Op een Belgische militaire basis, waar ook NAVO-kernwapens worden opgeslagen, is een clandestien drugslaboratorium ontdekt waar ook de synthetische drug Ecstasy op grote schaal werd geproduceerd. Volgens het parket van de provincie Limburg is het laboratorium dinsdag ontdekt op de basis Kleine Brogel in Noord-België. Het werd vervolgens opgegraven met de hulp van deskundigen van de Federale Politie, het Criminologisch Instituut en de Civiele Defensie.

De twee gearresteerde verdachten zijn al vrijgelaten, zo maakte het Openbaar Ministerie bekend. Beiden zijn niet in dienst van het Belgische Ministerie van Defensie. Het werd in het midden gelaten of tegen beiden verder onderzoek wordt verricht. Naast de Belgische luchtmacht wordt de militaire basis ook gebruikt door de Amerikaanse luchtmacht. Het Belgische parlementslid Samuel Cogolati van de Ecolo-partij had in 2019 gemeld dat “tien tot 20″ kernkoppen voor de NAVO daar zouden worden opgeslagen. Volgens speurders wordt de provincie Limburg, die aan Nederland grenst, vaker door criminelen gebruikt voor opslagplaatsen voor verdovende middelen en drugslaboratoria, meldt Wochenblick.

België berucht als hotspot

België heeft lange tijd bekend gestaan als een centrum voor de productie van drugs, met name ecstasy, in Europa. Vooral de twee gelijknamige provincies in België en Nederland staan herhaaldelijk in het middelpunt van de onderzoeken. Enorme hoeveelheden cocaïne komen het land binnen via de haven van Antwerpen, en de productie van pillen kost blijkbaar minder dan 50 eurocent – terwijl de straatwaarde in België en Nederland rond de 5 euro ligt. In Australië kunnen ze echter voor ten minste 20 euro worden verkocht.

Steeds weer enorme vondsten

De handel in dit soort drugs in België verloopt vaak via het internet, naar het voorbeeld van normale online handelaars. In 2017 werd in Nederland, aan de grens met België, materiaal gevonden voor de productie van een miljard ecstasypillen. En al in 2013 was op een afgelegen boerderij een enorm laboratorium ontdekt met de capaciteit om miljoenen ecstasypillen te produceren. Destijds was het de grootste faciliteit van dit type in Europa. Het is echter minder vertrouwenwekkend dat synthetische drugs worden gehanteerd in het hart van de westerse nucleaire afschrikking, in militaire bases en in de buurt van wapenarsenalen…


Help ons de censuur van BIG-TECH te omzeilen en volg ons op Telegram:

Telegram: t.me/dissidenteen

Meld je aan voor onze gratis dagelijkse nieuwsbrief, 10.000 gingen je al voor:


De heroïne-politiek en de terugtrekking van de V.S. uit Afghanistan

0 0 stemmen
Artikelbeoordeling
Abonneer
Laat het weten als er
guest

0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties