The Spectacular Suicide Summer Show, die momenteel in heel Europa te zien is, gaat in vol ornaat verder, tot grote verbazing van vrijwel het hele Zuiden: een trashy, woke Gotterdammerung remake, waarbij de grootsheid van Wagner is vervangen door twerking.

Decadente Romeinse keizers vertoonden tenminste enige mate van pathos. Hier worden we gewoon geconfronteerd met een giftige mix van overmoed, verafschuwde middelmatigheid, misleiding, grof ideologisch schaap-denken en regelrechte irrationaliteit – allemaal symptomen van een diepgaande ziekte van de ziel, schrijft Pepe Escobar.

Het zou te reductionistisch zijn om dit het Westen van Biden-Leyen-Blinken of zo te noemen: dit zijn per slot van rekening nietige politici/functionarissen die slechts bevelen napraten. Dit is een historisch proces: fysieke, psychische en morele cognitieve degeneratie die is ingebed in de duidelijke wanhoop van NAVO-staten in hun pogingen om Eurazië in toom te houden, waardoor af en toe tragikomische schetsen mogelijk worden, zoals een NAVO-top die de oorlog tegen vrijwel het hele niet-westen afkondigt.

Dus wanneer president Poetin het collectieve Westen toespreekt ten overstaan van de leiders van de Doema en de hoofden van de politieke partijen, voelt dat als een komeet die inslaat op een inerte planeet. Het is niet eens een geval van “lost in translation”. Ze zijn gewoon niet toegerust om het te begrijpen.

Poetin over het Westen: Ze hebben al verloren

Het “You Ain’t Seen Nothin’ Yet” gedeelte was tenminste zo geformuleerd dat het zelfs door simpelen begrepen kon worden:

“Vandaag horen we dat ze ons op het slagveld willen verslaan, nou, wat kan ik zeggen, laat ze het maar proberen. We hebben al vaak gehoord dat het Westen ons tot de laatste Oekraïner wil bevechten – dit is een tragedie voor het Oekraïense volk. Maar het ziet er naar uit dat het zover gaat komen. Maar iedereen moet weten dat we in grote lijnen nog niet echt iets begonnen zijn.”

Feit. Bij Operatie Z gebruikt Rusland slechts een fractie van zijn militaire potentieel, middelen en de modernste wapens.

Dan komen we bij de meest waarschijnlijke weg vooruit in het oorlogstoneel:

“Wij weigeren geen vredesonderhandelingen, maar zij die weigeren moeten weten dat hoe langer het duurt, hoe moeilijker het voor hen zal zijn om met ons te onderhandelen.”

Zoals in de pijnknop die langzaam maar zeker op alle fronten zal worden opgedraaid.

Maar de kern van de zaak was al eerder in de toespraak gezegd: Het “opvoeren van de pijnknop” is in feite van toepassing op de ontmanteling van de gehele “op regels gebaseerde internationale orde”. De geopolitieke wereld is veranderd. Voorgoed.

Het tijdperk van een unipolaire wereld is voorbij - Poetin op het Internationaal Economisch Forum in St. Petersburg

Hier is de misschien wel belangrijkste passage:

“Zij hadden moeten begrijpen dat zij reeds vanaf het begin van onze speciale militaire operatie hebben verloren, omdat het begin daarvan het begin betekent van een radicale afbraak van de wereldorde op de Amerikaanse manier. Dit is het begin van de overgang van het liberaal-globalistische Amerikaanse egocentrisme naar een waarlijk multipolaire wereld – een wereld die niet gebaseerd is op egoïstische regels die door iemand voor zichzelf zijn uitgevonden en waarachter niets anders schuilgaat dan het verlangen naar hegemonie, niet op hypocriete dubbele standaarden, maar op het internationale recht, op de ware soevereiniteit van volkeren en beschavingen, op hun wil om hun historische bestemming, hun waarden en tradities te beleven en samenwerking op te bouwen op basis van democratie, rechtvaardigheid en gelijkheid. En we moeten begrijpen dat dit proces niet langer kan worden tegengehouden.”

