Met al die witwaspraktijken die momenteel in de maak zijn – ‘stimuleringsgeld’, miljarden aan hulp voor Oekraïne, uitvoeringsbesluiten voor… zonnepanelen, eindeloos geld voor experimentele vaccins, enz. – lijkt het erop dat de machthebbers letterlijk ‘cashen’ nu ze nog kunnen, terwijl ze de economie platbranden als voorbereiding op de grote reset.

Als reactie op de recordinflatie, die wordt veroorzaakt door roekeloze en destructieve uitgaven van de regering Biden en de Federal Reserve, verhoogde de FED vorige maand de rente met 75 basispunten – de grootste verhoging sinds 1994 – in een poging om de vloedgolf van Bidenflatie af te remmen, meldt The Gateway Pundit.

Het zal niet verbazen dat de economie sinds de wijziging weinig tot geen verbetering te zien heeft gegeven. In feite is de inflatie in de verkeerde richting blijven evolueren sinds de rente werd verhoogd. Daar komt nog bij dat de FED haar kwartaalprognoses heeft herzien en nu voor het tweede kwartaal op rij een negatieve groei van het BBP verwacht, wat aangeeft dat een recessie niet aan de horizon ligt – die is er nu al.

In plaats van de economie weer op het goede spoor te helpen, zoals de bedoeling was, kunnen de verhoogde rentetarieven uiteindelijk het probleem van de torenhoge inflatie aanzienlijk verergeren, omdat de verandering stilletjes de weg vrijmaakte voor een kleine groep van meestal onbekende begunstigden om te beginnen met het oogsten van honderden miljoenen dollars per dag in de vorm van rentebetalingen, dankzij het reverse repo-programma van de Federal Reserve.

Met een recordbedrag van 2,330 biljoen aan contanten in de reverse repo faciliteit van de Federal Reserve, zijn de rentebetalingen sinds de renteverhoging van de FED sterk gestegen en bedragen nu meer dan 100 miljoen dollar per dag.

In totaal 108 depositohouders, die activa in het fonds aanhouden, zijn de ontvangers van de uitbetalingen.

Van ZeroHedge:

…er staat een recordbedrag van $2,33 biljoen aan contanten geparkeerd bij de overnight faciliteit van de Fed, niets te doen.

…Nou ja, niet niets: het was niets toen de rente nul was, maar tegen 1,55%, de huidige reverse repo rate, is die $2,33 biljoen een gouden gans voor de 108 tegenpartijen die geld parkeren bij de faciliteit, een mengeling van geldmarktfondsen, banken, GSE’s en diverse andere financiële tussenpersonen.

Hoe groot is deze gouden gans? Onderstaande grafiek toont de rentebetalingen die de Fed dagelijks verricht op deze recordhoeveelheid van 2,33 biljoen dollar aan fondsen: op dit moment gaat het om iets meer dan 100 miljoen dollar per dag! Dat klopt, meer dan $ 100 miljoen aan rentebetalingen op fondsen die geparkeerd staan bij de Fed, die per definitie ‘s werelds enige risicoloze tegenpartij is!

Zoals ZeroHedge opmerkt, zijn de rentewinsten alleen te danken aan de roekeloze uitgaven van de FED in het verleden.

Van ZeroHedge:

“Al het bovenstaande is met de Fed Funds-rente op 1,75%. Ter herinnering, de Fed hoopt de komende 6 maanden nog minstens 175bps (of meer) te blijven verhogen, wat de rente naar 3,50% zal duwen en zal betekenen dat de Fed elke dag een half miljard aan rente zal betalen aan een handvol meestal onbekende tegenpartijen, geld dat voor genoemde tegenpartijen ook wel bekend staat als (risicoloze) winst en dat alleen het gevolg is van het eerdere geld printen van de Fed.”

En daarmee is een ander plan in volle gang gezet.


Help ons de censuur van BIG-TECH te omzeilen en volg ons op Telegram:

Telegram: t.me/dissidenteen

Meld je aan voor onze gratis dagelijkse nieuwsbrief, 10.000 gingen je al voor:


Rantsoenering is al begonnen in Europa terwijl de hele wereld in een afschuwelijke economische nachtmerrie stort

5 2 stemmen
Artikelbeoordeling
Abonneer
Laat het weten als er
guest

0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties