In Rusland is propaganda voor “niet-traditionele seksuele betrekkingen” met minderjarigen strafbaar. De Doema stelt nu voor de wet uit te breiden. In de toekomst zal de propaganda voor dergelijke relaties worden verboden, ongeacht de leeftijd.

Vorige week had Doema-voorzitter Vjatsjeslav Volodin een initiatief in die zin ingediend, meldt RT.de. Maandag sprak ook de voorzitter van de Commissie voor informatiebeleid, informatietechnologie en communicatie zijn steun uit voor het idee. “Ik sta volledig achter het standpunt van Vjatsjeslav Volodin om propaganda van niet-traditionele waarden te verbieden,” schreef Aleksandr Chinschtein op Telegram. Het parlementslid herinnerde eraan dat het verbod momenteel alleen voor kinderen geldt. “Natuurlijk is dit duidelijk niet genoeg,” schreef hij.

Het doel is een algemeen verbod, ongeacht de leeftijd van het publiek. Bovendien stelt Chinschtein voor de aansprakelijkheid hiervoor uit te breiden. Daarnaast dringt zijn commissie aan op een nog strengere aansprakelijkheid voor de propaganda van pedofilie, alsmede op een verbod op “andere informatie waarin niet-traditionele seksuele betrekkingen en perversies jegens kinderen worden gedemonstreerd”. De Russische Staatsdoema is op dit moment met vakantie. De desbetreffende initiatieven zullen in het najaar worden besproken.

Wie in Rusland in het bijzijn van minderjarigen positief spreekt over homoseksualiteit of LGBT-kwesties, handelt illegaal. De overeenkomstige wet is van kracht sinds 2013. Het verbiedt ook het opleggen van informatie die de belangstelling voor dergelijke relaties zou kunnen wekken. Overtredingen worden beschouwd als administratieve overtredingen en worden bestraft met boetes. Buitenlanders die niet-traditionele seksuele betrekkingen met kinderen bevorderen, kunnen het land worden uitgezet. In 2014 heeft het Grondwettelijk Hof van Rusland dit verbod als wettig erkend. Het Europees Hof voor de Rechten van de Mens was het daar niet mee eens en oordeelde dat de wet discriminerend was en het recht op vrije meningsuiting schond. In maart 2022 trok Rusland zich terug uit de Raad van Europa en sindsdien heeft het zich niet gehouden aan de uitspraken van het EHRM.

De Russische president zei in 2019 dat er in Rusland “een zeer evenwichtige houding tegenover vertegenwoordigers van de LGBT-gemeenschap” bestaat. Hij zei dat het verbod op propaganda alleen bedoeld was om de belangen van minderjarigen te beschermen. “Laat een persoon opgroeien, volwassen worden en dan beslissen wie hij is. Laat de kinderen met rust,” zei Vladimir Poetin toen.


Help ons de censuur van BIG-TECH te omzeilen en volg ons op Telegram:

Telegram: t.me/dissidenteen

Meld je aan voor onze gratis dagelijkse nieuwsbrief, 10.000 gingen je al voor:


“Niemand vertelde me iets van wat ik je nu ga vertellen”: Getransitioneerde man deelt grimmige details van transoperaties

5 1 stem
Artikelbeoordeling
Abonneer
Laat het weten als er
guest

2 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
Hagar
Hagar
8 maanden geleden

Daar gaan de duivelaanbidders niet blij mee zijn, want het onderuithalen en afkraken van alles dat natuurlijk, normaal of traditioneel is, is juist hun voornaamste bezigheid.

Eddy
Eddy
8 maanden geleden

De Russische tradities, normen en waarden zijn vele malen zuiverder als die hier. De mensen daar weten nog wat waardering voor het leven is.