Christine van der Wal is de schoondochter van de overleden Okke van der Wal, voormalig eigenaar van de Boni-supermarkten, distributiecentra, het Park Hotel en Hof van Putten. Hij stond regelmatig in de Quote-500, meldt de Stentor.

Op het overlijdensbericht van Okke van der Wal in het Puttens Weekblad/Friesch Dagblad/Trouw zien we dat dat mede ondertekend is door Piet en Christine van der Wal-Zeggelink en haar zwager Bouke van der Wal.

In 2017, twee jaar voor het overlijden van Okke van der Wal, pompten de rijkste families van Nederland 100 miljoen in Picnic, meldt RTL.

De vier geldschieters zijn volgens RTL; de familie Fentener van Vlissingen, de familie De Rijcke –

De twee andere investeerders zijn Finci, bekend van supermarktketen Boni en Hoyberg. Dat laatste bedrijf is het investeringsvehikel van de familie Hoyer die rijk werd dankzij haar belang in Heineken.

Miljonair Bouke van der Wal, directeur eigenaar van Boni, is ook bestuurder bij Picnic BV. De vier investeerders krijgen een aanzienlijk minderheidsbelang in Picnic van ‘tientallen procenten’.

In 2021 heeft ‘De Nederlandse online supermarkt Picnic opnieuw een megabedrag bij investeerders opgehaald. Een groep geldschieters onder leiding van een ‘liefdadigheidsstichting‘ van Bill Gates steekt 600 miljoen euro in het bedrijf’, meldt RTL (mijn cursivering).

Bill Gates vindt dat de rijkste landen moeten overschakelen op het eten van “100% synthetisch vlees” om de ‘klimaatverandering te helpen bestrijden’.

Bill Gates heeft daar namelijk zelf een direct zakelijk belang bij, omdat hij een nepvlees-fabriek ‘Impossible Foods‘ heeft. Maar als je mensen zo gek wilt krijgen die gore, ongeteste en ongezonde troep te eten, zul je wel eerst echt vlees uit moeten bannen en dus boeren die dat produceren ruimen.

En daar komt Christine van der Wal in beeld, die echt heus geen enkele belangenverstrengeling heeft hoor.


Help ons de censuur van BIG-TECH te omzeilen en volg ons op Telegram:

Telegram: t.me/dissidenteen

Meld je aan voor onze gratis dagelijkse nieuwsbrief, 10.000 gingen je al voor:


Het Great Reset kabinet slacht de boeren en veroorzaakt een sociaal economische ramp

5 2 stemmen
Artikelbeoordeling
Abonneer
Laat het weten als er
guest

14 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
Matt
8 maanden geleden

Er is in Nederland maar 1 politieker die hier vragen over durft te stellen: Gideon!
Nu ben ik zeer benieuwd of die vragen er komen en hoe de minister hierop zal reageren. Ze zal een spoedcursus ‘liegen’ bij Rutte moeten volgen om hier heelhuids uit te komen.

albert groeneberg
8 maanden geleden

Verleden jaar schreef ik al een artikel over dit onderwerp.
https://www.levensreis.nl/index.php/2021/09/29/opnieuw-een-lockdown/
Het overgrote deel van het volk heeft geen enkel besef dat wij al jaren verraden zijn door onze regering en ons gehele land is overgegeven aan een handjevol criminelen; “beschaafd” uitziend en gehuld in nette pakken.
De allermeeste mensen weten niet eens dat onze regering geen enkele zeggenschap heeft over het landsbeleid; wij worden geregeerd door buitenlandse misdaadorganisaties, zoals de EU, het WEF, WHO, enz. Zij bepalen wat er met en in ons land gebeurt!
De Tweede Kamer, het hart van onze democratie, is een theater, dat opgevoerd wordt om de massa hypnose in stand te houden dat onze regering het beste met het volk voorheeft.  

