De premier van Italië heeft donderdag zijn ontslag aangekondigd als gevolg van een regeringscrisis. Eerder hield de Vijfsterrenbeweging, die deel uitmaakt van de regeringscoalitie, zich afzijdig van een stemming in de Senaat, door te zeggen dat de voorwaarden voor de voortzetting van de coalitie “niet langer bestaan”.

De Italiaanse premier Mario Draghi heeft aangekondigd af te treden als gevolg van een regeringscrisis, meldt RT.de. Bij de aankondiging van zijn ontslag tijdens een vergadering van de Raad van Ministers op donderdag, zei zijn bureau:

“Ik wil u mededelen dat ik vanavond mijn ontslag zal indienen bij de president van de Republiek.”

Draghi had de Raad van Ministers op korte termijn bijeengeroepen voor een vergadering op donderdagavond. Daarvoor was de regeringsleider bij het staatshoofd Sergio Mattarella voor een gesprek van een uur. De regeringscrisis die al dagen dreigt te ontstaan, heeft donderdag een nieuw hoogtepunt bereikt. De mede-regerende Vijfsterrenbeweging bleef weg van een belangrijke parlementaire stemming in de Senaat. Met zijn afwezigheid is het “vertrouwenspact, dat de basis vormde voor het optreden van de regering, geannuleerd”, aldus Draghi in zijn verklaring. De Vijfsterrenbeweging heeft dus ook afgezien van het uitspreken van haar vertrouwen in Draghi. Eerder had Draghi al meermaals aangekondigd dat hij zou aftreden als de Vijfsterrenbeweging de coalitie zou verbreken.

Eerder had de Senaat 172 stemmen uitgebracht voor een decreet over miljardensteun, terwijl 39 afgevaardigden tegen stemden. De regeringscrisis zat er al dagen aan te komen: de Vijfsterrenbeweging rond Draghi’s voorganger Guiseppe Conte had aangekondigd niet aan de stemming te willen deelnemen. Het decreet voorziet in miljardensteun en investeringen voor bedrijven en gezinnen, maar de Vijfsterrenbeweging eiste meer geld en zag ook eisen zoals de invoering van een minimumloon niet ingewilligd. Conte verklaarde voor de stemming:

“Wij zijn absoluut bereid tot een dialoog om onze constructieve bijdrage te leveren aan de regering en aan Draghi. Maar we zijn niet klaar om een blanco cheque uit te schrijven.”

Het voormalige hoofd van de Europese Centrale Bank was op 13 februari 2021 verkozen tot premier als onpartijdige kandidaat in een coalitieregering die uit vele partijen bestond. President Mattarella is nu verantwoordelijk voor de verdere gang van zaken in Italië. Hij kan een interim-premier benoemen die de regering leidt, of hij kan de twee kamers van de Senaat ontbinden en vervroegde verkiezingen aankondigen, die dan eind september zouden moeten plaatsvinden.

Het had natuurlijk niks te maken met de opstand die zich over heel Italië verspreid en waar u in onze kartelmedia niets over leest.


Help ons de censuur van BIG-TECH te omzeilen en volg ons op Telegram:

Telegram: t.me/dissidenteen

Meld je aan voor onze gratis dagelijkse nieuwsbrief, 10.000 gingen je al voor:


Italiaanse Corona-dictatuur valt eigen bevolking aan met waterkanonnen en traangas

0 0 stemmen
Artikelbeoordeling
Abonneer
Laat het weten als er
guest

5 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
Walhalla
Walhalla
6 maanden geleden

Dit stuk vuil denkt natuurlijk dat hij zijn verantwoordelijkheid kan ontlopen. Dit gaat niet gebeuren! Hij kan zijn grote voorganger volgen, Mussolini!

Giovanni
Giovanni
6 maanden geleden

President Mattarella heeft zijn ontslag niet geaccepteerd en in het parlament wordt er al geroepen naar een Draghi 2. Meld dat ook asjeblieft. Zolang Mattarella zijn zegen niet geeft, blijft Draghi waar hij is.

Peter.
Peter.
6 maanden geleden

Macron en Rutte next,weg met dat schorum