Op 13 juni kondigde minister van Defensie Christine Lambrecht in een besluit de oprichting aan van een “Territoriaal Commando van de Bundeswehr” per 1 oktober 2022, waarbij zij als reden de Russische inval in Oekraïne noemde, die “de noodzaak heeft onderstreept” om “de commando-organisatie van de strijdkrachten in toenemende mate te oriënteren op de vereisten van de nationale en bondgenootschappelijke defensie”. In feite gaat het er waarschijnlijk meer om de Bundeswehr om te vormen tot een staatsbeschermingsmacht in eigen land, meldt Wochenblick.

Het nieuwe commando is “verantwoordelijk voor het operationele commando van de nationale strijdkrachten in het kader van de binnenlandse veiligheid, met inbegrip van officiële bijstand en bijstand bij rampen, alsmede civiel-militaire samenwerking” en rapporteert rechtstreeks aan het ministerie van Defensie. Onder meer de staatscommando’s, de binnenlandse veiligheidstroepen en het centrum voor civiel-militaire samenwerking moeten aan haar ondergeschikt worden gemaakt.

Verder staat er: “Het nieuwe commando zal ook troepen ter beschikking stellen die in bijzondere situaties snel klaar zullen staan ​​om een ​​nationaal crisisteam in de federale regering op te zetten. Daarbij “wordt rekening gehouden met de bevindingen uit het werk van het Corona-crisisteam en ook met de ondersteuning in verband met de watersnoodramp van vorig jaar.”

Generaal-majoor Carsten Breuer, die door Bondskanselier Olaf Scholz is benoemd tot hoofd van de Corona-crisisstaf van de Duitse regering, is belast met het opzetten van het commando. In tegenstelling tot wat Breuer beweert, is de oorlog in Oekraïne echter niet de reden voor de oprichting van de nieuwe eenheid.

Overeenkomstige plannen werden reeds in mei 2021 ontwikkeld door haar voorgangster Annegret Kramp-Karrenbauer en inspecteur-generaal Eberhard Zorn als onderdeel van een hervormingsplan voor de toekomst van de Bundeswehr. Dit werd aanvankelijk door Lambrecht tegengehouden, maar is nu weer opgepakt. Volgens het Bundeswehr-concept zou Duitsland al in 2018 het belangrijkste knooppunt voor NAVO-logistiek en troepenverplaatsingen in Europa worden.

Brussel vreest volksopstanden in Europa door aardgascrisis

NAVO behoeften en rampenbestrijding slechts voorwendselen?

Afgezien van de aanpassing aan de behoeften van de NAVO is een essentieel, zij het officieus en onuitgesproken doel van het nieuwe commando de Bundeswehr tot een vanzelfsprekend onderdeel van de binnenlandse “rampenbestrijding” te maken – met als “belangrijkste ramp” op een gegeven moment mogelijk zelfs volksonrust en opstanden, die dan eventueel moeten worden neergeslagen.

Dit wordt ondersteund door het feit dat de deelstaten eigenlijk verantwoordelijk zijn voor de eigenlijke rampenbestrijding en dat de federale regering en de Bundeswehr alleen mogen ingrijpen als zij “hun taak niet kunnen vervullen”. Dit is blijkbaar de veronderstelling in geval van gas- of elektriciteitstekorten.

Ook Corona diende in dit opzicht als generale repetitie – en werd gebruikt om het strikte verbod op de inzet van troepen in Duitsland opzettelijk af te zwakken: Tijdens de “pandemie” werden reeds tienduizenden soldaten van de Bundeswehr ingezet, onder meer in ziekenhuizen, bejaardentehuizen, vaccinatiecentra en teststations. Het was de grootste en langste inzet van soldaten binnen de eigen grenzen tot nu toe.

Nieuwe normaliteit

In de toekomst zouden dergelijke operaties dan de norm kunnen worden – vooral als het nieuwe commando ook wordt gebruikt om vermeende “vijanden van de staat” te bestrijden, die ook louter critici van de regering zouden kunnen zijn. De definitie zou uiteindelijk bij de regering liggen, vooral omdat de Binnenlandse Veiligheidsdienst onlangs het diffuse en willekeurig rekbare delict “delegitimisering van de staat” heeft uitgevonden.

In het algemeen wordt dan ook gevreesd dat het nieuwe commando van de Bundeswehr zou kunnen worden misbruikt als een persoonlijke beschermingsmacht van de federale regering om legitieme kritiek te onderdrukken in het licht van de groeiende ontevredenheid.


Help ons de censuur van BIG-TECH te omzeilen en volg ons op Telegram:

Telegram: t.me/dissidenteen

Meld je aan voor onze gratis dagelijkse nieuwsbrief, 10.000 gingen je al voor:


Duitsland: Volksopstanden verwacht – Scholz en zijn coalitie bereiden zich voor op de staat van beleg!

5 2 stemmen
Artikelbeoordeling
Abonneer
Laat het weten als er
guest

3 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
ieznogoedh
ieznogoedh
6 maanden geleden

Mmm, vijanden van de staat.
Welke eerdere Duitse regering was daarover ook toch to bezorgd?
Sommige van die ‘vijanden’ werden zelfs onthoofd na door een volstrekt ‘onafhankelijke’ rechter te zijn uitgekafferd.
Alvast een bos witte rozen voor de huidige ‘vijanden’ van de staat.

Kees
Kees
6 maanden geleden
Antwoord aan  ieznogoedh

Volgens mij heeft een eerder regering het zelfde gedaan in de ’30 en ’40 jaren onder leiding van HITLER ten tijde van NAZIE Duitsland!!!!!!

Ohje
Ohje
6 maanden geleden

Hoe zat het ook alweer ,voor volk en vaderland.
Ze bedoelen vast ,trap de kopen in elkaar.