Boeren in Italië, Spanje en Polen hebben zich aangesloten bij Nederlandse boeren in protest tegen ‘groene’ overheidsregels die de industrie zullen decimeren door hen te dwingen hun gebruik van stikstofhoudende kunstmestverbindingen te verminderen.

“Wij zijn geen slaven, wij zijn boeren”, zeiden Italiaanse boeren, die met tractoren door de straten van Milaan reden en het stadsverkeer blokkeerden, meldt Zero Hedge.

Volgens de Morning Star “worden de Italiaanse boeren geconfronteerd met een dreigende crisis als gevolg van een ernstige droogte die een derde van de landbouwproducten in gevaar heeft gebracht”.

De Italiaanse minister van Landbouw, Steafano Patuanelli, vertelde eerder deze week aan het parlement dat Italië de komende decennia te maken zal krijgen met een verlies van 40% van de watervoorraden.

De landbouwers zeggen ongeveer 3 miljard euro te hebben verloren als gevolg van de noodsituatie en worden hard getroffen door de stijgende brandstofprijzen, waarvan de kosten de pan uit rijzen als gevolg van het conflict in Oekraïne.

In Spanje paradeerden boeren in Badajoz, Granada en Albacete met hun tractoren door de straat uit solidariteit met de buitenlandse boeren, maar ook uit nationale protesten in eigen land wegens een gebrek aan voedsel en benzine, aldus EuroWeekly News.

En in Polen kwamen boeren afgelopen weekend naar Warschau om te protesteren tegen de inflatie en andere overheidsmaatregelen.

De protesten hebben in Nederland geleid tot lege schappen in de supermarkten, omdat tractoren en andere landbouwmachines distributiecentra hebben geblokkeerd, waardoor ze niet kunnen worden bevoorraad – een actie waartegen premier Mark Rutte de staatspolitie heeft gemobiliseerd in een poging tot repressie.

In het kort:


Help ons de censuur van BIG-TECH te omzeilen en volg ons op Telegram:

Telegram: t.me/dissidenteen

Meld je aan voor onze gratis dagelijkse nieuwsbrief, 10.000 gingen je al voor:


Boeren in heel Europa protesteren uit solidariteit met Nederlandse boeren nu de groene agenda hun boerderijen afpakt en wereldwijd voedseltekort dreigt

5 1 stem
Artikelbeoordeling
Abonneer
Laat het weten als er
guest

1 Reactie
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
Adriaan W.
4 maanden geleden

Het cruciale verschil tussen de val van Sri Lanka en de Nederlandse Boeren- en Burgeropstand

https://rumble.com/v1c51rb-reese-report-the-crucial-difference-between-the-fall-of-sri-lanka-and-the-d.html