Het in het Verenigd Koninkrijk gevestigde media-orgaan de Telegraph bericht dat de escalerende wereldwijde voedselcrisis een inside job is, die niet door Rusland maar door corrupte Westerse mogendheden wordt gepleegd.

Het Verenigd Koninkrijk is in wezen de aanvoerder, beweert de Telegraph, samen met de Verenigde Staten. Beide door de globalisten gecontroleerde landen willen de wereld doen geloven dat Vladimir Poetin op de een of andere manier de wereldvoedselhandel gijzelt, terwijl niets minder waar is, aldus Natural News.

Westerse propaganda vertelt ons voortdurend dat Rusland mijnen heeft gelegd in Zwarte Zeehavens om te voorkomen dat voedsel in en uit wordt vervoerd. Rusland zegt dat dit een leugen is, en dat Oekraïne die mijnen zelf heeft geplaatst toen het zich uit het gebied terugtrok.

De Britse premier en circusclown Boris Johnson vertelde de Britten dat Rusland er de schuld van is dat de voedselvoorraden van Oekraïne – Oekraïne is een topexporteur van granen en andere belangrijke grondstoffen – de havens aan de Zwarte Zee niet kunnen verlaten. Deze goederen moeten over zee worden geëxporteerd, beweerde Johnson, die verder beweerde dat Rusland de wereld “losgeld” laat betalen.

BoJo, zoals velen hem nu noemen, beweert ook dat de Russische marine “orders kreeg om mijnen te leggen” in Odessa en Ochakov, en dat het de rivier de Dnjepr heeft “ondermijnd”. Dit is volgens “onlangs vrijgegeven Amerikaanse inlichtingen,” verklaarde BoJo verder, en beweerde dat het Verenigd Koninkrijk nu probeert Oekraïne te helpen “op technisch niveau om Odessa te helpen ontmijnen.”

Nee, de oorlog in Oekraïne heeft niet geleid tot een wereldwijde voedselcrisis

Rusland probeert een veilige doorgang voor graanschepen door de Zwarte Zee te creëren, terwijl Oekraïne mijnen legt en weigert mee te werken

Rusland probeert intussen met hulp van Turkije het gebied vrij te maken van mijnen. Het doel van Rusland is, naar eigen zeggen, de veiligheid te waarborgen van alle schepen die de territoriale wateren van het land verlaten.

Op 2 juni verklaarde Vasily Nebenzya, Ruslands permanente vertegenwoordiger bij de Verenigde Naties, dat indien Kiev de wateren rond zijn havens ontmijnt, Moskou zal zorgen voor een veilige doorvaart voor alle Oekraïense schepen.

Eind mei heeft het Russische ministerie van Defensie laten weten dat de Russische marine veilige zones heeft ingesteld in de Zwarte Zee en de Zee van Azov voor schepen die de Oekraïense havens via humanitaire corridors verlaten.

“De 139 mijl lange en 3 mijl brede Zwarte Zee corridors zijn elke dag open van 8 uur ’s morgens tot 7 uur ’s avonds (GMT+3) voor schepen met als thuishaven Kherson, Nikolaev, Chernomorsk, Ochakov, Odessa, en Yuzhny,” meldde Great Game India.

Het Russische Ministerie van Defensie zegt dat ondanks alle inspanningen van Rusland om de handel gaande te houden en de wereld te voeden, de autoriteiten in Kiev “al het mogelijke blijven doen om zich te onttrekken aan de interactie met vertegenwoordigers van buitenlandse staten en rederijen bij het oplossen van de kwestie van het verzekeren van de veilige uitgang van geblokkeerde schepen”.

Turkije deelt dezelfde bezorgdheid: zijn minister van Buitenlandse Zaken Ahmet Cavusoglu verklaarde aan het Anadolu Agency dat de westerse sancties tegen Russische schepen en de mijnen die het Oekraïense leger in het watergebied van Odessa heeft gelegd, de twee belangrijkste factoren zijn die de graanexport uit Oekraïne belemmeren.

Graan kan Oekraïne niet uit, maar wapens er wel in?

Het blijkt dat de belangrijkste oorzaak van de voedselinflatie in de hele wereld op dit moment de anti-Russische sancties zijn die door de NAVO en het Westen zijn opgelegd. Deze vergelding tegen de “speciale operatie” van Rusland in Oekraïne vernietigt de wereldhandel, inclusief de westerse bevolkingen wier leiders hen in feite uithongeren om Rusland terug te pakken.

“Sancties tegen Rusland hebben de situatie verergerd met de levering van granen en meststoffen aan Afrikaanse landen,” kondigde de Senegalese president en hoofd van de Afrikaanse Unie Macky Sall eerder deze maand aan in een verklaring tijdens een officieel bezoek aan Rusland.

“We hebben er niet langer toegang toe, en dit vormt een ernstige bedreiging voor de voedselzekerheid op het continent.”


Help ons de censuur van BIG-TECH te omzeilen en volg ons op Telegram:

Telegram: t.me/dissidenteen

Meld je aan voor onze gratis dagelijkse nieuwsbrief, 10.000 gingen je al voor:


Oekraïne verbrandde 50.000 ton graan in Marioepol

5 1 stem
Artikelbeoordeling
Abonneer
Laat het weten als er
guest
2 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
Peter
Peter
2 maanden geleden

Onze boeren worden ook door Rusland betaald. Gussie die Poetin toch .

IMG-20220705-WA0012.jpg
Namets
Namets
2 maanden geleden

Zolang de slappe Ruggegraatloze NAVO als een loopshondje Schurkenstaat Nr 1 de US achter naloopt en de bevolkingen niet in opstand komen tegen hun eigen Corrupte WEF Regeringen zullen met een sneltreinvaart allemaal naar de Kloten gaan!!!