Josep Borrell zegt dat de anti-Russische sancties van de EU Moskou uiteindelijk zullen dwingen om toe te geven, meldt RT.

Josep Borrell, hoofd van het EU-buitenlandbeleid, heeft de Europeanen opgeroepen “strategisch geduld” te betrachten terwijl de maandenlange sancties tegen Rusland van kracht worden.

“De door de EU en gelijkgezinde partners opgelegde sancties treffen Vladimir Poetin en zijn medestanders nu al hard”, verklaarde Borrell zondag in een blogbericht, en hij benadrukte dat “de impact ervan op de Russische economie alleen maar zal toenemen”.

“We moeten strategisch geduld hebben totdat Rusland zijn agressie staakt en Oekraïne zijn volledige soevereiniteit kan herwinnen”, voegde hij eraan toe.

De EU heeft zes pakketten met sancties tegen Moskou aangenomen, maar het blok zelf heeft te kampen met een steeds nijpender gastekort en een munt waarvan de waarde onlangs voor het eerst in 20 jaar onder die van de Amerikaanse dollar is gedoken.

Een van de meest recente sancties houdt in dat tegen eind 2022 90% van Europa’s olieaankopen uit Rusland moet zijn stopgezet. Borrell erkende dat “deze snelle ontwenning van Russische energie aanzienlijke kosten met zich meebrengt voor een aantal landen en sectoren die we onder ogen zullen moeten zien”. Hij benadrukte echter dat dit een kleine prijs is, en waarschuwde dat een Russische overwinning zou neerkomen op de vernietiging van de westerse democratie zelf, alsmede van de “op regels gebaseerde internationale orde”.

Borrell benadrukte eerder deze maand dat Europa geen oorlog met Rusland wil, stelde dat de sancties essentieel zijn om de “agressie” van Moskou tegen te gaan en verklaarde dat de financiële beperkingen al effect sorteerden.

Samen met de VS heeft Europa miljarden dollars aan wapens en financiële hulp in Oekraïne gepompt sinds de “militaire operatie” van Rusland in februari begon. Borrell heeft beloofd niet toe te staan dat Kiev zonder wapens komt te zitten.


Help ons de censuur van BIG-TECH te omzeilen en volg ons op Telegram:

Telegram: t.me/dissidenteen

Meld je aan voor onze gratis dagelijkse nieuwsbrief, 10.000 gingen je al voor:


Chef-diplomaat EU spreekt zich uit voor een militaire oplossing voor het Oekraïens-Russische conflict

5 1 stem
Artikelbeoordeling
Abonneer
Laat het weten als er
guest

8 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
Ad Bos
Ad Bos
6 maanden geleden

Ik heb strategisch geduld …, tot wij uit die tyfus eu dolhuis vertrekken .

Andre
Andre
6 maanden geleden

Moskou is en blijft Moskou met alles er omheen 24 miljoen mensen en is Europq. Bruxxel is een vet gezwel wat ze Frans Timmermans durven te noemen.

Walhalla
Walhalla
6 maanden geleden

Nee meneertje waanzin EU, u heeft niks te willen of eisen van Rusland. U bent de dorpsgek, de idioot met uw waanzinnige SDG idiotie. Dat gaat gewoon niet gebeuren, gedoemd te mislukken. Wel gaat u onnoemelijke schade, dood en verderf aanrichten aan ons, alle volkeren in Europa. En er bestaat geen “de Europeaan”!!! U bent een psychopatische, genocidale verrader. Er is maar één straf voor u, hel!!!

Hagar
Hagar
6 maanden geleden

“Borrell heeft beloofd niet toe te staan dat Kiev zonder wapens komt te zitten.”

Dan zal hij hard mogen leveren, want Holodomor Zelensky verkoopt alle wapens sneller op de internationale markt dan ze binnenkomen.

Als de transportvliegtuigen niet neerstorten, tenminste.

Peter
Peter
6 maanden geleden
Antwoord aan  DissidentNL

dat bestond uit een bemanning uit de Ukraine en zat vol met wapens

Hagar
Hagar
6 maanden geleden
Antwoord aan  DissidentNL

Dat was blijkbaar een Oekraïense Antonov, vol wapens (voornamelijk mortieren en bijbehorende munitie) die door de Oekie regering verkocht waren aan een koper in Bangladesh.
De wapens waren onderweg naar de koper in Bangladesh, via Servië en Jordanië, maar het toestel stortte neer in Griekenland.

De Zelensky oplichtersbende verklaarde dat dit een “legitieme” verkoop was, en daarmee is voor hen de kous af.

Oh ja, en ze vroegen ook “meer wapens”.

Ries
Ries
6 maanden geleden

laat die Amerikanen terug naar huis gaan ze slopen Europa / Nederland het interesseert ze helemaal niets of wij hier kapot gaan. alles stort in elkaar het is de vraag wanneer de bevolking echt in opstand komt en niet meer die nutteloze praatjes gelooft van de regeringen die maar op een ding uit zijn MACHT, zij hebben geld genoeg maar de bevolking kan steeds minder zichzelf voeden.
stop deze waanzin, ook het testen met C slaat nergens op want die steeds vertel je echt niet dat je C hebt maar we denken dat wij het hebben omdat de angst het ons doet geloven, om te weten of je C hebt moet het naar en lab en een test zegt totaal niets. deze maakt geen onderscheid in verkouden of een griep