De voormalige Poolse elektricien, vakbondsleider en ex-president Lech Walesa heeft een eigenzinnig idee van vrede – hij zou Rusland permanent willen verwoesten om het klein te houden. De 78-jarige kondigde dit aan in een interview met de Franse omroep LCI, meldt Free West Media.

De voormalige Poolse elektricien, vakbondsleider en ex-president Lech Walesa heeft een eigenzinnig idee van vrede – hij zou Rusland blijvend willen verwoesten om het klein te houden. De 78-jarige kondigde dit aan in een interview met de Franse omroep LCI.

Walesa, die in 1983 de Nobelprijs voor de Vrede kreeg, aarzelde niet om de meest radicale oplossingen aan te dragen. “Zelfs als Oekraïne deze oorlog wint, zullen we over vijf jaar hetzelfde hebben, over tien jaar zal er een andere Poetin opstaan.

Om dit scenario te vermijden, zei hij, “moeten we deze verandering in het politieke systeem vandaag afdwingen, of anders een opstand van de volkeren organiseren”. De voormalige Poolse president stelde vervolgens een nogal extreme oplossing voor: “Rusland moet worden teruggebracht tot minder dan 50 miljoen inwoners,” verklaarde hij. Volkeren uit verschillende oblasten in Rusland zouden zich moeten afscheiden.

Volgens de laatste bevolkingscijfers van Rosstat bedraagt de Russische bevolking momenteel ongeveer 147 miljoen inwoners.

Al in 1990 dreigde hij in een interview met het Nederlandse weekblad Elsevier dat de Duitsers, die toen bezig waren met de hereniging, moesten worden weggevaagd. Walesa verklaarde letterlijk: “Als Duitsland Europa opnieuw destabiliseert, dan zal Duitsland niet langer worden verdeeld, maar van de kaart worden geveegd.”

Tegen deze achtergrond zijn Walesa’s fantasieën over geweld tegen Russen niet verrassend. Ze zijn niettemin huiveringwekkend.

Walesa verdedigde ook de uitbreiding van de NAVO en de EU omdat dit “op een democratische manier” gebeurt.

Report24 meldde het eerder deze week al:

Zo zei Walesa: “Daar [in de Russische Federatie] leven 60 volkeren die zij [de Russen] hebben verslonden, net zoals zij vandaag alle Oekraïners verslinden. Wij zijn verplicht deze volkeren te helpen in opstand te komen. Het is noodzakelijk ofwel het Russische politieke systeem te veranderen, ofwel de Russische bevolking terug te brengen tot minder dan 50 miljoen mensen.”

Volgens hem is het noodzakelijk om “de verandering van het politieke systeem in het land af te dwingen, volksopstanden te organiseren”. Hij verklaarde: “Zelfs als Oekraïne deze oorlog wint, zal over vijf jaar weer hetzelfde gebeuren, en over tien jaar zullen we een nieuwe Poetin zien. Als het niet mogelijk is het politieke systeem van het land te veranderen, zal de opsplitsing van Rusland onvermijdelijk zijn om de veiligheid van de wereld te waarborgen”.

De voormalige Poolse president is het ermee eens dat het Westen probeert zijn invloedssfeer uit te breiden. Maar ze doet het met “democratische middelen”. Walesa, daarentegen, benadrukte dat Rusland het “met geweld” deed. Waarbij de 78-jarige Pool waarschijnlijk vergeet dat het juist de Verenigde Staten zijn die met militaire acties en tapijtbombardementen wereldwijd “democratie en vrijheid” brengen. De mensen in Afghanistan, Irak, Syrië en Libië kunnen daar over meepraten. Om nog maar te zwijgen van het tapijt van militaire bases van de VS over de hele wereld, compleet met honderdduizenden soldaten en ontelbare pro-Amerikaanse “NGO’s” en denktanks die de politiek en de elites van de afzonderlijke landen beïnvloeden. Iets wat critici “VS imperialisme” noemen.

Walesa praat zijn Amerikaanse bazen na die Rusland graag zien verdwijnen. Beter is het om voor straf Polen op te splitsen tussen Rusland en Duitsland, omdat het de vorige wereldoorlog uitgelokt heeft in opdracht van Churchill. Of nog beter om het in zijn geheel aan Duitsland te geven. Tot ver voorbij Gdansk (Danzig) is wat Polen gestolen heeft tenslotte van oudsher Duits. Dan kan Rusland die vervelende Baltische vazalstaten van de VS opslorpen.


Help ons de censuur van BIG-TECH te omzeilen en volg ons op Telegram:

Telegram: t.me/dissidenteen

Meld je aan voor onze gratis dagelijkse nieuwsbrief, 10.000 gingen je al voor:


Poetin over het Westen: “Ze hebben al verloren”

5 1 stem
Artikelbeoordeling
Abonneer
Laat het weten als er
guest

4 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
Hagar
Hagar
8 maanden geleden

Die vent is knettergek.
Een typische “nuttige idioot” die de globalistische agenda promoot.

Deze domkop zou beter zijn mond houden, want uiteindelijk is de Poolse staat nu gelokaliseerd op gestolen historisch Duits grondgebied.

Voor een rechtvaardig herstel en voor een neutralisering van de spanningen tussen de verschillende bevolkingsgroeten, zou de huidige Poolse bevolking moeten terugkeren naar west-Oekraine. Verhuizen maar, Walesa!

Oost Oekraine (inclusief Kiev) blijft gewoon bij Rusland, waar het altijd was en hoorde.
En het grondgebied waar nu de Poolse staat is, moet terug naar het Duitse Rijk, waar hoort.

En in plaats van de Russische federatie op te delen, zou beter de bron van alle oologen en destructie worden opgedeeld: de USA, en haar satellietorganisatie, de EU.
Geef al die staten hun onafhankelijkheid terug!

En alle internationale satanistische organisaties: de NAVO, het WEF, de VN, de WHO, Unicef, het IMF, de Wereldbank, enz… moeten worden ontmanteld.
Er zijn en enorme massa van deze internationale organisaties, en ze werken allemaal samen met uiteindelijk doel: een wereldwijd communistische slavenkamp en martelkamp.

We moeten keihard optreden tegen deze samenzweerders, voor het te laat is.

ries
ries
8 maanden geleden

Polen wil Oekraine in zijn handen als eigedom, dat is zijn trukje. Maar deze winter gaat Polen verdwijnen in de koud en in de armoede. Polen zou moeten uit de EU een lange tijd geleden!

Andre
Andre
8 maanden geleden

Lekker vaag als oud minister want een complete regering met echt Polen is “zogenaamd” neergestort Smolensk.

https://nl.wikipedia.org/wiki/Vliegramp_bij_Smolensk

Polen gaat de rotonde worden in Europa en dat is niet de EU.

Rudolf
Rudolf
8 maanden geleden

Deze ‘alternatieven’ en beweringen in de commentaren dan wel allemaal serieus nemen ? Te gek voor woorden…Begin er maar niet aan…Jullie gaan de wereld ook niet redden !!