Ter gelegenheid van een jubileumviering in de stad Zalakaros waarschuwde de Hongaarse parlementsvoorzitter Kövér voor de ondergang van Europa zoals we dat sinds het einde van de Tweede Wereldoorlog kennen: “In Hongarije kunnen we ook het Europese succesverhaal zien dat na het helse lijden van de Tweede Wereldoorlog vrede, veiligheid, vrijheid en welvaart heeft geschapen op basis van de democratische samenwerking van de Europese natiestaten. Dit alles is vandaag in groot gevaar. Maar we mogen niet toestaan dat onze successen in Hongarije of Europa teniet worden gedaan.”

Oorlog Oekraïne bedreigt grondstofvoorziening en veroorzaakt inflatie

Kövér sprak van een naderend “oorlogskerstfeest in heel Europa, zoals het sinds de Tweede Wereldoorlog niet meer heeft meegemaakt: koude huizen, onuitsprekelijke inflatie, gesloten fabrieken, sociale achteruitgang en – als gevolg daarvan: onrust en omwenteling die alle Europese samenlevingen bedreigen”.

“Cultuur van de dood, goddeloze ideologie”

De analyse van Kövér is ontnuchterend: “In het Westen woedt een ideologische oorlog, een goddeloze ideologie. En een cultuur van de dood verspreidt zich. De zelfmoord van Europa voltrekt zich voor onze ogen.”

Maar alles heeft een oorsprong: “Brusselse bureaucraten willen van de Europese Unie een dictatoriaal rijk maken dat vrije naties afschaft die trots zijn op hun christelijke identiteit”. En met een dystopisch doel: “Het politiek onderwerpen, cultureel vernederen en economisch beroven van alle 27 EU-lidstaten en hun 447 miljoen burgers”.


Help ons de censuur van BIG-TECH te omzeilen en volg ons op Telegram:

Telegram: t.me/dissidenteen

Meld je aan voor onze gratis dagelijkse nieuwsbrief, 10.000 gingen je al voor:


Globalisten zijn begonnen met de kill-fase van de Great Reset; Herinner je je de Deagel bevolkingsvoorspelling? Het is nu volkomen logisch

3.7 3 stemmen
Artikelbeoordeling
Abonneer
Laat het weten als er
guest

8 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
Henk
Henk
4 maanden geleden

Als er een land binnen de EU dat naar een dictatorschap afglijd is Hongarije dat. Kijk staatsmedia, beperking in academische vrijheid en de TEK (anti-terreur eenheid met als houd de oud bodyguard van Orban, een organisme met in principe bijna onbeperkte bevoegdheden). Kiesstelsel dat werkt voor de meerderheidspartij, door constitutionele aanpassingen. Ik neem aan, als hier objectief naar kijkt, dit vrij zorgelijk zou moeten zijn.

Eelke Piers
Eelke Piers
4 maanden geleden
Antwoord aan  Henk

Hongarije heeft een demokraties gekozen regering die de wil van het volk uitvoert. Hongarije doet dat ook binnen de EU.
Probeer eens door de EU propaganda heen te kijken.
Ik zou wensen dat Nederland ook die moed heeft. Hier is het de WEF en de EU die het land regeert en niet het volk

Henk
Henk
4 maanden geleden
Antwoord aan  Eelke Piers

Er zijn heel wat verkeerde regeringen tot stand gekomen via legitieme democratische processen. Voorbeelden hoef ik hopelijk niet te noemen.

Wat je in Hongarije ziet is dat via een meerderheid in de 2011 verkiezingen, wetten en grondwetsherzieningen (wel 10 sinds Orban president is, iets dat niet gebruikelijk is om het vriendelijk te stelen) zijn ingested die de huidige partij in macht houd. Daardoor komt de stem van ‘het volk’ niet evenredig naar voren, ze maken de democratische processen en andere faciliteiten in een democratie kapot. Denk aan vrije pers, Hongaarse staatsmedia is zo wat de enige media die gebacked is door oligarchen en limitaties in academische vrijheid.

Daarnaast gaat het denk ik niet zo zeer over moed hebben, maar waar mensen informatie vandaan halen.

William
William
4 maanden geleden
Antwoord aan  Eelke Piers

Haha lekker makkelijk propaganda kaart gebruiken, heb je zelf nog iets van argumentatie of beter, en productiever, wat is je beredenering?

Casper
Casper
4 maanden geleden

Doorvoerluik van Hongaarse Fides propaganda, van Fides kamerlid, lekkere scherpe ‘analyse’ dit artikel 😂

Eelke Piers
Eelke Piers
4 maanden geleden

Ook in Nederland pleegt zelfmoord. Deze regering smijt met geld en de staatsschuld loopt met 10tallen miljarden op. Tot nu toe kon de regering geld lenen met een nul procent rente en soms zelfs een negatieve rente. Dat veranderd nu snel en zal Nederland rente moeten gaan betalen over deze schulden.
De staatsschuld is nu rond de 500 miljard en bij 3% rente moet er dan 15 miljard per jaar aan rente betaald worden. Wie moet dat betalen? De slaven van de toekomst

mensje
mensje
4 maanden geleden
Antwoord aan  Eelke Piers

Dat men geld niet eten kan!

mensje
mensje
4 maanden geleden

Helaas is Christelijkheid de beerput van misbruik, geweld en mensenhandel!