De totalitaire agenda achter Smart Cities is onthuld in een brochure van het United Nations Human Settlements Programme (UN-Habitat).

De titel van de 80 pagina’s tellende publicatie is, op zichzelf, verontrustend: “Centering People in Smart Cities: A playbook for local and regional governments”.

Mensen centreren in plaats van dat mensen zichzelf centreren? We zien hier dat de VN mensen beschouwt als objecten, die zij bezit en kan plaatsen waar zij wil, in plaats van als vrije agenten die zelf beslissen waar en hoe zij hun leven doorbrengen, meldt Winteroak.org.

Wat betekent het eigenlijk om “gecentreerd” te zijn door de Verenigde Naties en de lokale en regionale regeringen die blindelings haar bevelen opvolgen?

Bedoelen ze misschien “concentreren”? Mensen concentreren? Hen opsluiten? Hen dwingen om opgesloten te leven op een plaats waar zij niet zouden hebben gewild te leven, als zij vrije agenten waren geweest?

En de term “slim” is oneerlijk, want de intelligentie die het impliceert is van het kunstmatige soort en wordt niet vereist van de betrokken mensen, die in plaats daarvan geacht worden elk restje controle over hun eigen leven, huis en zelfs lichaam op te geven door digitale algoritmen de rol te laten overnemen die voorheen werd gespeeld door hun hersenen en hun hart.

Misschien kan de titel van de brochure in gewoon en waarheidsgetrouw Engels worden vertaald als “Imprisononing People in Digital Concentration Camps” (Mensen opsluiten in digitale concentratiekampen)?

De Great Reset - de weg naar het digitale concentratiekamp

Als dat klinkt als een alarmerende overdrijving, kijk dan eens naar de feitelijke inhoud van de brochure.

Herhaaldelijk wordt duidelijk gemaakt dat er een overkoepelende agenda achter het “smart cities”-project zit.

Deze wordt op blz. 17 omschreven als “digitale transformatie als hefboom voor duurzame en rechtvaardige
resultaten”.

De taal is bedoeld om te misleiden. “Duurzaam” heeft hier niets te maken met milieuvriendelijk zijn, maar duidt op voortdurende winstgevendheid. En “billijk” betekent niet “eerlijk” maar verwijst in plaats daarvan naar “eigen vermogen” in de zin van financiële activa.

Wanneer we de misleidende bewoordingen opnieuw vertalen, begrijpen we dat het bij slimme steden gaat om het creëren van enorme financiële winsten op lange termijn voor degenen die ze promoten en erin investeren.

Op dezelfde pagina wordt een VN-resolutie uit 2019 beschreven waarin staat dat “digitale technologieën het potentieel hebben om inspanningen te vergemakkelijken om de menselijke vooruitgang te versnellen, en ervoor te zorgen dat niemand achterblijft bij het bereiken van de Duurzame Ontwikkelingsdoelen”.

“Het versnellen van de menselijke vooruitgang”, uit de gespleten tong van de mondiale maffia, betekent niets anders dan het versnellen van haar controle en winst door middel van technologische hulpmiddelen, met name via “nieuwe datastromen die inlichtingenplatforms voeden” (blz. 13).

Niemand achterlaten (vaak “inclusiviteit” genoemd) betekent dat zij willen dat niemand ontsnapt aan hun net van digitale wereldwijde uitbuiting.

Maar onze zelfbenoemde heersers stuitten op een paar ernstige problemen.

Italië start proefproject met sociaal kredietsysteem

Ten eerste zijn er nog heel wat mensen in de wereld die nog niet in smartphonezombies zijn veranderd.

Op pagina 6 betreuren de auteurs het feit dat “zovelen buiten de digitale wereld blijven” en op pagina 9 klagen ze dat “3,7 miljard mensen offline waren in 2019”.

Dus hoe wilden ze dit obstakel voor hun ontwerpen in 2020 aanpakken?

In hun eigen woorden, op pagina 8: “De COVID-19 pandemie introduceerde een nog grotere urgentie voor zowel lokale als nationale overheden om de digitale kloof te overbruggen”.

Het tweede grote probleem was dat de mensen hun plannen doorhadden en weigerden erin mee te gaan – ironisch genoeg nu nog meer, dankzij hun schaamteloze gebruik van Covid om hun project te promoten!

Op pagina 14 geven ze toe: “Het opkomende publieke bewustzijn van bewakingstechnologie en vooringenomenheid in algoritmische besluitvorming, met name in het kielzog van COVID-19, heeft ook het traditionele kader van de slimme stad op de proef gesteld”.

Het antwoord was natuurlijk om de propaganda op te voeren en nog een ander vals woord te verzinnen om de verachtelijke realiteit achter wat zij proberen te doen te verbergen.

Van nu af aan wordt er blijkbaar alleen nog maar gesproken over “mensgerichte slimme steden”.

Als we aan de titel van de brochure denken, kunnen we begrijpen tot welke diepten hun taalverdraaiend bedrog is gezonken.

Ze denken ermee weg te komen dat ze slimme steden “mensgericht” kunnen noemen, niet omdat mensen en hun behoeften centraal zullen staan, maar omdat het erom gaat mensen binnen hun virtuele gevangenismuren te “centreren”, te concentreren.

Deze misdadige verdraaiing van de waarheid gaat verder, nog steeds op bladzijde 14, met de bewering dat deze slimme steden “gebruik zullen maken van gegevens, technologie en diensten voor het algemeen welzijn”.

Gemeenschappelijk welzijn? De werkelijkheid wordt onthuld op bladzijde 21, met zijn gepraat over “publiek-private partnerschappen”, “het bereiken van economische ontwikkelingsdoelen” en “welvaart en groei”.

De auteurs hadden op blz. 13 al verklaard dat “de schattingen van de wereldwijde uitgaven voor de markt van “smart cities” uiteenlopen van 820,7 miljard USD tot 2,5 biljoen USD in 2026″.

We kunnen er zeker van zijn dat de duurzame doelstellingen van welvaart en groei van de mondiale ontwikkelingsmaffia alleen zullen zijn bereikt als het rendement van dergelijke enorme investeringen aanzienlijk is!


Help ons de censuur van BIG-TECH te omzeilen en volg ons op Telegram:

Telegram: t.me/dissidenteen

Meld je aan voor onze gratis dagelijkse nieuwsbrief, 10.000 gingen je al voor:


Nieuw inzicht in Klaus Schwab’s ‘Je zult niets bezitten en gelukkig zijn’: Hoe het internet der dingen AI zal gebruiken om alles wat je in je leven doet te controleren

0 0 stemmen
Artikelbeoordeling
Abonneer
Laat het weten als er
guest
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties