Boze demonstranten, Rome. Screenshot van YouTube

Zijn dit het soort toestanden die we binnenkort vaker zullen zien in Europa? In een Italiaanse stad bestormden woedende burgers het stadhuis omdat ze geen geld meer hadden om boodschappen te doen. De burgemeester weigerde de woedende menigte te ontvangen.

Italiaanse burgers bestormden het stadhuis van La Spezia nadat de burgemeester weigerde hen te ontvangen: “Ik heb geen geld om brood te kopen, wat zal mijn dochter vanavond eten?” riep een wanhopige moeder bij de officiële residentie van de stad. Het incident zou woensdag in de Italiaanse stad hebben plaatsgevonden, meldt Free West Media.

Burgemeester Pierluigi Peracchini besloot de problemen waarmee zijn kiezers te kampen hebben te negeren. Hij zou de burgers zelfs de toegang tot het stadhuis hebben ontzegd voor een discussie. In plaats daarvan, zo blijkt uit video-opnamen, verhinderden politieagenten van de plaatselijke gemeente dat de woedende mensen verder het gebouw binnendrongen.

De politie confronteerde de boze moeder

Burgemeester Peracchini (58) was kandidaat voor de partij Coraggio Italia, een centrum-rechtse partij. In Italië is de genadeloze hamer van de inflatie op de burgers neergeslagen. Onlangs nog doken op Twitter schokkende videobeelden op van een eindeloze rij mensen die voor een voedselbank in Milaan stonden.

Velen geven de schuld aan de premier van Italië, ex-ECB-baas Mario Draghi (74). In Duitstalige landen wordt Draghi echter vaak een “zegen” (Neue Zürcher Zeitung), een “modernisator” of “Super Mario” (Frankfurter Allgemeine Zeitung) genoemd. Italianen daarentegen, die het slachtoffer zijn geworden van zijn beleid, hebben scherpe kritiek geuit op de sociale en economische koers van de ongekozen premier, die sinds februari 2021 aan het bewind is.

In Rome zijn deze week arbeiders, taxichauffeurs, boeren, vissers, straatverkopers en vrachtwagenchauffeurs op jacht naar politici en massa’s boze mensen hebben voor de tweede achtereenvolgende dag het parlement belegerd.

Vooral het Uber Files-schandaal – dat leidde tot de door Mario Draghi opgelegde liberalisering van taxivergunningen – heeft de burgers in beroering gebracht. Bij de regeringszetel was vrijdag een menigte te zien die scandeerde: “Kom naar beneden of we gaan naar boven!” In de Italiaanse hoofdstad is een zware politiemacht waargenomen.


Help ons de censuur van BIG-TECH te omzeilen en volg ons op Telegram:

Telegram: t.me/dissidenteen

Meld je aan voor onze gratis dagelijkse nieuwsbrief, 10.000 gingen je al voor:


Italiaanse Corona-dictatuur valt eigen bevolking aan met waterkanonnen en traangas

5 2 stemmen
Artikelbeoordeling
Abonneer
Laat het weten als er
guest

0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties