klik voor groter

De langste onderzeeër ter wereld, de K-329 Belgorod, is vrijdag op de scheepswerf Sevmash in Severodvinsk officieel overgedragen aan het Russische leger.

De Russische marinecommandant admiraal Nikolai Jevmenov woonde de ceremonie bij en bedankte de scheepsbouwers voor de levering van het “onderzoeksvaartuig”, aldus RT.

De Belgorod is echter ook ontworpen om tot zes “Poseidon” nucleair aangedreven torpedo’s te kunnen vervoeren, die nog in ontwikkeling zijn.

Het vaartuig “opent nieuwe mogelijkheden voor Rusland bij het uitvoeren van diverse studies en stelt ons in staat een verscheidenheid aan wetenschappelijke expedities en reddingsoperaties uit te voeren in de meest afgelegen gebieden van de oceanen,” zei Jevmenov tijdens de ceremonie, waarbij hij zowel Sevmash, het Rubin ontwerpbureau als de gehele militaire industrie van Rusland bedankte voor de succesvolle bouw van de onderzeeër.

De veelzijdige nucleaire onderzeeër werd eerder aangeduid als Project 09852. Zij is gebaseerd op de Project 949A-serie, in het Westen bekend als de Oscar II-klasse, maar met aanzienlijke wijzigingen. Dankzij de verlengde romp kan de Belgorod onderzeese drones, een diepzee-reddingsvoertuig (DSRV) en een kleinere nucleair aangedreven onderzeeër, zoals de AS-31 Losharik, vervoeren.

Terwijl admiraal Yevmenov ervoor koos om de wetenschappelijke en reddingscapaciteiten van het vaartuig te benadrukken, zijn westerse waarnemers vooral geïnteresseerd in het vermogen van Belgorod om ‘Poseidons’ te vervoeren. Het Amerikaanse Naval Institute noemde het vaartuig een “doemsdagonderzeeër… bewapend met een strategische nucleaire torpedo ter grootte van een schoolbus,” terwijl het War Zone defensieblog het een van “Ruslands meest veelzijdige en gevreesde wapens noemde, gebouwd met spionage en het lanceren van nucleair aangedreven, nucleair bewapende torpedo’s in het achterhoofd.”

Voorheen bekend als het “Status-6 Oceanic Multipurpose System” (na een “per ongeluk” lek in 2015), was de door kernenergie aangedreven autonome torpedo een van de zes “superwapens” die de Russische president Vladimir Poetin al in maart 2018 officieel aankondigde. De Poseidon, die nog in ontwikkeling is, is naar verluidt ontworpen om met conventionele middelen niet op te sporen en in staat te zijn om hele vliegdekschepen te vernietigen of tsunami’s te veroorzaken die kuststeden kunnen verwoesten. Een hele nieuwe klasse onderzeeërs, de Khabarovsk, wordt naar verluidt ontworpen rond het vervoeren van de ‘Poseidons’, maar alle informatie daarover is geheim.


Help ons de censuur van BIG-TECH te omzeilen en volg ons op Telegram:

Telegram: t.me/dissidenteen

Meld je aan voor onze gratis dagelijkse nieuwsbrief, 10.000 gingen je al voor:


Ultra-Tsjaad Lavrov vertelt de Westerse mietjes-politici even de harde Waarheid

0 0 stemmen
Artikelbeoordeling
Abonneer
Laat het weten als er
guest

1 Reactie
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
pipo
pipo
6 maanden geleden

de VS. zou toch eens moeten nadenken , ze zijn niet opgewassen tegen Rusland.
wat Rusland nu heeft , heeft binnenkort China ook, tesamen kunnen ze de rest van de wereld aan