Aan het slot van de NAVO-top van deze week in Madrid, Spanje, hebben de leden van de NAVO, waaronder de meeste Europese staten alsmede de Verenigde Staten en Canada, een strategiedocument goedgekeurd waarin plannen worden geschetst om het Europese continent te militariseren, de oorlog met Rusland sterk te laten escaleren en zich voor te bereiden op een oorlog met China.

In het document wordt toegezegd “het volledige gamma strijdkrachten” te leveren dat nodig is “voor intensieve oorlogsvoering op meerdere gebieden tegen concurrenten met kernwapens”, meldt WSWS.

Een uittreksel uit het strategiedocument

In vergelijking met het laatste strategiedocument, voor het eerst gepubliceerd in 2010, verkondigt het nieuwe NAVO-strategiedocument dat “het Euro-Atlantische gebied niet in vrede is” – het verklaart bijna dat het bondgenootschap in oorlog is. Dit ondanks het feit dat geen van de leden van het NAVO-bondgenootschap een oorlog heeft verklaard binnen het “Euro-Atlantische gebied”.

In het document wordt verklaard dat “het Euro-Atlantisch gebied niet in vrede is”.

In het strategisch kaderdocument wordt openlijk de taal van de machtspolitiek gebezigd, beter bekend onder de Duitse naam Machtpolitik. Het verwijst zeven keer naar het woord “belangen” en verklaart dat zowel China als Rusland de “belangen van het bondgenootschap” betwisten.

In het vorige strategisch kader van de NAVO, dat in 2010 werd gepubliceerd, werd het woord “belangen” slechts één keer gebruikt, namelijk in de belofte om “het politieke overleg en de praktische samenwerking met Rusland op gebieden van gedeelde belangen te versterken”.

Terwijl Rusland in het document van 2010 een “partner” werd genoemd, wordt Rusland in het strategisch kader van dit jaar een “bedreiging” en China een “uitdaging” genoemd. Het nieuwe strategiedocument van de NAVO rechtvaardigt deze aanduidingen expliciet door te verklaren dat deze landen “onze belangen uitdagen”.

Het verklaart dat “de Volksrepubliek China ernaar streeft controle te krijgen over belangrijke technologische en industriële sectoren, kritieke infrastructuur en strategische materialen en toeleveringsketens. Het gebruikt zijn economische invloed om strategische afhankelijkheden te creëren en zijn invloed te vergroten.

In het document wordt beweerd dat de economische ontwikkeling van China (uitgedrukt als “controle”) in strijd is met de “belangen” van de NAVO-leden.

Om hun “belangen” te beschermen, beloven de bondgenoten “de afschrikking en verdediging aanzienlijk te versterken”.

Het document stelt dat de reeks acties die de oorlog in Oekraïne hebben veroorzaakt een succes zijn geweest, waarbij wordt verklaard dat “de uitbreiding van de NAVO een historisch succes is geweest”. Het Kremlin rechtvaardigde zijn invasie van Oekraïne door te beweren dat de inspanningen van Oekraïne om toe te treden tot de NAVO en de inzet van kernwapens aan de Russische grens een bedreiging vormden voor zijn nationale veiligheid.

In het NAVO-document wordt de uitbreiding van het militaire bondgenootschap nog eens bevestigd: “Wij herbevestigen ons opendeurbeleid. … Onze deur blijft openstaan voor alle Europese democratieën die de waarden van ons bondgenootschap delen.” Het voegt eraan toe: “Beslissingen over lidmaatschap worden genomen door NAVO-bondgenoten en geen derde partij heeft inspraak in dit proces.”

De oorlog die nu in Oekraïne woedt, is de grootste in Europa sinds de Tweede Wereldoorlog, en heeft al tienduizenden Oekraïners en Russen het leven gekost. Door de uitbreiding van de NAVO als een succes te bestempelen, verklaart het bondgenootschap in feite dat deze doden, en vele anderen die nog zullen vallen, aanvaardbare kosten zijn voor de bescherming van de belangen van de leden van het bondgenootschap.

Als antwoord op de uitdagingen voor de “belangen” van de alliantie hebben de NAVO-leden een programma van militarisering toegezegd dat alle aspecten van de samenleving zal beïnvloeden. Het document verklaart: “In een omgeving van strategische concurrentie zullen wij ons mondiale bewustzijn en bereik vergroten om op alle gebieden en in alle richtingen af te schrikken, te verdedigen, in overeenstemming met onze 360-graden benadering”.

In het document staat verder: “Zolang er kernwapens bestaan, zal de NAVO een nucleaire alliantie blijven,” en de alliantie belooft “te zorgen voor een substantiële en aanhoudende aanwezigheid ter land, ter zee en in de lucht, onder meer door een versterkte geïntegreerde lucht- en raketverdediging.” Het document voegt eraan toe dat “de nucleaire afschrikkingsmacht van de NAVO ook afhankelijk is van de kernwapens van de Verenigde Staten die in Europa zijn gestationeerd en van de bijdragen van de betrokken bondgenoten”.

De verwezenlijking van de doelstellingen die in het document worden uiteengezet, vereist een enorme uitbreiding van de troepen, munitie en bevoorradingsketens die nodig zijn voor oorlogsvoering. “Wij zullen vooruit afschrikken en verdedigen met een robuuste strijdvaardige troepenmacht die ter plaatse is, met meerdere gebieden, met verbeterde commando- en controleregelingen, met vooraf opgeslagen munitie en materieel en met een verbeterde capaciteit en infrastructuur om elke bondgenoot snel te versterken, ook op korte termijn of zonder voorafgaande kennisgeving”.

Oorverdovend trommelgeroffel voor oorlog - Biden stuurt meer Amerikaanse troepen naar Oekraïense grens, 101e Airborne ingezet, zes Destroyers naar Middellandse Zee, F-35 eskaders naar V.K.

De opmerkingen van de Amerikaanse president Joe Biden waren volledig in overeenstemming met de toon van dit document.

Tijdens een persconferentie na afloop van de top pochte Biden: “Sinds mijn aantreden hebben we Oekraïne bijna 7 miljard dollar aan veiligheidssteun gegeven. In de komende dagen zijn we van plan om nog eens meer dan 800 miljoen dollar aan te kondigen, waaronder een nieuw geavanceerd Westers luchtverdedigingssysteem voor Oekraïne, meer artillerie en munitie, contra-batterij-radars, extra munitie voor het HIMARS meervoudig lanceerraketsysteem dat we Oekraïne al hebben gegeven en meer HIMARS die ook uit andere landen komen.”

Hij voegde eraan toe dat de totale inzet van de Amerikaanse bondgenoten “bijna 140.000 anti-tanksystemen, meer dan 600 tanks, bijna 500 artilleriesystemen, meer dan 600.000 patronen voor artillerie omvat, evenals geavanceerde meervoudige lanceerraketsystemen, anti-scheepssystemen en luchtverdedigingssystemen”.

Maar toen Biden werd gevraagd naar de kosten van de oorlog voor het Amerikaanse publiek, gaf hij niet aan dat dit zelfs maar in overweging was genomen.

Tijdens de persconferentie werd Biden door een verslaggever gevraagd: “De leiders van de G7 hebben deze week toegezegd Oekraïne te steunen, citaat, ‘zolang als nodig is’. En ik vraag me af of u kunt uitleggen wat dat betekent voor het Amerikaanse volk – ‘voor zolang als het nodig is’. Betekent dat onbepaalde steun van de Verenigde Staten voor Oekraïne? Of komt er een moment dat u tegen president Zelensky moet zeggen dat de Verenigde Staten zijn land niet langer kunnen steunen?”

Biden antwoordde: “We gaan Oekraïne steunen zolang als het nodig is.”

Een andere verslaggever vroeg naar de “hoge benzineprijs in de Verenigde Staten en over de hele wereld … Hoe lang is het eerlijk om van Amerikaanse automobilisten en automobilisten over de hele wereld te verwachten dat zij die prijs voor deze oorlog betalen?”

Biden herhaalde: “Zo lang als nodig is.”

Biden’s verklaring is in feite een ongelimiteerde toezegging van sociale middelen voor de oorlogsinspanning.

De plannen die in het laatste strategiedocument van de NAVO worden geschetst zullen onberekenbare gevolgen hebben, niet alleen voor de oorlog zelf, maar ook in de eindeloze verschuiving van sociale middelen naar militaire uitgaven, die gepaard zullen gaan met het snijden in de uitgaven voor gezondheidszorg en pensioenen, en verlagingen van de lonen van arbeiders.

Nu arbeiders overal ter wereld de strijd aangaan tegen de stijgende kosten van levensonderhoud, is het van cruciaal belang dat zij de strijd tegen oorlog en militarisme als een kritische eis opvatten.


