Als landen in Europa nu al beginnen met het rantsoeneren van bepaalde dingen vanwege “bevoorradingsproblemen”, hoe lang zal het dan nog duren voordat dit ook in de Verenigde Staten gaat gebeuren?

Tot de laatste paar jaar beschouwden velen van ons in de westerse wereld tekorten altijd als iets waarmee alleen “onontwikkelde” arme landen aan de andere kant van de planeet te maken hadden. Maar de laatste paar jaar hebben ons laten zien dat pijnlijke tekorten ook rijke landen in de westerse wereld kunnen treffen, meldt The Most Important News. In het begin werd ons verteld dat ze “slechts tijdelijk” waren, maar de maanden gingen voorbij en we kregen steeds meer tekorten. In 2022 zijn de “bevoorradingsproblemen” zelfs zo ernstig geworden dat vele supermarkten in Europa op verschillende tijdstippen gedwongen waren essentiële artikelen strikt te rantsoeneren. Zo werd bijvoorbeeld gemeld dat als gevolg van de oorlog in Oekraïne meel, zonnebloemolie en suiker door winkels in Griekenland werden gerantsoeneerd…

Na de verkoop van sommige meelsoorten en zonnebloemolie online te hebben beperkt, gaan de Griekse supermarkten nu ook over tot het rantsoeneren van de verkoop van suiker, nu ook in hun winkels, wegens bevoorradingsproblemen.

De AB Vassilopoulos stelt een maximum vast voor de aankoop van alle merken maïs- en zonnebloemolie en van meel per klant, terwijl Mymarket een plafond heeft vastgesteld voor de aankoop van zonnebloemolie en Sklavenitis suiker heeft toegevoegd aan de gerantsoeneerde verkoop van maïsolie via zijn online winkel, met een maximum van vier verpakkingen, de producten waar veel vraag naar is van restaurants, waarvan sommige hebben gezegd dat ze moeten stoppen met de verkoop van friet en andere gefrituurde voedingsmiddelen.

De afgelopen maanden hebben we soortgelijke maatregelen ook in andere grote Europese landen zien ingevoerd. Zo heeft de oorlog in Oekraïne geleid tot ernstige rantsoenering in Spanje…

Sporadische tekorten aan producten zoals eieren, melk en andere zuivelproducten hebben ook Spanje getroffen sinds de oorlog in Oekraïne begon. En grote supermarkten zoals Mercadona en Makro begonnen eerder deze maand zonnebloemolie te rantsoeneren.

Nu mogen winkels tijdelijk “het aantal goederen dat door een klant kan worden gekocht, beperken”, aldus informatie in het Staatsblad dat woensdag is gepubliceerd.

In de toekomst is rantsoenering van aardgas het volgende grote probleem waar veel mensen in Europa over praten. De toevoer van Russisch aardgas naar Europa is teruggeschroefd, en het ziet ernaar uit dat dit binnenkort kan leiden tot wijdverbreide rantsoenering in Italië…

Italië zal wellicht beginnen met het rantsoeneren van het aardgasverbruik van bepaalde industriële giganten, nadat het Russische Gazprom vrijdag de leveringen heeft gehalveerd.

In het weekeinde meldde de krant Corriere della Sera dat de Italiaanse regering en de energie-industrie dinsdag en woensdag bijeen zouden komen om de crisis te bespreken, met als waarschijnlijke uitkomst de invoering van een alarmtoestand krachtens het gasnoodprotocol van het land.

En CNN meldt dat Duitsland “een stap dichter bij rantsoenering van gasvoorraden” is nu Rusland heeft besloten de stroom van aardgas naar dat land te verminderen…

Europa’s grootste economie heeft nu officieel een tekort aan aardgas en escaleert een crisisplan om de voorraden op peil te houden nu Rusland de kranen dichtdraait.

Duitsland heeft donderdag de tweede fase van zijn noodprogramma voor aardgas in drie fasen geactiveerd, waardoor het een stap dichter bij het rantsoeneren van de leveringen aan de industrie komt – een stap die een enorme klap zou betekenen voor het productiehart van zijn economie.

Natuurlijk zijn er andere delen van de wereld die te maken hebben met problemen die veel, veel ernstiger zijn dan waar Europa nu mee te maken heeft.

Zoals ik eerder deze week in een artikel heb besproken, beginnen in delen van Oost-Afrika grote aantallen mensen letterlijk dood te gaan van de honger. De wereldwijde voedselvoorraden worden steeds krapper, en het hoofd van de VN vertelt ons openlijk dat de wereld afstevent op een “ongekende wereldwijde hongercrisis”.

Dus als je genoeg te eten hebt vanavond, moet je dankbaar zijn.

Hier in de Verenigde Staten verslechteren de economische omstandigheden vrij snel, en de meeste Amerikanen zijn totaal en totaal onvoorbereid op een grote economische neergang. Eerder vandaag kwam ik weer een onderzoek tegen waaruit blijkt dat ongeveer 60 procent van alle Amerikanen momenteel van loonstrookje tot loonstrookje leeft…

“We vinden dat consumenten in alle inkomensklassen – met inbegrip van degenen die meer dan $ 100.000 per jaar verdienen – leven van loonstrookje tot loonstrookje. Uit het onderzoek van PYMNTS blijkt dat 61% van de Amerikaanse consumenten in april 2022 van salaris tot salaris leefde, een stijging van 9 procentpunten ten opzichte van 52% in april 2021, wat betekent dat ongeveer drie op de vijf Amerikaanse consumenten bijna hun hele salaris besteden aan uitgaven en aan het eind van de maand weinig tot niets overhouden.”

