De Roemeense “leider” Nicolae Ceaușescu was de dictator bij uitstek in Oost-Europa in de jaren tachtig. Hij greep hard in, zelfs in de meest persoonlijke omstandigheden van de burgers. Minister van Economische Zaken Robert Habeck kondigt wettelijke bezuinigingsmaatregelen voor particuliere huishoudens nu gas schaars is. Het tijdschrift “Der Spiegel” vergeleek hem met Ceaușescu.

De voormalige “leider” van Roemenië, Nicolae Ceaușescu, stond in de jaren tachtig voor een persoonlijkheidscultus en een meedogenloze dictatuur. De mensen leden armoede. In de winter was er alleen elektriciteit en warmte per uur, de temperaturen werden van bovenaf bepaald.

Het nieuwsblad Der Spiegel heeft nu ophef veroorzaakt met een vergelijking, meldt RT.de. Minister van Economische Zaken Robert Habeck heeft onlangs op ARD’s Tagesthemen over de gascrisis gezegd:

“Als de opslagvolumes niet toenemen, zullen we verdere maatregelen moeten nemen om te besparen. Indien nodig, ook via de wet.”

Regeringspropaganda steeds waanzinniger: Koude woningen zijn gezonder

Uiteraard een goede gelegenheid voor het nieuwsmagazine om een vergelijking te trekken met de voormalige Roemeense heerser Nicolae Ceaușescu. Deze laatste zou in 1985 per decreet drastische energiebesparende maatregelen in Roemenië hebben aangekondigd, zoals Der Spiegel in datzelfde jaar berichtte. Volgens het nieuwsblad ging het onder meer om het bevel dat iedere burger slechts één kamer in zijn of haar huis mocht verlichten met een gloeilamp van niet meer dan 40 watt. Bovendien mocht de temperatuur in particuliere woningen en kantoren niet meer dan twaalf graden Celsius bedragen.

In zijn huidige artikel over de gascrisis, schreef Der Spiegel nu in zijn teaser:

“De Roemeense dictator liet zijn volk eens rillen bij een kamertemperatuur van twaalf graden. Minister van Economische Zaken Habeck heeft nu ook gezinspeeld op een beperking van de particuliere verwarming. Zou dat zelfs technisch haalbaar zijn?”

Verderop in de tekst van het nieuwsblad gaat het verder:

“Zullen huishoudens misschien midden in de winter tijdelijk van de voorzieningen worden afgesloten? Geeft Habeck vanuit zijn ambtswoning in de Berlijnse Scharnhorststraße, waarmee de Roemeense dictator Nicolae Ceaușescu ooit zijn volk lastigviel, opdracht tot dwangmaatregelen voor burgers?”

Het nieuwsblad kreeg onmiddellijk kritiek. Onder meer de politicologe Ulrike Franke schreef kort na het verschijnen van het artikel op Twitter:

“Het lijkt erop dat de hoge temperaturen naar de hoofden van de Spiegel auteurs zijn gestegen. Zij vergelijken minister van Economische Zaken Habeck serieus met de Roemeense dictator Ceaușescu omdat hij heeft gesproken over het verlagen van de kamertemperatuur”.

Andere commentatoren juichten de vergelijking van het tijdschrift echter toe. De “Vrije Saksen”, die door het Bureau voor de bescherming van de grondwet als rechts-extremisten worden geclassificeerd, schreven op Telegram over een “plotseling moment van glorie voor Der Spiegel”: af en toe zijn er “tekenen van hoop in het media-blok”.

Het begint: Duitse woningbouwcoöperatie sluit warm water en verwarming af om energie te besparen

Der Spiegel reageerde en krabbelde tenminste terug op de teaser. Op Twitter, schreef het nieuwsblad:

“Wij hebben de teaser van de tekst op spiegel.de aangepast omdat de daar gebruikte afkorting overdreven en misleidend was. Daarom hebben we ook de oorspronkelijke tweet over het artikel verwijderd en delen we de tekst hier opnieuw.”


Help ons de censuur van BIG-TECH te omzeilen en volg ons op Telegram:

Telegram: t.me/dissidenteen

Meld je aan voor onze gratis dagelijkse nieuwsbrief, 10.000 gingen je al voor:


Staan onze politici voor hun Ceausescu-moment?

0 0 stemmen
Artikelbeoordeling
Abonneer
Laat het weten als er
guest

2 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
Bas
Bas
8 maanden geleden

Ja, dat is de manier. De tekst maar aanpassen omdat linkse klootzakken weer eens moeite hebben met de realiteit.

Qvic
Qvic
8 maanden geleden

Met de smartmeters kunnen met 1 druk op de knop iedere huishouden afknijpen van zijn gas en elektra. Ons werd vertelt dat er 2 verschillende meters waren. 1 met op afstand uitleesbaar of zonder die functie. Maar is maar 1 type gebouwd en dat is de smartmeter, die op afstand bedienbaar is. Zodat ze iedereen kunnen afknijpen. Die moeten alle voor 2023 geïnstalleerd zijn in ieder huishouden, Alle oude analoge zijn enkel administratief afgekeurd, om zo een redenen te verkrijgen om ze te vervangen voor de smartmeter die op afstand bedient kan worden. Al deze voor bereidingen en de sancties zijn alle in een script opgenomen die de regeringslijders uit moeten voeren. Doen zij dat niet, dan zetten ze wel iemand anders er neer, die wel de opdrachten uitvoert. Alles wat er nu gebeurt is al jaren geleden al uitgedacht en gepland. Niets is toevallig van wegen de omstandigheden in de politiek.