijn.

nycpsa4 NYC Released a "Nuclear Preparedness PSA" and it's an Orwellian Nightmare

Dan, met een griezelige glimlach, zegt de dame dat we naar binnen moeten en snel.

Serieus, waarom lacht ze? Ik voel me er niet beter door, het maakt me bang. Het is alsof ze weten dat ze met de hoofden van mensen spelen en ze genieten er grondig van.

Dan, gaat de dame naar binnen. En met naar binnen, bedoel ik dat ze voor een andere nep groen achtergrond scherm verschijnt. Ik begin het gevoel te krijgen dat ik naar Sesamstraat of zoiets zit te kijken.

nycpsa3 NYC Released a "Nuclear Preparedness PSA" and it's an Orwellian Nightmare

Waarom werpt ze geen schaduw? Mijn hersenen kunnen niet verwerken wat ze zien.

Als je eenmaal binnen bent, wat doe je dan? Nou, je doet wat de elite altijd wil dat je doet: De media volgen. Ja, stap #3 is letterlijk “Volg de media”. Het is niet “blijf op de hoogte” of een formulering die de intelligentie van mensen respecteert. Het is “volg de media”. Woorden zijn belangrijk.

Ze voegt eraan toe:

“En ga niet naar buiten tot de autoriteiten zeggen dat het veilig is”.

Sinds COVID hebben de media en de autoriteiten zich er onrustbarend gemakkelijk vanaf gemaakt om algemene Orwelliaanse bevelen uit te vaardigen die van toepassing zijn op hele bevolkingsgroepen. In 2020 ging het inderdaad alleen maar over “thuis schuilen”, “de media volgen” en “wachten tot het veilig was om naar buiten te gaan”. Blijkbaar missen ze die dagen echt en fantaseren ze over teruggaan naar die tijd met enge nucleaire scenario’s.

Ik begrijp dat niemand naar buiten zou moeten gaan na een nucleaire ontploffing, maar de nadruk die in deze video wordt gelegd op verstoppen en het volgen van de media is nogal stuitend. Waarom wordt dit soort extreme berichtgeving nu getoond?

Tenslotte eindigt de dame dit fantastische stukje WTF met een briljante conclusie:

“yOu’Ve GoT tHiS!”

Ik voel me zoveel beter. Nadat mij gezegd is dat ik mij moet verstoppen tot de door de staat gesteunde media mij zeggen wat ik moet doen, gebruikt de dame een coole, stadse uitdrukking om met mij op straattaalniveau te praten.

In Conclusie

Sommigen zullen zeggen: “Deze video die je bespot kan op een dag je leven redden, eikel!”. Ik denk eerlijk gezegd dat er meer achter deze video zit dan alleen maar informatie overbrengen. Alles aan deze video riekt naar Orwelliaanse propaganda, onbetwiste volgzaamheid, en totale angstzaaierij. Het enige wat deze video echt bereikt heeft, is gekke gedachten in mijn hoofd stoppen, zoals: Wat als een nep nucleaire aanval werd gebruikt om een hele bevolking tot volledige onderwerping te brengen?

En deze video is geen willekeurige internet rariteit, het is onderdeel van een wijdverspreide campagne in New York.

Screenshot 20220716 132909 e1658256090243 NYC Released a "Nuclear Preparedness PSA" and it's an Orwellian Nightmare

Dit onheilspellende bord in Menlo Park Mall, New Jersey stond er al sinds april.

Kortom, deze video is misschien gewoon een excuus om mensen schaamteloos te vertellen dat ze hun mond moeten houden en “de media moeten volgen”. Als er ooit een nucleaire ontploffing is, denk ik dat ik me maar verstop. Want, tenslotte, heb ik dit.


Als er ooit een nucleaire ontploffing plaatsvindt, kunnen we alleen maar hopen dat het in New York is, het Sodom en Gomorra van de globalisten. Liefst tegelijkertijd met Londen en Washington, waar de globalistische bankiers zetelen. Sinds Peter Stuyvesant het er niet meer voor het zeggen heeft is die stad hard achteruit gegaan.


Het bouwen van een imperium – The City of London

0 0 stemmen
Artikelbeoordeling
Abonneer
Laat het weten als er
guest

2 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
Petra
8 maanden geleden

Waar heb ik dit eerder gehoord???

Oja… LOCKDOWNS!

Dit is gewoon de overtreffende trap in Lockdowns wat ze hier proberen af te dwingen.

Lord of Hosts
Lord of Hosts
8 maanden geleden

Als er ooit een nucleaire ontploffing plaatsvindt in New York en/of tegelijkertijd met Londen en Washington dan gebeurd dit in opdracht van de hoogste globalisten, via de CIA in samenwerking met de MI6 en de Mossad. Met het doel Rusland de schuld te geven….
Zijn we 9/11 vergeten? War in terror vergeten?