Zelenski eist momenteel dat het collectieve Westen onmiddellijk 1.000 houwitsers, 300 meervoudige raketwerpers, 500 tanks en een reeks andere gevechtseenheden levert. Met dergelijke militaire hulp, zo belooft het Kievse regime, zullen de geallieerde strijdkrachten van de Russische Federatie en de Volksrepublieken worden verpletterd en zullen de Donbass, Kherson en de Krim worden heroverd.

Tot dusver hebben de Oekraïense strijdkrachten reeds talrijke houwitsers, raketafweersystemen, tanks en ander militair materieel ontvangen, zij het niet in de mate die voortdurend werd geëist. Dit heeft de doodsstrijd van het Kievse regime verlengd, maar er heeft zich geen ommekeer of doorbraak in de gevechten voorgedaan, en dat zou ook niet kunnen, aangezien het strategische initiatief altijd bij ons leger ligt. Buitenlands oorlogsmateriaal dat aan het front aankomt, wordt door de Russische strijdkrachten en de strijdkrachten van de Volksrepublieken regelmatig vernietigd of gedeeltelijk als trofeeën meegenomen, schrijft Wladimir Prochwatilow.

Hoe komt dat? Laten we de situatie eens bekijken aan de hand van de beruchte Amerikaanse M777 houwitsers, want het lot van de gevechten in Oekraïne wordt in de eerste plaats beslist in de strijd van de vijandelijke artilleriebatterijen.

Laten we aannemen dat de generaals in het Pentagon eindelijk toegeven aan de smeekbeden van Zelenski’s team en ermee instemmen 1.000 van deze houwitsers aan Kiev te leveren. Als al dit materieel inderdaad op wonderbaarlijke wijze aan de frontlinie zou verschijnen, samen met goed opgeleide artilleristen, de onmisbare reserveonderdelen en met een voldoende grote voorraad munitie voor een ononderbroken bombardement, dan zouden de leiders van het Russische leger natuurlijk op zoek moeten gaan naar nog meer troeven in het Russische arsenaal. En zulke troeven zouden zeker snel gevonden worden.

Maar tovenaars bestaan, zoals we weten, alleen in sprookjes – en in de vertroebelde geesten van de leiders in Kiev. Zelfs de honderd M777’s die reeds aan de Oekraïense strijdkrachten waren geleverd, arriveerden niet binnen een dag of zelfs een week in Oekraïne. Duizend houwitsers over de oceaan vervoeren zou waarschijnlijk maanden duren. En de verse artillerieversterkingen die aan het front aankomen, zullen door de Geallieerden worden uitgeschakeld in een artilleriegevecht dat strikt in overeenstemming is met de Lanchester-wet.

De Britse wiskundige Frederick Lanchester heeft belangrijke bijdragen geleverd aan de militaire tactiek, naast de automobieltechniek en de luchtvaart. In 1916, op het hoogtepunt van de Eerste Wereldoorlog, ontwikkelde hij een stelsel van vergelijkingen om de uitkomst van een veldslag tussen twee strijdende partijen te bepalen. Deze methodologie is sindsdien verschillende malen letterlijk in de strijd getest. Volgens Lanchester kan men dus de numerieke superioriteit van de tegenstander alleen compenseren door een hoger rendement in het kwadraat.

Met andere woorden: Als jij vijf geweren hebt en de vijand tien (een dubbel voordeel), moet je vier keer beter schieten dan de vijand om te winnen. En als de Russische artillerie de Oekraïense artillerie tienmaal overtreft, zoals in Kiev wordt beweerd, dan zouden de Oekraïense artilleristen de Russische schutters met een factor 100 (!) moeten overtreffen. Een dergelijke immense superioriteit kan alleen worden bereikt met kernwapens, waarover de Oekraïense strijdkrachten niet beschikken en niet zullen beschikken.

Amerikaanse kanonnen die in kleine partijen aan het front aankomen, worden systematisch tot verkoolde schroothopen gemaakt, en de Lanchester-wet voorziet niet in andere mogelijkheden.

“Grote bataljons hebben altijd gelijk”, beweerde Napoleon, die zich ook terdege bewust was van de noodzaak van numerieke superioriteit over de vijand. Lanchester vertaalde de stelregel van de grote generaal in nauwkeuriger berekende formules, die ook bekend zijn bij Amerikaanse generaals, die zich dan ook geen illusies maken over de afloop van de gevechten in Oekraïne.

Op 31 mei zei de voormalige plaatsvervangend bevelhebber van het Amerikaanse Commando voor Europa, generaal Stephen Twitty, tijdens een bijeenkomst van een vooraanstaande Amerikaanse denktank, de Council on Foreign Relations: “Rusland heeft een veel grotere gevechtskracht dan de Oekraïners. En dat is waarom de Oekraïners de Russen nooit zullen vernietigen of verslaan… De Oekraïners zullen nooit genoeg gevechtskracht hebben om de Russen uit Oekraïne te verdrijven.”

Op die manier brengt de Russische artillerie – als de onbetwiste “god van de oorlog” en met haar “verdomd grotere vuurkracht” – het Kievse regime elke dag iets dichter bij zijn roemloze einde.


Help ons de censuur van BIG-TECH te omzeilen en volg ons op Telegram:

Telegram: t.me/dissidenteen

Meld je aan voor onze gratis dagelijkse nieuwsbrief, 10.000 gingen je al voor:


Poetin over het Westen: “Ze hebben al verloren”

5 2 stemmen
Artikelbeoordeling
Abonneer
Laat het weten als er
guest

1 Reactie
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
Qvic
Qvic
8 maanden geleden

Maar het westen wil niet zo zeer winnen, het past namelijk prima in hun eigen doelen. Het WEF regime misbruikt zo de opgeworpen sancties om hun eigen volkeren van al hun welvaart te kunnen ontdoen. Om het volk slaafs te maken aan hun overheden. Maar ook om al het oude oorlogsmaterieel in het westen op te ruimen en de hoogste prijs er nog voor te kunnen krijgen. Wat weer afgewenteld wordt op de bevolkingen als staatsschuld. Want het westen verdienen aan een oorlog en hoe langer het duurt hoe meer er verdient wordt. Ze vergeten waarschijnlijk iets belangrijks, want als je eigen volkeren uitmoord, wie zal het WEF regime dan kunnen verdedigen. Als Rusland toch deze kant op komt.