De industrie heeft een “duidelijk signaal” nodig van regeringen over wat te bouwen en of het zal worden gekocht, zegt de CEO van Northrop Grumman.

Het Westen beschikt niet over de wapenvoorraden die nodig zijn om een langdurige militaire campagne in Oekraïne of elders vol te houden, waarschuwt de CEO van een van de belangrijkste defensieaannemers van het Pentagon, aldus RT.

Het militair-industrieel complex heeft daarom een “duidelijk vraagsignaal” nodig van westerse regeringen over wat het precies moet produceren en of het zal worden aangekocht, vertelde Kathy Warden de Financial Times in een interview dat zondag werd gepubliceerd.

“Het belangrijkste is nu om een duidelijk vraagsignaal te krijgen over wat de blijvende inzet is en hoeveel er uit die voorraden zal worden opgemaakt,” legde zij uit.

De bestaande wapenvoorraden zijn niet ontworpen voor een langdurig conflict, zei Warden. Het Westen zit echter nog niet zonder wapens voor Oekraïne.

Ik zou niet noodzakelijkerwijs willen zeggen dat ik gehoord heb dat we uitgeput raken, maar als je vooruitblikt dat we deze niveaus van verplichtingen nog een paar jaar zullen willen volhouden – dan hebben we daar geen voorraden voor

De belangrijkste contractanten van het Pentagon zijn verschillende keren per week bijeengekomen om de inspanningen voor de bevoorrading van Oekraïne te bespreken. De dialoog met het Pentagon was “goed”, zei Warden, en er zijn verdere besprekingen gaande om “duidelijkheid te krijgen over hun plannen”.

Rusland is al begonnen met het vernietigen van geavanceerde Amerikaanse wapensystemen die naar Oekraïne zijn gestuurd

“Ze hebben hun best gedaan om de industrie samen te brengen en die plannen te delen, zowel op een meer algemeen niveau als specifiek, zodat we vooruit kunnen lopen op contracten en investeringen kunnen doen en vooruitgang kunnen boeken,” voegde ze eraan toe.

Hoewel Northrop Grumman bereid is te investeren en zelfs zijn fabrieken uit te breiden “vooruitlopend op een contract,” heeft de industrie nog steeds meer duidelijkheid nodig over de plannen van Washington om Oekraïne te steunen, waarschuwde Warden. Het militair-industrieel complex moet “een indicatie krijgen dat als wij het bouwen, de vraag zal komen.”

De VS zijn de belangrijkste leverancier van Kiev geworden in het lopende conflict, en geven miljarden uit om Oekraïne te steunen in zijn strijd tegen Rusland. Moskou heeft er naar verluidt bij het Westen op aangedrongen om te stoppen met het “volpompen” van Oekraïne met wapens, en houdt vol dat de hulp de vijandelijkheden alleen maar zou verlengen in plaats van de uiteindelijke uitkomst te veranderen.


Help ons de censuur van BIG-TECH te omzeilen en volg ons op Telegram:

Telegram: t.me/dissidenteen

Meld je aan voor onze gratis dagelijkse nieuwsbrief, 10.000 gingen je al voor:


De terugkeer van industriële oorlogsvoering

0 0 stemmen
Artikelbeoordeling
Abonneer
Laat het weten als er
guest

4 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
Bas
Bas
6 maanden geleden

Oorlog. Het grootste en belangrijkste export product van de United Stupids of Assholes.

Hagar
Hagar
6 maanden geleden

Voor de wapenindustrie is de Oekie-oorlog een geschenk uit de hemel: het is één groot zwart gat waar alle wapens spoorloos in verdwijnen.

D. G. Neree
D. G. Neree
6 maanden geleden

Moord is business, massamoord big business.

pipo
pipo
6 maanden geleden

ze moeten nog wat meer wapens naar Ukraine sturen tot ze zelf niks meer hebben, zoveel te meer kan Rusland inpikken of vernietigen.
ukraine laat veel wapens achter bij het terugtrekken zelfs anti tank wapens