De Russische minister van Defensie Sergej Sjoigoe heeft de militaire commandanten van de ‘Oost’-groepering in Donbass opgedragen om de langeafstandswapens van Oekraïne tot hun voornaamste doelwit te maken. Het bevel kwam toen hij troepen inspecteerde die rond Donetsk, de belangrijkste stad van de Volksrepubliek Donetsk, waren gelegerd.

Shoigu gaf orders om prioriteit te geven aan het aanvallen van Oekraïense raket- en artilleriecapaciteiten, vanwege het gebruik ervan door Kiev bij het aanvallen van woonwijken in Donbass en het in brand steken van graanvelden en graanopslagplaatsen, zei het ministerie van Defensie in een verklaring op maandag, aldus RT.

Oekraïnes langeafstandswapens, die naast door de Sovjet-Unie ontworpen systemen ook door de VS geleverde HIMARS meervoudige raketwerpers, Franse CAESAR zelfrijdende houwitsers en andere buitenlandse hardware omvatten, moeten worden geraakt met hoge-precisiewapens, aldus de minister.

Oekraïne verkoopt Franse CAESAR-houwitsers op de zwarte markt aan de Russen voor 120.000 dollar per stuk

Maandag zei de Volksrepubliek Donetsk dat haar grondgebied de afgelopen 24 uur 53 keer was beschoten door de Oekraïense kant, waarbij meer dan 660 projectielen waren afgevuurd.

Tijdens hun ontmoeting informeerde de commandant van de ‘Oost’-groepering, luitenant-generaal Rustam Muradov, Shoigu “over de huidige situatie en de geboekte vooruitgang bij het vervullen van de toegewezen gevechtstaken van het vernietigen van de tegenkrachten,” zei het ministerie.


Help ons de censuur van BIG-TECH te omzeilen en volg ons op Telegram:

Telegram: t.me/dissidenteen

Meld je aan voor onze gratis dagelijkse nieuwsbrief, 10.000 gingen je al voor:


Dodelijke NAVO-wapens dwingen Rusland oorlog tegen Oekraïne uit te breiden

5 1 stem
Artikelbeoordeling
Abonneer
Laat het weten als er
guest

0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties