Een vriend vertelde me net dat Linked-in hem geschorst heeft voor het posten van mijn Monkeypox Substack artikel. Anderen hebben me geschreven dat eigenlijk alles wat ik schrijf iemand zal doen verbannen van Linked-in enkel en alleen voor het opnieuw posten – ook de cartoons. Ik ben er zeker van dat vele anderen die kritiek hadden op de regering ook op de gecensureerde lijst staan.

Ik ben niet de enige, schrijft Dr Robert Malone. Ik ben er ook zeker van dat deze lijst wordt gegenereerd door de Amerikaanse regering/overheid. Dat de lijst groeit met degenen die kritisch zijn over deze mRNA vaccins, degenen die pleiten voor het off-label gebruik van medicijnen om COVID te behandelen, het beleid van de VS ten aanzien van het Rusland/Oekraïne conflict, en zelfs de regering Biden. Kwaadaardige informatie, dat wat waar kan zijn maar het regeringsverhaal schaadt, is genoeg om een binnenlandse terrorist te zijn. Het is genoeg om permanent gecensureerd te worden door de door de staat gesponsorde media, en ik heb sterk het vermoeden dat het binnenkort genoeg zal zijn om je persoonlijke sociale krediet en ESG-ranking te beïnvloeden. En die sociale kredietwaardigheid en ESG-score zal van invloed zijn op uw vermogen om leningen te krijgen en goederen en diensten te kopen.

Het ESG-kredietsysteem van het WEF

We hebben inmiddels allemaal gehoord dat ESG-scores niet alleen gebaseerd zijn op milieu/koolstof, maar ook op “sociale” scores. U weet wel, zoals het sociale kredietsysteem van de CCP.

{…}

Het ESG-systeem dat door het Wereld Economisch Forum (WEF) is ontwikkeld en dat nu door alle grote transnationale institutionele beleggingsmaatschappijen (zoals Blackrock, Vanguard en State Street) wordt toegepast, heeft elementen van het Chinese sociale kredietsysteem overgenomen. Het gebruik van ESG-scores heeft nu de bedrijfswereld overspoeld, en een goede score is noodzakelijk om grote hoeveelheden kapitaal te verkrijgen of om overheidscontracten binnen te halen (in sommige landen).

Het Wereld Economisch Forum (WEF) is een internationale niet-gouvernementele en lobby-organisatie…. De stichting, die grotendeels wordt gefinancierd door de 1000 aangesloten bedrijven – meestal mondiale ondernemingen met een omzet van meer dan vijf miljard US dollar – en door overheidssubsidies, ziet zijn eigen missie als “het verbeteren van de toestand van de wereld door het betrekken van zakelijke, politieke, academische en andere leiders van de samenleving om mondiale, regionale en industriële agenda’s vorm te geven” (Wiki).

Van de website van het Wereld Economisch Forum:

Lees deze lijst zorgvuldig en denk na. Dit is weer een instrument voor managers van transnationale ondernemingen om te bepalen wie de winnaars en verliezers zullen zijn – niet gebaseerd op economische indicatoren maar op sociale determinanten. Niet kapitalisme. De creatie van goederen en rijkdom die typisch de groei en de waardering van bedrijven aandrijft, wordt letterlijk niet in overweging genomen. Denk daar maar eens goed over na. Op de lange termijn zullen ESG-scores om kredietwaardigheid te bepalen falen.

Maatschappelijke scoringscriteria zijn subjectief en worden beïnvloed door de politieke en sociale doelstellingen en oogmerken van individuen en organisaties. In een kapitalistische samenleving hoort zo’n systeem niet thuis om te bepalen welke bedrijven op mondiaal niveau succesvol zullen mogen zijn. ESG-scores lijken verdacht veel op dat mislukte politieke systeem dat bekend staat als marxisme.

  • Van het WEF: “U zult NIETS bezitten en gelukkig zijn”
  • Marxisme (Definitie): “De afschaffing van privébezit.”

Marxisme (vereenvoudigd) is een politieke en economische theorie waarbij het doel van een samenleving geen klassenstructuur kent. Waar ieder persoon binnen de samenleving werkt voor een gemeenschappelijk goed, en klassenstrijd theoretisch verdwenen is. Marxisme kan in één zin worden samengevat: “de afschaffing van privébezit.” Als mensen geen eigendom meer hebben, hebben ze geen belang meer bij het systeem. Ze hebben geen persoonlijke motivatie om de situatie te verbeteren, omdat verbetering henzelf niet ten goede zal komen. Dit is waarom marxisme altijd faalt.

Stakeholderkapitalisme en ESG

Het is fascinerend om het WEF-handboek over de meting van het stakeholderkapitalisme te lezen. Wat ONMIDDELLIJK duidelijk wordt, is dat de wens om winst of rijkdom te vergroten NIET in de meting is opgenomen. Uit de “Measuring Stakeholder Capitalism: Towards Common Metrics and Consistent Reporting of Sustainable Value Creation” WEF-handleiding, gepubliceerd 2020.

Het WEF en zijn leden gebruiken het Stakeholderkapitalisme om ESG-scores te rechtvaardigen. Het is de missie van het WEF om te definiëren wat een “goed” bedrijf is, met behulp van de vier pijlers hierboven.

Stakeholder kapitalisme is gewoon een ander woord voor de implementatie van marxisme. De grafiek van het WEF hieronder toont aan dat het ESG-systeem de escalatie is van “stakeholder activisme, met transparantie en responsiviteit van ESG-investeerders die een impact zullen hebben op de waardering van een bedrijf. Dit is absoluut onlogisch in een kapitalistisch economisch systeem. Wat de waardering zou moeten doen groeien is de groei op korte en lange termijn.

