Het is een zeer merkwaardige timing in dit artikel van Newsweek, dat enorme geopolitieke implicaties bevat, gebruikmakend van geïdentificeerde bronnen uit Saoedi-Arabië, die vooraf zouden gaan aan het bezoek van Joe Biden aan het Koninkrijk Saoedi-Arabië.

Is dit strategische geopolitieke druk van de Saoedische leider Mohamed Bin Salman (MbS) in de aanloop naar de ontmoeting met Biden; of is dit een reële mogelijkheid die opdoemt als waarschijnlijk? Als het eerste het geval is, dan wordt Joe Biden geopolitiek langzaam geroosterd door Saoedi-Arabië voor zijn eerdere geringschattende opmerkingen en ideologische hypocrisie tijdens zijn bezoek. Als het het laatste is, dan staan de tektonische platen van de internationale handel, het bankwezen en de economie op het punt direct onder onze Amerikaanse voeten te verschuiven, meldt The Conservative Treehouse.

Wij hebben de tekenen van een wereldwijde splitsing rond de energiesector op de voet gevolgd. In wezen volgen de westerse regeringen de “Build Back Better”-agenda inzake klimaatverandering, die het gebruik van steenkool, olie en gas voor de aandrijving van hun economische motor stopzet, terwijl de rest van de groeiende economische wereld de efficiëntere en traditionelere vormen van energie blijft gebruiken om hun economieën aan te drijven.

Dit artikel van Newsweek gaat precies over deze dynamiek nu Saoedi-Arabië zich mogelijk aansluit bij het BRICS-team.

Het groene licht van Finland en Zweden om toe te treden tot de NAVO zal leiden tot de grootste uitbreiding van de door de VS geleide westerse militaire alliantie in decennia. Intussen heeft de G7, bestaande uit NAVO-landen en bondgenoot Japan, een hardere lijn tegen Rusland en China aangenomen.

In het Oosten willen de op veiligheid en economie gerichte blokken onder leiding van Peking en Moskou echter nieuwe leden opnemen, waaronder Iran en Saoedi-Arabië, twee invloedrijke rivalen in het Midden-Oosten die er belang bij hebben de samenwerking op dit nieuwe front te versterken, hetgeen van grote invloed zou kunnen zijn op het geopolitieke evenwicht in de wereld.

De twee organen in kwestie zijn de Shanghai Cooperation Organization (SCO) en de BRICS. De SCO werd in 2001 opgericht als een politieke, economische en militaire coalitie van zes leden, bestaande uit China, Rusland en de Centraal-Aziatische staten Kazachstan, Kirgizië en Tadzjikistan, alvorens in 2017 de Zuid-Aziatische aartsvijanden India en Pakistan erbij te betrekken, terwijl de BRICS een groepering is van opkomende economische machten, oorspronkelijk bestaande uit Brazilië, Rusland, India en China (BRIC), bij de oprichting in 2006, en met Zuid-Afrika in 2010.

China bespot de G7

Hier is het belangrijkste citaat:

[…] “China’s uitnodiging aan het Koninkrijk Saoedi-Arabië om toe te treden tot de ‘BRICS’ bevestigt dat het Koninkrijk een belangrijke rol speelt in het opbouwen van de nieuwe wereld en een belangrijke en essentiële speler is geworden in de wereldwijde handel en economie,” vertelde Mohammed al-Hamed, voorzitter van de Saudi Elite groep in Riyad, aan Newsweek. “Saoedi-Arabië’s Visie 2030 gaat vooruit in een zelfverzekerd en wereldwijd tempo op alle gebieden en sectoren.”

[…] “Deze toetreding, als Saoedi-Arabië zich daarbij aansluit, zal het economische wereldsysteem in evenwicht brengen, vooral omdat het Koninkrijk Saoedi-Arabië de grootste exporteur van olie ter wereld is, en het in de G20 zit,” zei Hamed. “Als het gebeurt, zal dit elke economische beweging en ontwikkeling in de wereldhandel en economie ondersteunen, en opmerkelijke vooruitgang boeken in sociale en economische aspecten, aangezien Saoedi-Arabië partnerschappen zou moeten hebben met elk land in de wereld.” (lees meer)

Dat zou in wezen het einde betekenen van de petrodollar, en – in nog belangrijkere termen – het einde van het vermogen van de Verenigde Staten om het gewicht van de internationale handelsmunt te gebruiken om buitenlandse regeringen te manipuleren. Het wereldwijde economische systeem zou een alternatief hebben. De breuk in de wereld, ontstaan als gevolg van de energie-ontwikkeling, zou gegarandeerd zijn.

