Te midden van de bijeenkomst van de leiders van de G7 en de NAVO plaatste de woordvoerder van het Chinese ministerie van Buitenlandse Zaken, Zhao Lijian, dinsdag een afbeelding waarin hij erop wees dat de G7-landen, hoewel ze de “internationale samenleving” worden genoemd, in feite slechts een klein percentage van de wereldbevolking vertegenwoordigen.

De afbeelding toont de leiders van de G7-landen naast de leiders van de BRICS-landen en wijst erop dat de eerste groep 777 miljoen inwoners telt, terwijl de BRICS-landen 3,2 miljard mensen tellen, meldt RT.

“Dus de volgende keer als ze het over ‘internationale samenleving’ hebben, weet je wat ze bedoelen…” schreef Zhao.

Na de top in Duitsland in het weekend vertrokken de G7-leiders naar Madrid, waar het door de VS geleide NAVO-bondgenootschap bijeenkomt om zijn nieuwe strategische concept op te stellen – een document dat zijn missie en houding ten opzichte van niet-leden schetst. In het document, dat voor het eerst sinds 2010 wordt bijgewerkt, zal China als een “uitdaging” worden gezien en zal volgens NAVO-secretaris-generaal Jens Stoltenberg “duidelijk worden gemaakt dat de bondgenoten Rusland als de belangrijkste en meest directe bedreiging voor onze veiligheid beschouwen”.

Enkele dagen voor de G7-top kwamen de Russische president Vladimir Poetin, de Chinese president Xi Jinping en de leiders van Brazilië, India en Zuid-Afrika virtueel bijeen voor de top van de BRICS-landen. De groep, die wordt aangeduid met een acroniem dat is samengesteld uit de eerste letter van de namen van de lidstaten, omvat vier van de tien grootste economieën ter wereld en vertegenwoordigt meer dan 40% van de wereldbevolking en 30% van het bbp van de planeet.

Hoewel de BRICS-groep geen formele alliantie is in militaire of economische zin, zijn de leden vaak verenigd in verzet tegen de westerse consensus. Behalve Brazilië stemde bijvoorbeeld geen van de BRICS-landen tijdens de Algemene Vergadering van de VN in maart met de VS en zijn bondgenoten om de militaire operatie van Rusland in Oekraïne te veroordelen, en China en India hebben sindsdien hun handelsbetrekkingen met Rusland geïntensiveerd.
Het blok kan zich binnenkort ook uitbreiden. Argentinië en Iran hebben vorige week het lidmaatschap aangevraagd, waarbij het Iraanse ministerie van Buitenlandse Zaken BRICS omschreef als een “zeer creatief mechanisme met brede aspecten”, en de Argentijnse president Alberto Fernandez zei dat het platform “een agenda voor de toekomst zou kunnen uitvoeren die zal leiden tot een betere en eerlijkere tijd”.

Tijdens de BRICS-top van afgelopen woensdag zei Poetin dat de vijf leden tellende groep werkt aan de invoering van een nieuwe mondiale reservemunt “gebaseerd op een mand van valuta’s van onze landen”.


Help ons de censuur van BIG-TECH te omzeilen en volg ons op Telegram:

Telegram: t.me/dissidenteen

Meld je aan voor onze gratis dagelijkse nieuwsbrief, 10.000 gingen je al voor:


“Het tijdperk van een unipolaire wereld is voorbij” – Poetin op het Internationaal Economisch Forum in St. Petersburg

5 2 stemmen
Artikelbeoordeling
Abonneer
Laat het weten als er
guest

2 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
Petra
7 maanden geleden

De westerse wereld maakt zichzelf in toenemende mate belachelijk.

Door zichzelf met vergif te injecteren en middels het klimaatsprookje zichzelf economisch te vernietigen is hun einde veel dichterbij dan we kunnen beseffen.

Agenda2030 luidt vooral het einde van het Westen in… (Nog 7 1/2 jaar…)

Eric Boule
Eric Boule
7 maanden geleden

Voor de komende 10 jaar is de Navo gecastreerd,wapens zijn i/d Ukraine kado gedaan,maar kunnen gelukkig op de zwarte markt teruggekocht worden,met prijsopslag natuurlijk.Of zitten………Putin+Zelenski hierachter….en slaan de slag van hun leven?
Maar nee……..zo dom zijn onze politici toch niet??Tenslotte is Zelenski van beroep toneelspeler