Marc
Marc
8 maanden geleden

Goed stuk. Mooi dat de corruptie van “onze” overheid blootgelegd wordt.
Zo hebben we ook nog ergens mevrouw Schouten rondlopen, die voorheen ook iets deed tegen de boeren. Ook met de nodige dwang en drang. En waarom?
Familie Schouten doet in vleesvervangers.

https://www.schoutenfood.com/nl/schouten-europe-producent-vleesvervangers/

En zo valt alles op z’n plek en kun je de conclusie trekken dat hoe hoger de macht, hoe groter de corruptie. De zittende macht heeft niets op met “het beste voor de bevolking”

Ik ben benieuwd waarom hugo de jonge zo radicaal vaccins stond te promoten. Hetzelfde radicale beleid. Daar moet meer achter schuilen want heeft niets met volksgezondheid te maken. Perverse financiële eigenbelangen?

Martin
Martin
8 maanden geleden
Antwoord aan  Marc

Hugo de Jonge heeft 2 broers die in de farmaceutische industrie werkzaam zijn.
EU voorzitter Ursula von der Leyen, haar man is Heiko von der LeyenDir: Medisch, Orgenesis IncHUIDIGE POSITIEDir: Medisch, Orgenesis Inc en heeft, voor zover ik gelezen heb, contacten met Pfizer en dus de Corona vaccinaties.
Dus ons kent ons.

P. Snot
P. Snot
8 maanden geleden

Je wordt genaaid waar je bij staat en je voelt er niets van. Het wordt tijd dat het hele corrupte zooitje opgeruimd wordt. Nieuwe verkiezingen met \Omtzigt en van Haga in een nieuwe partij.

Martin
Martin
8 maanden geleden
Antwoord aan  P. Snot

Omtzigt heeft een broer en die werkt voor de WEF. Geen goede kandidaat voor de Haagse politiek. Stemt met alles mee van en voor de regerings partijen en ook dus voor het WEF vergif.

Patriciër
Patriciër
8 maanden geleden

Kap gewoon met vleesvreten joh, sowieso is dat niet meer dan doden voor de lol, gehaktballenvreters = klootjesvolk. Vleeslobby is ook walgelijk, doen er alles aan om vleesvervangers en labvlees niet op de markt te krijgen.

Vleesconsumptie brengt alleen maar ellende, zeker in combinatie met de extreme overbevolking, maar het gros van het gepeupel zijn helaas eenvoudige, egocentrische, kortzichtige zwakkelingen zonder zelfcorrigerend vermogen en verantwoordelijkheidsgevoel zich beroepend op een reeks argumenten als ´het is natuurlijk, normaal en altijd al zo geweest´ die iedere brugpieper al direct zou moeten herkennen als drogredeneringen.

Jan
Jan
8 maanden geleden
Antwoord aan  Patriciër

“het is natuurlijk, normaal en altijd al zo geweest”

Precies. Mensen zijn van nature omnivoren en dan vooral carnivoren. Wen er maar aan. Ga maar lekker smullen van je bordje insecten, slampamper!

Patriciër
Patriciër
8 maanden geleden
Antwoord aan  Jan

Omnivoor betekent dat je een keuze hebt, de keuze om vlees te vreten is enkel omdat je het lekker vindt, flutargumentatie dus voor asociale egocentrische zwakke zieltjes zonder intrinsiek moreel besef. Echt voor die types die een bijbel, koran, wetboek of een grote groep om te spiegelen nodig hebben anders weten ze zich niet te gedragen. Zelfcorrigerend vermogen = 0, empathisch vermogen = 0. De absolute onderkant van deze samenleving zeg maar, jammer dat er zo fucking veel Jantjes zijn want dan kunnen ze zich verschuilen in de massa en profiteren van de speelpleindemocratie waarin we leven.

Girdi
7 maanden geleden
Antwoord aan  Jan

Rood vlees is (zeer) ongezond. Er zit veel verzadigd vet in, en veel hormonen en – omdat het dier in paniek is kort voor de slacht- cortisol. Het leidt tot darm kanker. Het slachten van dieren is barbaars. Er zijn vele heerlijke vleesloze recepten. En er zijn vleesvervangers die lekkerder zijn dan vlees. Je doet je eigen gezondheid een groot plezier als je mindert of zelfs stopt. En de dieren. En het milieu.

