Het Amerikaanse ministerie van Defensie verleent Oekraïne een aanvullend pakket van 820 miljoen dollar aan militaire hulp, waaronder twee grond-lucht raketafweersystemen, maakte Pentagon-woordvoerder Todd Breasseale vrijdag bekend.

Dit brengt de totale Amerikaanse veiligheidssteun aan Oekraïne op ongeveer 6,9 miljard dollar sinds het begin van het offensief van Rusland eind februari, meldt RT.

De nieuwe leveringen omvatten munitie voor High Mobility Artillery Rocket Systems (HIMARS), twee National Advanced Surface-to-Air Missile Systems (NASAMS), tot 150.000 patronen 155mm artillerie munitie, en vier extra contra-artillerie radars.

Breasseale benadrukte dat Washington blijft samenwerken met zijn bondgenoten “om Oekraïne te voorzien van capaciteiten om te voldoen aan de veranderende eisen van het slagveld.”

“In het bijzonder erkent DoD de samenwerking met Noorwegen om de historische levering door de Verenigde Staten van moderne luchtverdedigingssystemen mogelijk te maken die Oekraïne zullen helpen zich te verdedigen tegen de brutale luchtaanvallen van Rusland,” zei de woordvoerder van het Pentagon.

De Oekraïense president Volodymyr Zelensky heeft gereageerd op de laatste militaire leveringen en zijn dankbaarheid uitgesproken aan de VS en persoonlijk aan president Joe Biden voor het pakket dat, zo benadrukte hij, “ook zeer krachtige NASAMS-systemen omvat.”

“Dit is een luchtafweerraketsysteem dat onze luchtverdediging aanzienlijk zal versterken. We hebben hard gewerkt voor zo’n levering,” zei de Oekraïense leider.

Rusland heeft er herhaaldelijk bij het Westen op aangedrongen Kiev niet van wapens te voorzien, omdat dit het conflict alleen maar zou verlengen en tot langdurige problemen zou leiden. Het heeft gewaarschuwd dat de Russische strijdkrachten alle buitenlandse wapens op Oekraïens grondgebied als een legitiem doelwit zullen beschouwen.

Eerder deze week zei de Russische minister van Buitenlandse Zaken Sergej Lavrov dat het “volpompen” van Oekraïne met westerse wapens er alleen maar toe zal leiden dat Rusland “meer missies op de grond zal moeten uitvoeren”.


Help ons de censuur van BIG-TECH te omzeilen en volg ons op Telegram:

Telegram: t.me/dissidenteen

Meld je aan voor onze gratis dagelijkse nieuwsbrief, 10.000 gingen je al voor:


Rusland dreigt met rechtstreekse aanvallen op westerse steden wegens levering van langeafstandsraketten aan Oekraïne

0 0 stemmen
Artikelbeoordeling
Abonneer
Laat het weten als er
guest

3 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
Matt
7 maanden geleden

Ik snap niet dat Rusland de hoofdstad Kiev nog niet rechtstreeks, en dan bedoel ik dat gebouw waar Ze zich ophoud, plat gebombardeerd heeft.
Amerika kan hierom NIET Rusland aanvallen want de Oekes zijn nog geen lid van de NAVO. Het zou in een paar tellen het einde betekenen van de oorlog want ze kunnen dan geen kant meer op, behalve met een wit vlaggetje zwaaien.
Doet Amerika Rusland wel aanvallen is dat meteen het einde van Amerika en ze weten dat.

Ravian
Ravian
7 maanden geleden
Antwoord aan  Matt

Het Oekraïense leger blijft vrijwillig de Russische artillerie gehaktmolen in de Donbass voeren, de NAVO ontwapend zichzelf door al zijn uitrusting in het Oekraïense zwarte gat te mikken, en ondertussen stroomt de Russische staatskas dankzij de sancties vol, als ik Rusland was zou ik ook geen haast hebben…

Matt
7 maanden geleden
Antwoord aan  Ravian

Die sancties tegen Rusland blijven doorlopen, ongeacht wat Rusland doet. En dat komt nooit meer goed, daar hebben de Amerikanen wel voor gezorgd.
Rusland pretendeert om zo min mogelijk burgerslachtoffers te maken maar dat is dan in schril contrast met het doel de oorlog zo lang mogelijk te rekken want zo kunnen die nazi’s nog meer burgers als schild gebruiken.
Hak de kop van de slang eraf en de rest zal na een paar kronkels ook stil vallen.