Een vriend nam vandaag contact met me op en deelde me mee dat de luxe autofabrikant BMW plannen heeft aangekondigd om autobezitters 18 dollar per maand te laten betalen voor verwarmde stoelen.

Oppervlakkig gezien, klinkt dit als niets bijzonders. De meeste mensen kunnen zich toch geen BMW veroorloven, schrijft Leo Hohmann. Maar het past in een bredere trend die volgens mij de ware betekenis weergeeft van de slogan van het Economisch Wereldforum in verband met de Grote Reset: “Je zult niets bezitten, je zult geen privacy hebben en je zult gelukkig zijn”.

Wanneer Klaus Schwab of een andere globalist je vertelt dat je niets zult bezitten, bedoelen ze niet noodzakelijk dat je letterlijk niets zult bezitten maar gewoon alles zult huren van de miljardairs.

Als dat zou gebeuren, zouden Amazon en Walmart failliet gaan. En we weten allemaal dat dat niet mag gebeuren.

Dus hoewel u technisch gezien nog steeds eigenaar bent van een huis, een auto, computers, apparaten, een mobiele telefoon, enzovoort, in de opkomende digitale economie, bent u dan echt eigenaar? Bedoel je daarmee of je volledige controle hebt over het gebruik van die producten?

Als u een akte hebt of een ontvangstbewijs waarop staat “volledig betaald”, zijn er dan nog servicekosten vereist voor het “voorrecht” om dat product te gebruiken? Zelfs als er geen kosten aan verbonden zijn, heeft een externe entiteit dan de mogelijkheid om welk apparaat dan ook dat u bezit te controleren of af te sluiten? Hoeveel van uw persoonlijke gebruikersgegevens worden teruggestuurd naar de fabrikant, die ze vervolgens gebruikt om u andere producten te verkopen, of uw gegevens verkoopt aan de overheid en andere bedrijven?

Bill Gates’ Microsoft was misschien wel de eerste om mensen in deze val te lokken, met zijn Windows-besturingssysteem en Office Suite. Je koopt het, zij bezitten het. Als je de software niet voortdurend bijwerkt, en Microsoft met elke nieuwe update voorziet van gegevens over je gebruik, raak je het uiteindelijk kwijt. Het zal niet meer werken, of in ieder geval niet erg efficiënt. Hetzelfde geldt voor je iPhone.

Nu gebeurt het met voertuigen, en niet alleen met luxe-uitbreidingen zoals stoelverwarming. Je koopt het, zij bezitten de software om bepaalde functies te blokkeren. Je moet ze betalen om die functies te ontgrendelen. Of, op zijn minst, eisen ze dat je het product “registreert” om bepaalde functies te ontgrendelen.” Je hoeft ze misschien niet te betalen, maar door je te registreren geef je nog steeds gratis je persoonlijke gegevens af, die ze gebruiken om hun winsten te vergroten.

En het wordt nog erger: de federale regering heeft alle autofabrikanten verplicht om tegen 2026 een “noodschakelaar” te installeren in elk voertuig dat hun fabrieken verlaat.

Nu hebben we het niet alleen over een stoel die niet warm wordt, maar over een auto die mogelijk niet meer rijdt. Dan bezit je die auto eigenlijk helemaal niet meer, want zodra je sociale kredietscore onder een bepaald niveau zakt, kan de regering gewoon de noodknop omzetten en is je auto onbruikbaar gemaakt.

Deze strategie zal binnenkort ook worden toegepast op je huis. Bouwers bouwen “slimme huizen” in “slimme steden”. Hippe mensen met meer geld dan ze weten wat ze ermee moeten doen, houden van dit soort huizen waar alles voor hen wordt gedaan. Ze hoeven geen vinger uit te steken. Ze lopen hun slimme huis binnen en blaffen een bepaald commando uit, of klappen in hun handen, en de lichten gaan aan. De airconditioning wordt ingesteld op de avondtemperatuur die zij wensen, enzovoort, enzovoort.

Maar zelfs huizen die niet het label “slim huis” dragen, zijn draadloos verbonden en hebben een enorm potentieel voor technocratisch kattenkwaad door derden die niet in uw huis wonen.

Waarom? Omdat 80 procent van de huizen in de VS al een mechanisme heeft waarmee technocraten kunnen ingrijpen in uw energieverbruik. Ze worden slimme meters genoemd – kleine chips die samenwerken met het elektriciteitsnet en niet alleen in real time bijhouden hoeveel stroom we gebruiken, maar ook waar die stroom precies vandaan komt. Elk apparaat dat de afgelopen 20 jaar is gemaakt, bevat een chip die met de slimme meter praat en het elektriciteitsbedrijf alles vertelt wat het moet weten over waar uw elektriciteitsverbruik vandaan komt.

Als u gasten in uw huis heeft, kan uw waterleverancier aan het aantal keren dat het toilet doorspoelt en de vaatwasser draait, zien hoeveel levende zielen er verblijven en voor hoe lang.

Denk aan de mogelijkheden.

In de zogenaamde “groene economie” die door het WEF wordt gepromoot, zullen regeringen op een bepaald moment quota’s voor energieverbruik invoeren. Als je de maandelijkse hoeveelheid water of elektriciteit hebt overschreden, met een beroep op de nieuwste klimaatveranderingsvoorschriften, wordt automatisch de kraan dichtgedraaid, of misschien worden bepaalde apparaten uitgeschakeld die te veel zijn gebruikt door een “onverantwoordelijke” burger die routinematig de hem toegewezen koolstofvoetafdruk overschrijdt. Ik kan het nu al horen: “Three strikes and you’re out! Geen stroom meer voor jou! Geen water meer!”

Oh, maar maak je geen zorgen. Uw vriendelijke regeringsregulator of zijn bedrijfspartner zal u opbellen en u vertellen dat voor verkwistende mensen zoals u, ze een speciale deal hebben waarbij u wat extra energie bij uw maandelijkse hoeveelheid kunt krijgen als u het energiebedrijf een vergoeding betaalt om het weer aan te zetten.

Dit is de toekomst. Naar mijn mening, is het niet ver weg in de toekomst.

We horen tegenwoordig veel in de media dat er niet genoeg energie beschikbaar is voor de ultrahete zomers als gevolg van de klimaatverandering, wat natuurlijk een leugen is – de echte reden waarom er te weinig energie is, is dat ze zoveel kolencentrales uit de lucht hebben gehaald en steeds afhankelijker worden van onbetrouwbare wind- en zonne-energie.

Als je dit soort praatjes in de media hoort, en je krijgt te maken met vooraf geplande black-outs, dan moet je weten dat ze ons klaarstomen voor de nieuwe resource-based digitale economie van de Grote Reset, waar je echt niets zult bezitten en zult leren om het leuk te vinden.

Maar laat je niet misleiden door dat woord “bezitten”.

Door niets te “bezitten”, zeggen ze ons eigenlijk dat zelfs de dingen die we denken te bezitten, niet onder onze controle staan.

Zelfs vuurwapens gaan deze kant op. Digitaal verbonden “slimme wapens” zouden de toekomst zijn en dreigen het Tweede Amendement uit te wissen.

Dit is de reden waarom de globalistische elites die de Grote Reset nastreven zo wanhopig een nieuwe digitale economie willen invoeren waarin alles verbonden is met het internet, want alleen door digitalisering zullen de technocraten in staat zijn om werkelijk alle facetten van menselijke activiteit te monitoren en te controleren. Dat is waar het bij het internet van de dingen om gaat.

Lang geleden, in 1970, voorspelde Zbigniew Brzezinski, dat deze dag zou komen.

In zijn boek, Between Two Ages: America’s Role in the Technetronic Era, zei hij:

“Het technotronische tijdperk impliceert de geleidelijke verschijning van een meer gecontroleerde samenleving. Een dergelijke maatschappij zal worden gedomineerd door een elite die niet wordt beheerst door traditionele waarden. Spoedig zal het mogelijk zijn om een bijna ononderbroken toezicht uit te oefenen op elke burger en volledige bestanden bij te houden met zelfs de meest persoonlijke informatie over de burger. Deze bestanden zullen onmiddellijk kunnen worden opgevraagd door de autoriteiten.”

Mensen, we zijn er. In deze wereld, wordt het regeringsbeleid meer en meer gestuurd door de private sector. Die in de regering volgen gewoon het geld en het geld zit altijd in de nieuwste, meest invasieve, kunstmatige intelligentie-gedreven technologie.

Alles komt onder de toenemende controle van Big Tech, Big Banks, en Big Pharma in samenspanning met de stevig verankerde administratieve staat.

Ik voorzie een tijd waarin we op papier misschien nog veel bezitten, maar bezitten we het echt? Of bezit het ons? En als je niet kunt leren gelukkig te zijn in zo’n maatschappij, als je te veel en te luid klaagt, is er een speciale plaats voor zulke mensen. Het heet de goelag. Dit zal niet noodzakelijk een fysieke goelag zijn, maar het zal een plaats zijn waar al je privileges worden weggenomen.

In een technocratie heb je geen rechten, alleen privileges.

Dus voor de niet-conformisten zal er geen auto zijn, geen huis, geen digitaal geld op de bank, geen mobiele telefoon in de broekzak. Je wordt een niet-persoon. Dat is nog eens een plek waar we van moeten leren houden. Niet de één-wereld digitale orde van technocraten van totale informatie surveillance, maar onze eigen privé wereld van off-grid overleven. Nu is het tijd om te gaan oefenen hoe te overleven in de niet-digitale, off-grid wereld.