Ontmoet de trifecta

Er kan worden gesteld dat Poetin en de Russische Veiligheidsraad een tactische trifecta ten uitvoer leggen die het collectieve Westen heeft gereduceerd tot een amorf stelletje bio-kippen zonder kop.

De trifecta is een combinatie van de belofte van onderhandelingen – maar alleen wanneer rekening wordt gehouden met de gestage Russische vorderingen op het terrein in Novorossia; het feit dat het wereldwijde “isolement” van Rusland in de praktijk onzin blijkt te zijn; en het afknijpen van de meest zichtbare pijnknop van allemaal: Europa’s afhankelijkheid van Russische energie.

De belangrijkste reden voor de grafische, denderende mislukking van de G20-top van ministers van Buitenlandse Zaken in Bali is dat de G7 – of NAVOstan plus de Amerikaanse kolonie Japan – de BRICS plus de grote spelers in het Zuiden niet konden dwingen om Rusland te isoleren, te sanctioneren en/of te demoniseren.

Integendeel: meerdere interpolaties buiten de G20 om duiden op nog meer Euraziatische integratie. Hier volgen enkele voorbeelden.

De eerste doorvoer van Russische producten naar India via de Internationale Noord-Zuid Transportcorridor (INSTC) is nu van kracht, die Eurazië doorkruist van Mumbai naar de Oostzee via Iraanse havens (Chabahar of Bandar Abbas), de Kaspische Zee, en Zuid- en Centraal-Rusland. Van cruciaal belang is dat de route korter en goedkoper is dan door het Suezkanaal.

Tegelijkertijd heeft het hoofd van de Iraanse Centrale Bank, Ali Salehabadi, bevestigd dat een memorandum van interbancaire samenwerking tussen Teheran en Moskou is ondertekend.

Dat betekent een levensvatbaar alternatief voor SWIFT, en een direct gevolg van de aanvraag van Iran om volwaardig BRICS-lid te worden, aangekondigd op de recente top in Peking. De BRICS zijn sinds 2014, toen de Nieuwe Ontwikkelingsbank (NDB) werd opgericht, druk bezig met het opbouwen van hun eigen financiële infrastructuur, waaronder het in de nabije toekomst creëren van één reservevaluta. Als onderdeel van dit proces is de harmonisatie van Russische en Iraanse banksystemen onvermijdelijk.

Iran staat ook op het punt volwaardig lid te worden van de Shanghai Cooperation Organization (SCO) tijdens de komende top in Samarkand in september.

Parallel daaraan verstevigen Rusland en Kazachstan hun strategisch partnerschap: Kazachstan is een belangrijk lid van de BRI, de EAEU en de SCO.

India komt nog dichter bij Rusland over het hele handelsspectrum – inclusief energie.

En volgende week dinsdag is Teheran het toneel voor een cruciale persoonlijke ontmoeting tussen Poetin en Erdogan.

Isolement? Werkelijk?

Op het gebied van energie is het nog maar zomer, maar er woedt al een demente paranoia op meerdere EU-breedten, met name in Duitsland. Komische opluchting wordt geboden door het feit dat Gazprom Berlijn er altijd op kan wijzen dat eventuele leveringsproblemen op Nord Stream 1 – na de cliffhanger terugkeer van die beruchte gerepareerde turbine uit Canada – altijd kunnen worden opgelost door de implementatie van Nord Stream 2.

Aangezien de hele Europese Zelfmoord Spectaculaire Zomershow niets anders is dan een smakeloze zelf toegebrachte marteling op bevel van de stem van zijn meester, is de enige serieuze vraag welk pijnniveau Berlijn zal dwingen om daadwerkelijk te gaan zitten en te onderhandelen namens de legitieme Duitse industriële en sociale belangen.

Ruw en onstuimig zal de norm zijn. Minister van Buitenlandse Zaken Lavrov vatte het allemaal samen toen hij commentaar gaf op het feit dat de ministers van het Westen op Bali poses aannamen als infantiele snotapen om niet met hem gezien te worden: dat lag aan “hun begrip van de protocollen en beleefdheid”.

Dat is diplo-talk voor “stelletje eikels”. Of nog erger: cultuurbarbaren, want ze waren zelfs niet in staat om de hyper-politieke Indonesische gastheren, die confrontatie verafschuwen, te respecteren.

Lavrov gaf er de voorkeur aan de “gezamenlijke strategische en constructieve” Russisch-Chinese werkzaamheden op te hemelen tegenover een zeer agressief Westen. En dat brengt ons bij het meesterwerk van het schimmenspel in Bali – compleet met verschillende lagen van geopolitieke mist.

De Chinese media, die altijd flirten met het ondoorzichtige, probeerden zijn moedigste gezicht ooit te tonen door de meer dan vijf uur durende ontmoeting tussen minister van Buitenlandse Zaken Wang Yi en minister Blinken als “constructief” af te schilderen.

Wat hier zo fascinerend is, is dat de Chinezen uiteindelijk iets cruciaals uit de zak hebben laten glippen en in het definitieve ontwerp van hun rapport hebben laten opnemen – duidelijk goedgekeurd door de machthebbers.

Lu Xiang van de Chinese Academie van Sociale Wetenschappen nam eerdere verslagen door – met name over “Yoda” Yang Jiechi die Jake Sullivan routinematig in geroosterde eend verandert – en benadrukte dat Wang’s “waarschuwingen” aan de Amerikanen deze keer “de strengste in bewoordingen” waren.

Dat is diplo-code voor “Je kunt maar beter uitkijken”: Wang zegt tegen Blinken: “Kijk maar wat de Russen deden toen ze hun geduld verloren met jullie capriolen.”

De uitdrukking “doodlopende weg” kwam herhaaldelijk voor tijdens de Wang-Blinken ontmoeting. Dus uiteindelijk moest de Global Times het vertellen zoals het werkelijk is: “De twee partijen zijn dicht bij een krachtmeting.”

“Showdown” is wat Einde Dagen fanaat en Tony Soprano wannabe Mike Pompeo vurig predikt vanaf zijn haatpreekstoel, terwijl de combo achter de seniele “leider van de vrije wereld” die letterlijk teleprompters leest actief werkt aan het crashen van de EU – in meer dan één opzicht.

Het combo dat in Washington aan de macht is, “steunt” in feite de vereniging van Groot-Brittannië, Polen, Oekraïne en de drie Baltische dwergen als een aparte alliantie van de NAVO/EU – met als doel “het defensiepotentieel te versterken”. Dat is het officiële standpunt van de Amerikaanse ambassadeur bij de NAVO Julian Smith.

Het echte imperiale doel is dus om de toch al versplinterde EU op te splitsen in mini-unie-stukjes, die allemaal heel fragiel zijn en blijkbaar beter “beheersbaar”, want de Eurocraten in Brussel, verblind door grenzeloze middelmatigheid, zien het duidelijk niet aankomen.

Wat het Zuiden krijgt

Poetin maakt altijd heel duidelijk dat het besluit om operatie Z te lanceren – als een soort preventieve “gecombineerde wapen- en politieoperatie”, zoals omschreven door Andrej Martjanov – zorgvuldig was berekend, rekening houdend met een scala van materiële en sociaal-psychologische vectoren.

De Anglo-Amerikaanse strategie is gericht op één enkele obsessie: het verdoemen van elke mogelijke herformulering van de huidige “op regels gebaseerde internationale orde”. Geen middel wordt geschuwd om het voortbestaan van deze orde te verzekeren. Dit is in feite Totalen Krieg – met verschillende hybride lagen, en zeer verontrustend, met slechts een paar seconden tot middernacht.