Het einde van de Petrodollar - Rusland, China en India zullen een concept internationaal financieel systeem ontwikkelen

Houd in gedachten dat begin juni voorzitter Jerome Powell van de Federal Reserve verklaarde: “Er vinden snelle veranderingen plaats in het mondiale monetaire systeem die van invloed kunnen zijn op de internationale rol van de dollar.”

De westerse alliantie (geel) zou achter het klimaat energiebeleid aanzitten om hun economieën van energie te voorzien. De rest van de wereld (grijs) zou traditionele en meer efficiënte energieontwikkeling gebruiken. De wereldwijde splitsing rond energiegebruik zou compleet zijn.

Het Westen heeft zichzelf verdoemd met zijn klimaatwaanzin

Dit is niet een of ander groot complot, een ‘out there’ diepe geopolitieke mogelijkheid, of een voorbode van waarschijnlijkheid als resultaat van kortzichtige westerse emotie. Nee, dit is gewoon een voorspelbaar resultaat van door het Westen gecreëerde gebeurtenissen die specifieke landen tot een natuurlijke conclusie dreven op basis van hun beste belangen.

Je kunt debatteren over de motieven van de westerse leiders die de sancties tegen Rusland hebben opgezet, en over de vraag of zij wisten dat dit het gevolg zou zijn van hun inspanningen, maar de uitkomst stond nooit echt ter discussie. Persoonlijk geloof ik dat het Westen dit resultaat voor ogen had. De mensen in het Economisch Wereldforum zijn niet dom – ideologisch, ja, maar niet dom. Zij wisten dat deze wereldwijde splitsing zou gebeuren.

De komende wereldwijde breuk, terwijl economische systemen botsen

Waar het op neerkomt is – de bestraffende economische en financiële sancties door de alliantie van westerse naties tegen Rusland, was precies de reden waarom BRICS in de eerste plaats bijeenkwam.

Multinationals die de regering controleren is wat de BRICS-vergadering voorzag toen ze voor het eerst bijeenkwamen tijdens de Obama-regering. Wanneer multinationals het beleid van westerse regeringen bepalen, ontstaat er een probleem.

In het grotere geheel zijn de BRICS in wezen leiders die niet willen dat multinationals en multinationale banken hun regering besturen. BRICS-leiders willen dat hun regering hun regering bestuurt.

De BRICS-leiders zijn anti-corporatisten. Dat betekent gewoon dat ze de beslissingen willen nemen, en ze willen niet dat bedrijven machtiger worden dan ze zijn. Het resultaat is dat de BRICS-groep de tegenpool is van het Wereld Economisch Forum, als je het echt tot de gemeenschappelijke noemer terugbrengt.

Het BRICS-team, vooral als Saoedi-Arabië, Iran en Argentinië worden toegevoegd en BRICS+ wordt opgericht, zou inderdaad een tegenwicht vormen tegen de controle van de westerse handel en financiën. Deze mondiale splitsing verandert van een mogelijkheid in een waarschijnlijkheid. Als Saoedi-Arabië tot de BRICS toetreedt, wordt de breuk bijna zeker.


Help ons de censuur van BIG-TECH te omzeilen en volg ons op Telegram:

Telegram: t.me/dissidenteen

Meld je aan voor onze gratis dagelijkse nieuwsbrief, 10.000 gingen je al voor:


Lavrov zegt dat het uiteindelijke doel van Rusland in Oekraïne is “een einde te maken aan de Amerikaanse wereldheerschappij”

4.7 3 stemmen
Artikelbeoordeling
Abonneer
Laat het weten als er
guest

4 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
Lars
Lars
7 maanden geleden

Jippie

Johan
Johan
7 maanden geleden

Wat ik al meerdere jaren verkondig zal ik hier nogmaals herhalen, de Europese volkeren dienen een onderlinge samenwerking aan te gaan (elk met hun eigen identiteit en behoeften). Dus geen hoer van Rusland, ook geen hoer van USA/NAVO,……, Israël. Uitgaan van eigen kracht en daarna handelen!

Ravian
Ravian
7 maanden geleden

“De mensen in het Economisch Wereldforum zijn niet dom.”

Ik waag dat te betwijfelen…
Het zijn psychopaten, en ongeacht hun IQ zijn ze ongetwijfeld door hun ideologie verblind.
Wat dan gewoon een vorm van “dom zijn” vertegenwoordigt.

Bamp Reet
Bamp Reet
7 maanden geleden

De US, of moet ik zeggen Blackrock/Vanguard, hebben het aan zichzelf te danken.
Hoogmoed, komt voor de val.
Wat er ook van komt, de Simpele Mens zal het gelag betalen.