Anna
Anna
8 maanden geleden

OOOOOOOOO NU BEGIN IK TE BEGRIJPEN HOE DE “ STIKSTOFHAZEN “ LOPEN…….

BoerkeUitBrabant
BoerkeUitBrabant
8 maanden geleden

Naar aanleiding van dit artikel is de volgende nieuwsbrief van de Macro econoom Maarten Verheyen wellicht de moeite van het lezen waard:

Sri Lanka heeft een ESG-score van 98. Een voorbeeld voor ons allen. ESG staat voor environmental, social en governance. Kortom: duurzaamheid.
Een onophoudelijke strijd tegen de CO2-uitstoot … een ongezonde focus op gendergelijkheid in plaats van competenties en uiteraard ellenlange discussies over ‘diversiteit’.
Een score van 98 op 100 betekent dat het land volledig gestuurd werd op basis van deze principes. Ze hebben ‘ESG’ volledig omarmd als dé weg vooruit voor het land.

We weten inmiddels hoe duurzaam deze ESG-principes zijn. Het land kwam de voorbije dagen zonder geld te zitten en is niet meer in staat om voldoende energie, voedsel en medicijnen te importeren. De woedende massa bestormde vervolgens het presidentieel paleis en staken de woning van de premier in brand.
Hoe is het zover kunnen komen? Sri Lanka maakte vele vergissingen maar twee ervan duwden het land over de ravijn.

De strenge coronamaatregelen betekenden een enorme klap voor de toerismesector. Toerisme is levensbelangrijk voor Sri Lanka en maakt meer dan 12% van het BNP uit.
Maar de nagel aan de doodskist van het Zuid-Aziatische eiland bleek toch wel de beslissing om de landbouw 100% duurzaam te maken.
Vanaf begin 2021 waren meststoffen verboden waardoor boeren het met een veel kleinere opbrengst moesten stellen. De gemiddelde inwoner van het land eet 100 kilo rijst per jaar en op een gegeven moment volstond de eigen productie niet meer om alle monden te voeden. Sri Lanka moest plots graan importeren uit India en werd zo blootgesteld aan de enorme prijsstijgingen van rijst op de wereldmarkt.
Tot overmaat van ramp beschikte men ook amper over buitenlandse deviezen. Het aantal toeristen was namelijk met 90% gedaald waardoor de valutareserves zienderogen geslonken waren. Eens de centen op zijn, volgt de totale ineenstorting.

Sri Lanka hanteerde de Davos-blueprint en implementeerde de recepten van het Westen. De sukkelaars dachten dat het hen rijkdom zou brengen, maar zitten enkele jaren later reeds compleet aan de grond. Met een hoge ESG-score oogst je misschien respect van de globale elite, maar je voedt er geen bevolking mee. De waanzinnige ESG-regels zijn hét symbool van centrale planning en in Sri Lanka weten ze nu dat het de snelste manier is om je land over de afgrond te duwen.
Zal men in de EU inzien dat dit beleid desastreuze gevolgen heeft? Zal men inzien dat we best de boeren gerust laten en hen laten boeren? Zal men inzien dat ook wij op weg zijn naar een complete ineenstorting van onze systemen als we zo verder doen?

Natuurlijk niet. Onze Europese leiders zijn arrogant, onwetend en elitair. Zij, en enkel zij, hebben de wijsheid in pacht. Zij weten alles over alles en vertellen vervolgens hoe de boer moet boeren, de bank moet bankieren en de bakker moet bakken. Iedere beslissing die ze nemen, zorgt voor grotere problemen en brengt ons weer een stap dichter bij de diepe val die ons te wachten staat

Peter
Peter
8 maanden geleden

Massale burgerlijke ongehoorzaamheid is het enige dat nog kan redden. Alle burgers die volledig ingaan tegen alle idioot en corrupt gebleken regeringsbesluiten.