En daar wringt de schoen. Desolation Row wordt snel Desperation Row, nu de hele Russofobe matrix naakt blijkt te zijn, verstoken van enige extra ideologische – en zelfs financiële – vuurkracht om te “winnen”, afgezien van het verschepen van een verzameling HIMARS naar een zwart gat.

Geopolitiek en geo-economisch gezien zijn Rusland en China bezig NATOstan levend op te eten – in meer dan één opzicht. Hier is bijvoorbeeld een synthetische routekaart van hoe Peking de volgende fase van hoogwaardige ontwikkeling zal aanpakken via kapitaalgedreven industriële upgrading, gericht op optimalisering van toeleveringsketens, importvervanging van harde technologieën, en “onzichtbare kampioenen” van de industrie.

Als het collectieve Westen verblind wordt door Russofobie, dan wordt het volledig gek van het regeringssucces van de Chinese Communistische Partij – die in een paar decennia het leven van meer mensen heeft verbeterd dan wie dan ook, op welk moment in de geschiedenis dan ook.

In totaal heeft het voor de wachttoren Rusland-China heeft het niet zo lang geduurd. BRI werd in 2013 gelanceerd door Xi Jinping. Na Maidan in 2014 lanceerde Poetin in 2015 de Economische Unie van Eurazië (EAEU). Cruciaal is dat in mei 2015 een gezamenlijke verklaring van Rusland en China de samenwerking tussen de BRI en de EAEU bezegelde, waarbij een belangrijke rol werd toebedeeld aan de SCO.

Nauwere integratie werd bevorderd via het forum van Sint-Petersburg in 2016 en het BRI-forum in 2017. Het algemene doel: een nieuwe orde in Azië, en in heel Eurazië, tot stand brengen volgens het internationaal recht, met behoud van de individuele ontwikkelingsstrategieën van elk betrokken land en met respect voor hun nationale soevereiniteit.

Dat is in wezen wat het grootste deel van het Zuiden wil. Het is alsof er een grensoverschrijdend instinctief begrip bestaat dat Rusland-China, tegen de verdrukking in en geconfronteerd met ernstige uitdagingen, met vallen en opstaan, de voorhoede vormen van de schok van het nieuwe, terwijl het collectieve Westen, naakt, verdwaasd en verward, zijn massa’s volledig gezombificeerd, wordt meegezogen in de maalstroom van psychologische, morele en materiële desintegratie.

Het lijdt geen twijfel dat de pijn nog groter zal worden, op meer dan één manier.


Help ons de censuur van BIG-TECH te omzeilen en volg ons op Telegram:

Telegram: t.me/dissidenteen

Meld je aan voor onze gratis dagelijkse nieuwsbrief, 10.000 gingen je al voor:


Het Kremlin over de ineenstorting van het globalisme en de toekomstige wereldorde

5 1 stem
Artikelbeoordeling
Abonneer
Laat het weten als er
guest

1 Reactie
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
Qvic
Qvic
8 maanden geleden

Wat Rusland en China willen, is dat iedereen die wil samenwerken welkom is en dat ieder dat op zijn eigen manier mag doen, zolang ieder elkaar maar respecteert hoe hij is. Daar alle valuta’s op grondstoffen gebaseerd zijn en niet zoals bij het westen op fiatgeld dat uit niets ontstaat en met niets gedekt is.
Het westen is gebaseerd op de onderwerping aan het Angelo Zionisten Rijk. Wil je handel met ons, dan moet je ons als meester zien en dat jij onderdanig moet zijn. Doe jij dat niet, dan schieten we jouw land kapot en plunderen we alles wat we denken te kunnen gebruiken en jij betaald ons dan alle kosten die wij moesten uitgeven om jouw land te vernietigen. Met deze piraten mentaliteit ook wel het zeerecht genoemd. Zeerecht = Handelsrecht = Contractrecht Maar contractrecht = die jij een slaaf bent van die piraten van het Angelo Zionisten Rijk. Dat wordt gemakhalve veelal vergeten hier in het westen, door de bevolkingen.