Duitsland heeft de controle overgenomen over drie schepen voor vloeibaar aardgas (LNG) die toebehoren aan het Russische energieconcern Gazprom, zo meldde de Britse krant Telegraph donderdag op basis van de maritieme operator Dynagas LNG.

Gazprom heeft op het moment van schrijven van dit artikel de inbeslagname nog niet bevestigd, meldt RT.

Volgens het rapport zei de onderneming dat de Duitse regering de charters van haar drie LNG-tankers in beslag heeft genomen die voorheen toebehoorden aan Gazproms Duitse dochteronderneming, Gazprom Germania.

Twee van de drie schepen, de Amur River en de Ob River, waren eerder gecharterd aan Gazprom Germania tot 2028. Het contract voor de derde tanker, de Clean Energy, was geldig tot 2026. Alle drie staan nu effectief onder controle van de Duitse regering voor “onbepaalde tijd”, aldus het in Monaco gevestigde Dynagas.

Gazprom Germania, dat enkele van Duitslands grootste aardgasopslagfaciliteiten beheerde, werd enkele weken geleden door Berlijn overgenomen als onderdeel van Oekraïne-gerelateerde sancties tegen Rusland. In reactie daarop stopte Gazprom met het leveren van gas aan het bedrijf, wat tot liquiditeitsproblemen leidde en het werk van belangrijke gaskleinhandelaars in Duitsland en het VK, die met de eenheid samenwerken, in gevaar bracht.

De Duitse energietoezichthouder kwam tussenbeide en nam het bedrijf over om het te behoeden voor insolventie, door het de naam “Securing Energy for Europe” te geven. Half juni doken berichten op dat Berlijn het bedrijf een lening van 10 miljard euro (10,4 miljard dollar) zou verstrekken om het te helpen het hoofd boven water te houden.


Help ons de censuur van BIG-TECH te omzeilen en volg ons op Telegram:

Telegram: t.me/dissidenteen

Meld je aan voor onze gratis dagelijkse nieuwsbrief, 10.000 gingen je al voor:


Brussel vreest volksopstanden in Europa door aardgascrisis

0 0 stemmen
Artikelbeoordeling
Abonneer
Laat het weten als er
guest

1 Reactie
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
VarAway
VarAway
7 maanden geleden

Foute foto, dit zijn olie tankers welke een STS ( ship to ship ) lading overpompen.