Koud leven is gezond, minder douchen ook. De media leveren de steeds absurdere achtergrondmuziek voor de steeds strengere beperkingen en de creatie van de “nieuwe normaliteit” in het Westen. Dit gaat niet over verslaggeving, maar over propaganda.

In een lang artikel vertelt de krant Die Welt haar lezers waarom “koude flats gezonder zijn”. Een paar weken geleden meldde het roddelblad Bild dat het voldoende was om vier lichaamsdelen te wassen en dat de huid zichzelf zou reinigen als je het maar liet gebeuren, meldt Andreas Richters.

Men kan al raden wat de lezers de komende maanden te wachten staat: Hardlopen is gezonder dan autorijden, je kunt gelukkig zijn en overleven zonder baan, je kunt veel nieuwe mensen ontmoeten zonder je eigen flat. En natuurlijk, het opgeven van dierlijk voedsel verlengt het leven.

Het is duidelijk de bedoeling om de mensen een steeds hardere realiteit met steeds schaarser en duurder wordende hulpbronnen te verkopen als iets goeds of op de een of andere manier nuttig. Het is opvallend hoezeer de huidige ontwikkelingen in de context van het Oekraïne-conflict samenvallen met wat bijvoorbeeld de Groenen al geruime tijd eisen.

Natuurlijk begeleiden de media hun kudden ook bij andere kwesties naar de “nieuwe normaliteit”. De pandemie is de ergste sinds mensenheugenis, vaccinatie is veilig, de maatregelen werken. In Oekraïne wordt de democratie voor ons verdedigd, Poetin is het vleesgeworden kwaad (maar misschien ook al lang dood), de Russen zullen spoedig door hun munitie heen zijn, en zijn dat nu al maanden.

En verder: afstand doen van het gezin verhoogt het welzijn, afstand doen van kinderen beschermt het klimaat, van geslacht veranderen is iets heel normaals, drugs zijn zo slecht nog niet, gegevensbescherming wordt overschat, er zijn toch geen echt privé-dingen meer. Iedereen is de hele tijd online, alles wordt openbaar, en dat is een goede zaak.

De term “nieuwe normaliteit” is bedacht door Jens Spahn in de context van Corona. Intussen kan deze uitdrukking worden gebruikt om de fundamentele herstructurering van de westerse samenlevingen te beschrijven, die geen enkel gebied van het leven ongemoeid laat.

Het doel ervan heeft even weinig te maken met alle conventionele ideeën over een goed en humaan leven als de begeleiding van deze processen door de media te maken heeft met de eigenlijke taak van de vermeende “vierde macht” om het optreden van de staat en de gevolgen daarvan kritisch te bevragen. Wat we zien is propaganda.


Help ons de censuur van BIG-TECH te omzeilen en volg ons op Telegram:

Telegram: t.me/dissidenteen

Meld je aan voor onze gratis dagelijkse nieuwsbrief, 10.000 gingen je al voor:


Het begint: Duitse woningbouwcoöperatie sluit warm water en verwarming af om energie te besparen

5 2 stemmen
Artikelbeoordeling
Abonneer
Laat het weten als er
guest

3 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
Nique1968
Nique1968
8 maanden geleden

Laten we ophouden met het woord ‘elite’. Deze mensachtigen zijn geen boven-ons-gestelden. Zij zijn de kanker op deze aarde. Zonder hen is al het leven op deze aarde gezond en gelukkig. Noem hen geen ‘elite’ meer, maar bijvoorbeeld Kwaaddoeners. Of Ziekteverwekkers. Of ‘poor little rich people’.

Petra
8 maanden geleden
Antwoord aan  Nique1968

Daar ik, als ik mijn sociale positie evalueer, zelf tot de echte elite behoor, dan ben ik blij dat er mensen zijn die deze term nuanceren.

Nee, het bezit van een landgoed is niet hetzelfde als vinden dat de mensheid in het ongeluk moet worden gestort of erger. Het is niet hetzelfde als geloven in sprookjes. En ook niet hetzelfde als het WEF tuig steunen.

De gemiddelde D66/GroenLinks buurman of vrouw is vele malen erger dan iemand die iets bereikt heeft in zijn of haar leven.

De gedachte dat het de rijkste 1% is die de oorzaak is van alle problemen is gewoon niet juist. Het zijn de stemmers op Groenslinks, D666, VVD, CDA, PvdA, CU, etc. die als hoofdoorzaak aangemerkt moeten worden.

Of anders gezegd, zij die onlangs nog zo trots met hun gifprik QR code liepen te zwaaien.

De illusie dat de wereld gegijzeld wordt door een hand vol kwaadaardige rijken is slechts gedeeltelijk waar.

Het zijn de bovengenoemde leeghoofdige meelopers die dat allemaal mogelijk maken. Besef dat.

Angie
Angie
8 maanden geleden

Ook zorgverzekeraars proppen deze bullshit door je strot. Laatst al van Ditzo een jubelmail gehad over de voordelen van koud douchen. En de Lidl gooit de krekelballetjes al in de aanbieding. Laat ze ze maar in hun eigen krekel stoppen.