Het hele grondgebied van de Volksrepubliek Lugansk is aan de Oekraïense controle onttrokken, zegt Moskou.

De laatste restanten van de Oekraïense strijdkrachten zijn verdreven uit de Volksrepubliek Lugansk (LPR), zo heeft de Russische minister van Defensie Sergej Sjoigoe zondag bekendgemaakt. Hij meldde het nieuws aan president Vladimir Poetin, aldus het ministerie van Defensie in een verklaring, meldt RT.

Shoigu zei dat Russische troepen en Donbass-troepen Lisichansk volledig hadden ingenomen, de laatste grote stad die onder Oekraïense controle was gebleven sinds 2014, toen de LPR kort na een staatsgreep in Kiev zijn onafhankelijkheid uitriep.

Rusland en Oekraïne meldden eerder deze week zware gevechten rond Lisichansk, waarbij de hevigste gevechten plaatsvonden bij de olieraffinaderij van de stad.

Het nieuws van de inname van Lisichansk komt nadat Oekraïense troepen zich vorige week hadden teruggetrokken uit Severodonetsk, een nabijgelegen stad aan de overzijde van de rivier de Seversky Donets. De strijd om Severodonetsk had enkele maanden geduurd.


Omdat één van de oorlogsdoelen is dat de Russische bevolking in Donetsk en Luhansk veilig kan wonen zonder dat ze dagelijks beschoten en gebombardeerd worden zoals de afgelopen acht jaar gebeurd is door de Amerikaanse vazalstaat Oekraïne, zal er een nog ruimer gebied gedemilitariseerd moeten worden. En hoe verder het geschut dat de Amerikanen leveren reikt, hoe groter dat gebied wordt.


Help ons de censuur van BIG-TECH te omzeilen en volg ons op Telegram:

Telegram: t.me/dissidenteen

Meld je aan voor onze gratis dagelijkse nieuwsbrief, 10.000 gingen je al voor:


Escalatie: Pentagon voorziet Kiev van grond-lucht raketafweersystemen

0 0 stemmen
Artikelbeoordeling
Abonneer
Laat het weten als er
guest

1 Reactie
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
Qvic
Qvic
6 maanden geleden

Heel handig en gehaaid is dat besluit van Rusland, want zo kunnen ze heel Oekraïne en wie weet ook andere NAVO lidstaten onder dat mandaat laten vallen. Want de Amerikanen willen steeds meer sterkere en zwaardere wapens leveren aan Oekraïne. Dan snijden de Amerikanen zich zo constant in zijn eigen vingers.