De meeste mensen in de VS zien de regering als tegen hen gericht en een kwart overweegt met geweld terug te vechten, zo blijkt uit een opiniepeiling.

Bijna de helft van de Amerikanen voelt zich een vreemdeling in eigen land, zo blijkt uit een nieuwe opiniepeiling. Ook zou de meerderheid van de mensen hun regering beschouwen als een corrupte instelling die hen tegenwerkt, waarbij meer dan een kwart zegt dat het nodig zou kunnen zijn de wapens op te nemen, meldt RT.

Het beeld van de ontevredenheid van het publiek is naar voren gekomen uit een opiniepeiling die dinsdag is gepubliceerd door het Institute of Politics van de Universiteit van Chicago. Twee opiniepeilers, één van elke grote partij, hebben 1.000 geregistreerde kiezers ondervraagd om de verdeeldheid in het land te bestuderen.

Uit de resultaten bleek een grote mate van ontevredenheid over de politieke en ideologische scheidslijnen in de VS. In totaal zei 49% zich in toenemende mate als vreemdelingen in hun vaderland te voelen, waarbij de stemming het meest heerst onder Republikeinen, Onafhankelijken en conservatieven. Maar zelfs Democraten voelen de vervreemding, met 40% die het tot op zekere hoogte eens is met het sentiment.

Op de vraag of zij de regering “corrupt en oneerlijk tegen gewone mensen zoals ik” vinden, antwoordt 56% van de respondenten van wel. Democraten waren de enige groep waar het percentage mensen dat het oneens was met de stelling iets groter was dan het percentage dat het eens was, met een marge van twee procentpunten.

De uitspraak dat “het binnenkort nodig kan zijn dat burgers de wapens opnemen tegen de regering” werd gesteund door 28% van de Amerikanen, waaronder 38% van de conservatieven, 36% van de Republikeinen, 35% van de Onafhankelijken, en 37% van degenen die wapens in huis hebben. Zelfs onder zelfverklaarde zachte Democraten zei 19% dat gewapend verzet noodzakelijk kan zijn.

Terwijl aanhangers van de grote partijen hun regering wantrouwen, mogen ze elkaar ook niet zo graag, suggereert de peiling. Een overweldigende 73% van de Republikeinen was het ermee eens dat Democraten “bullebakken” zijn die hun standpunten aan anderen proberen op te leggen, en 70% zei dat Democraten “over het algemeen leugenaars” zijn. Wanneer aan de Democraten dezelfde twee vragen over de Republikeinen werden gesteld, was respectievelijk 74% en 69% van hen het daarmee eens.


Help ons de censuur van BIG-TECH te omzeilen en volg ons op Telegram:

Telegram: t.me/dissidenteen

Meld je aan voor onze gratis dagelijkse nieuwsbrief, 10.000 gingen je al voor:


Ze gaat ontploffen: Het is Weimar, maar waar is onze Adolf?

5 1 stem
Artikelbeoordeling
Abonneer
Laat het weten als er
guest

6 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
Marco
Marco
8 maanden geleden

Zou de verdeeldheid en wantrouwen in Rusland ook zo groot zijn? Volgens een vriendin van mijn vrouw is het daar momenteel prima wonen. Hoe lang voor er door Amerikanen en Europeanen massaal asiel in Rusland zal worden aangevraagd?

pipo
pipo
8 maanden geleden
Antwoord aan  Marco

mijn dochter woont in Rusland die wil niet meer naar Europa komen

Anna
Anna
8 maanden geleden
Antwoord aan  pipo

Voor ons onbegrijpelijk als je het MSM nieuws hoort.
Maar ik geloof het direct❗️
Een volk heeft structuur nodig en vastheid. En regelmaat en stabiliteit…….. En eerlijkheid en fatsoen, en gewoon een baan met goede verdiensten.

pipo
pipo
8 maanden geleden

dan hebben ze daar goede resultaten , 10% is voldoende om een regering klein te krijgen

Anna
Anna
8 maanden geleden

Als ze dan maar echt TEGEN DE REGERING gaan vechten en niet tegen elkaar. ❗️

Servi Universalis
Servi Universalis
5 maanden geleden
Antwoord aan  Anna

als je geschiedenis bekijkt zijn de amerikanen niets anders geweest dan een plunderend samenraapsel van bandieten schurken die de indianen en medemensen uitmoorden voor hun land en een paar eerlijke hardwerkende mensen die een thuis wou hebben weg van hun land van oorsprong , het zijn die mensen die het zullen moeten doen!