Dus wat gaat er gebeuren wanneer die mensen in grote aantallen hun baan beginnen te verliezen?

We hebben het aantal ontslagen in de technologiesector de laatste maanden al sterk zien toenemen.

Jammer genoeg, zullen de ontslagen de komende maanden nog veel erger worden.

En terwijl de inflatie onze levensstandaard systematisch blijft aantasten, grijpen Amerikanen naar creditcards in een record tempo…

Terwijl de Amerikanen worstelen met de hoogste inflatie in 40 jaar, is het aantal nieuwe creditcards sterk gestegen omdat meer Amerikanen daar op vertrouwen om de hoge prijzen te kunnen bijbenen. Volgens een recent rapport van de Federal Reserve is het doorlopend krediet (creditcards en kredietlijnen) ten opzichte van het voorgaande jaar met 19,6% gestegen tot 1,103 biljoen dollar.

Schulden maken met een creditcard is geen oplossing.

Het kan u hoogstens een beetje tijd geven.

En het is vooral een slecht idee om schulden op kredietkaarten te maken nu we in een recessie terechtkomen.

Op dit moment beseft bijna iedereen dat het slecht zal gaan. Volgens een recente opiniepeiling gelooft 85 procent van alle Amerikanen dat de VS de verkeerde kant op gaat…

De nationale ontevredenheid is onpartijdig. De meeste Amerikanen, 85%, zeggen dat het land de verkeerde kant op gaat. Een meerderheid van de Republikeinen is ongelukkig met de richting van het land sinds de verkiezing van Biden. Democraten waren positief over de gang van zaken, maar nu zegt 78% dat het land de verkeerde kant op gaat.

Ik was stomverbaasd toen ik zag dat 78 procent van de Democraten vindt dat de VS de verkeerde kant opgaat met een Democraat in het Witte Huis.

Ik heb nog nooit zo’n cijfer gezien.

Maar dit is nog maar eens een aanwijzing dat het uur laat is en dat de dingen daarbuiten echt gek gaan worden.

Op dit moment is het leven nog enigszins normaal in de westerse wereld.

Helaas zal dat niet lang zo blijven, en daarom raad ik u aan uw tijd verstandig te gebruiken.


Help ons de censuur van BIG-TECH te omzeilen en volg ons op Telegram:

Telegram: t.me/dissidenteen

Meld je aan voor onze gratis dagelijkse nieuwsbrief, 10.000 gingen je al voor:


20 feiten over het opkomende wereldwijde voedseltekort die je de rillingen over de rug moeten bezorgen

5 1 stem
Artikelbeoordeling
Abonneer
Laat het weten als er
guest

3 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
Johan
Johan
7 maanden geleden

In het stuk word vermeld dat het e.e.a. het gevolg is van de “oorlog” in Oekraïne, ik heb hier zo mijn twijfels bij denk eerder dat het doordrukken van een bepaalde agenda aan de grondslag ligt hiervan.

renevers
renevers
7 maanden geleden

Een excellente analyse over de rol van de VS in de Oekraïne door Jacob Dreizin zag ik vandaag (1 juni 22) op
https://www.bitchute.com/video/793AdsWx3186/

meer analyses van Dreizin hier:
https://thedreizinreport.com/

In feite komt het neer volgens Dreizin dat geen van de twee super machten mogen verliezen. Bij verlies van de NATO komt het neer op het einde van het Amerikaans imperium. Verlies van Rusland betekent het einde van de Russische staat en onderwerping aan het unipolaire wereld kolonialisme dat al een groot deel van de wereld in zijn greep houdt (met roof van de bodemschatten van de Russen ten bate van de happy few)
Veel sappige details in het interview van Viva Frei!

Anna
Anna
7 maanden geleden

Perssonlij’ denk ik dat we op een zeker moment zo ver zullen komen dat we ook van het “ betalings systeem “ zullen worden afgesloten. Dus geen betaal kaart of credid card meer.
Mogelijk als straf omdat we niet mee willen doen, dan ben je echt onthand…. of omdat je “ zakgeld “ krijgt wat afgestemd is op jou persoonlijke “ klimaat voet print”. Je bankrekening zal “ vervallen “ aan de leiders van “ the great reset”, die er wereld wijde projecten ter regulering van mensen en dieren mee zullen uitvoeren…..

Maar het individu is immers altijd slimmer dan het collectief, en het collectief is hard op weg om van ons een dictatuur te maken waarin we niets zullen bezitten en toch gelukkig zullen zijn.
Dus het individu zal nu maatregelen moeten treffen….. contant geld in huis.
Voedsel voorraaadje van houdbaar voedsel….. in huis, en wat heel belangrijk is een circuit met mensen rondom je die te vertrouwen zijn.
Een collectieve groep mensen bv familie vrienden enz …… die elkaar 100% vertrouwen en met voedsel en diensten ( reparaties enz ) elkaar kunnen helpen.steunen en de weerstand van buiten zullen weerstaan…. ❗️

Wij hoeven dus niet meer over ons persoonlijk geluk na te denken dat doet Schwab nu al voor ons. En zijn plan wordt al voor onze ogen uitgerold….
En dit gaat door……
Het staat zelfs in de Bijbel beschreven…..
Heel merkwaardig dat we dit nu zien gebeuren…..