ESG-scores worden ook toegepast op regeringen, en dit drijft grootschalige investeringen in die landen aan. Het gebruik van milieu, maatschappij en bestuur – met inbegrip van politieke banden – om te bepalen welke naties transnationale aandacht waard zijn, is werkelijk een draconische vorm van politieke controle door het WEF en de grote financiële belangen die het vertegenwoordigt.

Leg al deze ideeën nu eens op het individu. De voorgestelde wereldwijde digitale ID’s (paspoorten), die gekoppeld kunnen worden aan gezondheid, vaccins, koolstofvoetafdruk, financiële scores, politieke donaties, kredietscores, schooldossiers, genetica, aankoopgeschiedenis, enz. Neem gewoon de WEF ESG lijst en pas die toe op je eigen leven. Dit is duidelijk waar ESG-scores naartoe gaan. Het is slechts een kwestie van tijd.

Voorzitter Alibaba schept op over de ontwikkeling van een individuele koolstofvoetafdruk tracker om bij te houden wat je koopt, wat je eet, en waar/hoe je reist

Als antwoord op de bedreiging van fundamentele vrijheid, persoonlijke autonomie en nationale soevereiniteit door het WEF en zijn marxistische gecentraliseerde mondiale regeringsagenda, geloven veel mensen dat de weg vooruit is om parallelle economieën op te bouwen. Een economie en een internetomgeving die zich onttrekt aan censuur, ESG-scores, de globale elites en het marxistische beleid dat de wereldpolitiek en het bestuur binnensluipt. Velen geloven dat de federale regering van de VS gecoöpteerd is – en dat het de rechten van de staat zijn die de VS kunnen helpen bevrijden van de sluipende marxistische wurging door de globale elites.

Deze controlerende belangen zijn de beslissers over wat is toegestaan op het internet, welke bedrijven “moreel” (zoals zij het definiëren) genoeg zijn voor financiering, en het pleiten voor een wereldbestuur en censuur. Ik geloof dat er steeds meer mogelijkheden zullen komen om parallelle economische mogelijkheden te hebben. Op dit moment raad ik aan gebruik te maken van GETTR, Truth Social, Signal, Proton Mail, Brave, lokale kredietverenigingen, lokale Amish winkels, lokale goederen, en probeer nieuwe manieren te ontwikkelen om onze financiële en fysieke bezittingen te beschermen. Ik ben hoopvol dat deze mogelijkheden alleen maar zullen groeien. Ik geloof niet in het marxistische ideaal van “bezit niets en wees gelukkig”. Het heeft in het verleden niet gewerkt, en het zal ook in de toekomst niet werken.

Dit is waar we nu zijn. Het moet stoppen. We moeten ermee stoppen.

Het zijn onze daden die ons definiëren, en op dit moment in de tijd, hebben we actie nodig.


Help ons de censuur van BIG-TECH te omzeilen en volg ons op Telegram:

Telegram: t.me/dissidenteen

Meld je aan voor onze gratis dagelijkse nieuwsbrief, 10.000 gingen je al voor:


Top 10 meest waanzinnig kwaadaardige plannen voor de mensheid van het Wereld Economisch Forum

5 1 stem
Artikelbeoordeling
Abonneer
Laat het weten als er
guest

1 Reactie
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
Rudolf
Rudolf
6 maanden geleden

‘Wat de waardering zou moeten doen groeien is de groei op korte en lange termijn’. Beetje kort door de bocht, vind je zelf ook niet ? De Farmaceuten groeien prachtig, de wapenindustrieën ook, het kan niet op…Prachtig dus eigenlijk ?Misschien ook een idee om weer wat eilanden of landen uit te moorden om daar je eigen wereldwijd gewilde drugs- of andere plantages te gaan starten..Heerlijke groei op korte en langere termijn…Prachtige stoere VOC-mentaliteit…Tjaa,,,je kunt nu het marxisme wel afkraken en alle idealistische doelen sarcastisch afserveren omdat je meent (net als ik overigens) dat ze in werkelijkheid op iets heel anders uit zijn…maar dan is je enige alternatief terug naar puur kapitalisme zonder énig soort moraal en het recht op onernemen dan weer vrolijk gezien als het recht op uitbuiting, verzieking en roofbouw etc etc. ??? Is wat we nu al zien toch ?
Weet je, als die globalistische sukkels hun ideeën echt door zouden kunnnen duwen en dat ook écht níemand iets ‘bezit’, óók zij niet, als ze de garantie in konden bouwen–onder ons toezicht–dat wij allemaal in dezelfde mate als zij alle dingen zouden kunnen gebruiken en van alle goede dingen des levens zouden mogen genieten, zou het me weinig kunnen schelen…Als de garantie ingebouwd wordt dat geen enkele kleine groep alle macht en zeggenschap en gebruiksrechten weer naar zich exclusief toe kan trekken…Als íedereen recht op een gegárandeerd basisinkomen krijgt waar redelijk ruim van geleefd kan worden en dat nóóit afgepakt of gekort kan worden, wát je ook doet–mensen die rotstreken uithalen moeten dan maar anders gestraft–en je de mensen als extra garantie weer recht op toegang tot en gebruik van wapens geeft…Zouden de WEF-parasieten daarmee instemmen als we op die voorwaarden aan de meeste van hun duurzame doelen wel willen meewerken ??
Wil maar zeggen : groei alléén, zonder wat voor moraal ook. slaat natuurlijk helemaal nergens op ! ‘t Maakt toch wel een beetje, zo niet altijd álles uit wát er groeit…of misschien maar beter helemáál niet groeit ! Haha ! Amen !