Aldous Huxley, schrijver van de dystopische roman Brave New World uit 1932, voorzag ook de komende technocratie.

Huxley schreef:

Dus nu heb je het. De ware betekenis van “je zult niets bezitten en gelukkig zijn.”

Laat je niet misleiden. Wees slim. Bereid je voor op het onvermijdelijke.


Help ons de censuur van BIG-TECH te omzeilen en volg ons op Telegram:

Telegram: t.me/dissidenteen

Meld je aan voor onze gratis dagelijkse nieuwsbrief, 10.000 gingen je al voor:


Globalisten zijn begonnen met de kill-fase van de Great Reset; Herinner je je de Deagel bevolkingsvoorspelling? Het is nu volkomen logisch

5 1 stem
Artikelbeoordeling
Abonneer
Laat het weten als er
guest
3 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
Hans Vogel
Hans Vogel
2 maanden geleden

Is toch al zo? Zo werkt het in elk geval met produkten van Apple, computers met een besturingssysteem van Microsoft en telefoons mat Android van Google (Android betekent trouwens: “op een man gelijkend”). Al die periodieke “updates” die worden uitgevoerd of je het wilt of niet en ook op momenten dat je het niet wilt.

Zo is het overigens ook met het vliegend schroot dat Nederland zich heeft moeten laten aansmeren door de bazen in Washington, de JSF of F-35: die dingen kunnen alleen de lucht na specifieke toestemming door het Pentagon en de maker. De Nederlandse regering kan er dus NIET autonoom over beschikken.

Petra
2 maanden geleden

De kwaadaardige plannen om extreem veel belasting te gaan heffen op het huis dat je bezit, onder het VALSE mom dat het bezit van een huis waar je zelf in woont tot inkomsten leidt (vermogensrendement) die ze belasten.

Nee, een huis waar je zelf in woont leidt niet tot inkomsten, maar tot kosten.

Onderhoud is nu eenmaal nodig en het levert slechts woongenot op, geen geld, dus geen financieel rendement, of moet je belasting betalen over iets waar je van geniet? Dat zou zéér onredelijk zijn.

Arend Zeevat
2 maanden geleden
Antwoord aan  Petra

In feite is dat al langere tijd zo, want de meeste koophuizen zijn eigendom van de banken waar de kopers hun hypotheek van hebben betrokken. Bezit is nu dus een illusie. Echter wel een comfortabele illusie waar velen zich mee voor de gek houden. Bovendien laat het hele gedoe rond de boeren nadrukkelijk zien dat het vermeende legale eigendom ten alle tijde onteigent kan worden.

In mijn in 2017 voor Want to Know geschreven artikel ‘Een ziek systeem produceert zieke mensen!’ ben ik daar dieper op ingegaan. Citaat daaruit:

“Men kan er haast zeker van uit gaan dat overheden wetten klaar hebben liggen, die in geval van een vernietigende economische crisis, het betalingsverkeer en het bezit van financiële middelen zullen kunnen sturen. Zo is er in Nederland in 1978 al een economische noodwetgeving opgesteld, die in de loop der tijd is aangepast. De laatste aanpassing is van kracht geworden op 1 november 2007 en is tot op heden geldig (HIER). Hieronder een weergave van hoofdstuk XII artikel 26:

Artikel 26 Noodwet financieel verkeer
Hoofdstuk XII. Financieel verkeer met het buitenland
Artikel 26
Onze Minister is bevoegd – zo nodig in afwijking van andere wettelijke regelingen – voorschriften te geven ten aanzien van de financiële betrekkingen met het buitenland, alsmede ten aanzien van het vorderen van gouden munten, fijn goud, alliages van goud (onbewerkt of halffabrikaat) en buitenlandse activa van ingezetenen. Tenzij bijzondere omstandigheden dit naar zijn oordeel onmogelijk maken, oefent hij deze bevoegdheden niet uit dan in overeenstemming met Onze Ministers van Buitenlandse Zaken, van Economische Zaken en van Landbouw en Visserij

Het past allemaal in de mindfuck en mindgames die velen bezighouden en zich gelukkig en tevreden mee voelen. Onze hele maatschappij is één grote mindfuck en mindgame. Om mensen daarmee aan de oppervlakte van het leven te houden en zich met al het materiële te laten identificeren, zodat ze geen contact zullen/kunnen maken met de essentie van hun ware wezen. Ieder bezit is een illusie, wen er maar vast aan door te leren je er niet meer mee te identificeren en geestelijke schatten te verzamelen