“We hebben de sanctiepakketten zo afgestemd dat ze in Rusland een maximaal effect sorteren zonder ons te veel te schaden”, zei EU-Commissievoorzitter Ursula von der Leyen in maart.

De EU buitenland-chef Josep Borrell herhaalde die waanzin gisteren, zoals ik berichtte.

Intussen lijdt het geen twijfel dat – wat een verrassing – precies het tegenovergestelde is gebeurd en dat de verklaring van Von der Leyen in haar gezicht is ontploft, waardoor zij eens te meer het bewijs levert een incompetente en amateuristische “staatsvrouw” te zijn, meldt Wochenblick.

Precies zoals elke simpele blogger met een klein beetje gezond verstand had kunnen voorspellen.

EU-dictator Von der Leyen pleegt moordaanslag op Europese burgers en economie onder het mom van sancties tegen Rusland

In feite is deze valse prognose van Von der Leyen zoals bijna al het andere in haar carrière: Niets van wat zij in haar noodlottige ministerschap of nu in Brussel heeft aangeraakt, is ooit met succes bekroond, behalve dat zij zich op wonderbaarlijke wijze in steeds hogere posities heeft weten te manoeuvreren.

Het “maximale effect” van de sancties in Rusland werd deze week duidelijk: Rusland meldde een begrotingsoverschot van meer dan een fabelachtige 20 miljard euro voor de eerste helft van het jaar – ondanks, of beter gezegd juist dankzij de sancties en de oorlog. Het Russische ministerie van Financiën sprak zelfs van een totaal overschot van ongeveer 23 miljard euro.

Rusland profiteerde met name van de gestegen olieprijs: in de eerste helft van het jaar verdiende Rusland meer dan 100 miljard euro aan de verkoop van olie en gas. Dit komt al overeen met 66 procent van de geplande inkomsten uit de verkoop van fossiele grondstoffen voor het hele jaar 2022. Wat van meet af aan te voorzien was, gebeurt nu: Europa, en hier vooral Duitsland, dat bijna volledig afhankelijk is van de Russische grondstoffenvoorziening, raakt door een blinde sanctiewoede in existentiële moeilijkheden, terwijl Rusland moeiteloos andere afnemers vindt, zoals India, dat enorme hoeveelheden Russische olie afneemt en die aan Europa terugverkoopt, soms tegen afschuwelijke prijzen.

Rapport: India koopt goedkope Russische olie op en verkoopt het met enorme winsten aan de VS en de EU

Hieruit blijkt eens te meer de groteske koppigheid die zo kenmerkend is voor de Europese politiek als geheel. Intussen kan Duitsland zich voorbereiden op het einde van de Russische gasleveranties, mogelijk nog deze maand, en dus op een koude winter, temeer daar de Duitse politiek zelfs in de verste verte niet is voorbereid op deze door haarzelf veroorzaakte catastrofe, ondanks alle naar buiten toe verkondigde actiezucht.


Help ons de censuur van BIG-TECH te omzeilen en volg ons op Telegram:

Telegram: t.me/dissidenteen

Meld je aan voor onze gratis dagelijkse nieuwsbrief, 10.000 gingen je al voor:


Duitsland en Frankrijk zetten zich schrap voor Russisch gasstop, totale economische ineenstorting

5 2 stemmen
Artikelbeoordeling
Abonneer
Laat het weten als er
guest

5 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
Bas
Bas
6 maanden geleden

Von der Leyen is in het geheel niet incompetent en amateuristisch, ze is een geraffineerde corrupte oplichter, een crimineel en een ordinaire hoer die zich voor geld laat misbruiken.

Marco
Marco
6 maanden geleden
Antwoord aan  Bas

Dat is de grote fout, te denken dat ze slechts incompetent zijn. Ze voeren een hele duistere agenda uit op een zeer geraffineerde manier dat de meeste mensen totaal niet door hebben wat er gaande is. Incompetent? Neuh.

Andre
Andre
6 maanden geleden

Nederland is er 5 miljard foetsie onder de post van Hugo de Jonge en in de 2e kamer is er niemand die wat vraagt. Geen BBB geen van Haga geen Greet Wilders gewoon niets niemand.

Lucie
Lucie
6 maanden geleden
Antwoord aan  Andre

Die BBB is controled opposistion. De naam zegt al genoeg.

pipo
pipo
6 maanden geleden

geen enkel land kan Rusland op de kniën krijgen zij hebben alles om te overleven , maar wij niet.
Rusland kan samen met China de wereld lam leggen zonder zelf in de problemen te komen.
de spreekbuis Ursula von Derlijen betekend niks enkel schade voor Europa