Help ons de censuur van BIG-TECH te omzeilen en volg ons op Telegram:

Telegram: t.me/dissidenteen

Meld je aan voor onze gratis dagelijkse nieuwsbrief, 10.000 gingen je al voor:


Dit is de meest vernederende nederlaag voor de NAVO ooit, en de snelste: Jens Stoltenberg zegt dat Oekraïne zich moet overgeven

5 4 stemmen
Artikelbeoordeling
Abonneer
Laat het weten als er
guest

11 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
Qvic
Qvic
8 maanden geleden

De NAVO doet aan wens denken net als BIden. Door de experimentele injecties zullen er zo veel menselijke uitval zijn in de productie, dat de economieën van zelf in elkaar klapt. Het gehele AZR imperium staat op losse schroeven, terwijl de bluf kikkers een grote bek hebben, zodat er meer oorlogstaal de wereld in gegooid worden. Om hun plunder imperium te rechtvaardigen, want als de BRICS de toekomstige wereld reserve munt gaat leveren op basis van grondstoffen, is het plunder Imperium failliet. Want met het fiatgeld wat gebaseerd is op niets en geen enkel onderpand heeft, omdat het uit niets gecreëerd wordt door de private Rotshield banken. Zal de waarde van de Dollar als de nieuwe reserve munt een feit wordt zover verdampen tot de waarde van nul. Zo ook geldt voor de Euro.

Eddy
Eddy
8 maanden geleden

Heb je ooit gezien hoe het leger van China & Rusland getraind is? Als je dat gezien hebt moet je al niet meer nadenken over een oorlog. Dat is pure zelfmoord. Laten we eerlijk zijn. Het Amerikaanse leger heeft nog nooit een oorlog gewonnen. Zonder hulp van Rusland hadden ze ook Duitsland niet kunnen overwinnen en in Vietnam vertrokken ze met de staart tussen de benen. Verloren van een volksleger op teenslippers en AK’s. Vrij recent nog enirm klop gekregen in afghanistan. Met zulke…..wil Europa een oorlog uitlokken??? Succes. Handel met voorkennis en investeer in body-baggs. Winst gegarandeerd

pipo
pipo
8 maanden geleden

wat wil de Nato beginnen tegen Rusland en China hun raketten worden ter plaatse vernietigt alvorens ze kunnen opstijgen en dan zitten wij met de gevolgen.
wij als burgers moeten grote kuis maken met deze nozems

jef
jef
8 maanden geleden

Poetin moet gewoon een sigaar sturen naar Davos en het rotzooi is uitgeroeid

Namets
Namets
8 maanden geleden
Antwoord aan  jef

Persoonlijk denk ik dat zowel Rusland en China op de hand zijn van de WEF Pshyopaten.
Waarom?
Ook China en Rusland hebben de Fake Plandamie uitgevoerd en hun bevolking getirraniseerd en doen het nog.
Ik denk dat alle Corona Plandamie Poppenkast landen vol aan bord bij de WEF.
Een groot spel om bevolkingsgroepen op te ruimen en onder Totale Controle te brengen.

Namets
Namets
8 maanden geleden

Schurkenstaat US & NAVO en de WEF Pshyopaten willen WO3.
Dat wordt dan het einde v/d Wereld.

Jos
Jos
8 maanden geleden
Antwoord aan  Namets

Hopelijk worden deze als het eerste vernietigd, totale vernietiging om hopelijk vele mensen levens te sparen.
Er van uitgegaan dat het vele miljoenen mensen levens gaan kosten , vele misschien ook het mijne maar oh wat zou ik graag een bezoekje brengen aan die Narcistische Pedo,s en het Koninklijk huis niet uit gezonderd! Let wel zwaar bewapend!

Namets
Namets
8 maanden geleden
Antwoord aan  Jos

Ga ik gelijk met je mee!

Namets
Namets
8 maanden geleden

Met dank aan onze Ruggegraatloze politici en Schurkenstaten US en de Ruggegraatloze NAVO landen staan wij op het punt om volledig Weggevaagd te worden door RUSLAND & CHINA.
Corrupte politici die hun ziel verkocht hebben aan de WEF Pshyopaten die nu hun zin gaan krijgen.
Complete vernietiging Wereld.

Namets
Namets
8 maanden geleden

Schurkenstaat US gebruikt de NAVO als kanonnenvoer
Nog meer dreigementen van de NAVO aan het adres van Rusland en China zal onherroepelijk escaleren tot een aanval waarbij Europa weggevaagd zal worden.
Ik krijg steeds meer het vermoeden dat Schurkenstaat US en Rusland en China een spel spelen waarbij Europa opgeofferd zal worden.
En wij Europeanen de tol betalen.
Landen die meegedaan hebben aan de Cojona Plandamie en hun burgers hebben getirrani onder het mom van gezondheid kan je niet vertrouwen.
Zowel Rusland heeft zijn bevolking getirraniseerd met deze Nep plandamie net zoals China en de US.
Ze werken 100% samen met de WEF Pshyopaten.

Ronald Duyck
Ronald Duyck
2 maanden geleden

Een bommetje in Davos stoppen zo snel mogelijk dan is het game over voor het WEF