Jens Stoltenberg, de marionet van de NAVO in Washington, zegt dat “vredesonderhandelingen”, en niet de overwinning van Rusland, het conflict in Oekraïne zullen beëindigen. Stoltenberg rekent er dus op dat het Kremlin, waarvan de leiders hebben gezegd dat zij het Westen nooit meer zullen vertrouwen, opnieuw met het Westen om de tafel gaat zitten en opnieuw instemt met een waardeloos akkoord. Gezien de moeite die het Kremlin heeft om de realiteit te aanvaarden, veronderstel ik dat het mogelijk is, schrijft Paul Craig Roberts.

Aan de andere kant, misschien heeft iemand in het Kremlin eindelijk de Wolfowitz Doctrine gelezen. Zo niet, dan heeft iemand in het Kremlin misschien het plan gezien van de Commissie voor Veiligheid en Samenwerking in Europa van de Amerikaanse regering om Rusland op te delen in een verzameling onafhankelijke kleine staten.

Hoe moet dat gebeuren? Militaire verovering? Een kleurenrevolutie op basis van jaren van door de VS gefinancierde NGO’s die permissief in Rusland opereren? Putin en zijn regering in diskrediet brengen?

Dat zegt de CVSE niet, maar het moet gebeuren omdat Rusland om “morele en strategische” redenen moet worden opgedeeld in kleinere staten.

Wanneer mensen die fluitend langs het kerkhof lopen zichzelf verzekeren dat het Oekraïne-conflict zich niet zal uitbreiden en dat een kernoorlog onmogelijk is omdat landen geen zelfmoord plegen, negeren zij de enorme rol van de waanvoorstellingen die in het hele Westen werkzaam zijn en die de Amerikaanse hegemonie verzekeren. Niet alleen gaan de VS Rusland opbreken in kleine staten, maar ook, volgens de Amerikaanse Nationale Veiligheidsraad, “mag Zelensky bepalen hoe overwinning eruit ziet” en bepalen “wanneer aan de voorwaarden is voldaan om vrede op te bouwen.”

Dit is de meest vernederende nederlaag voor de NAVO ooit, en de snelste: Jens Stoltenberg zegt dat Oekraïne zich moet overgeven

De oorlog is reeds verbreed doordat de VS en de NAVO-landen door het Kremlin als strijdende partijen zijn aangemerkt omdat zij Oekraïne van wapens en militaire inlichtingen hebben voorzien. De oorlog is zover verbreed dat Litouwen Rusland nu belet Kaliningrad, een deel van Rusland, te bevoorraden, en door de voorgenomen uitbreiding van de NAVO naar Finland, waardoor de aanwezigheid van de NAVO aan de grenzen van Rusland aanzienlijk wordt verlengd. Mensen kunnen zichzelf wijsmaken dat het conflict hierdoor niet verergert, maar zij vergeten dat het conflict zijn oorsprong vindt in de weigering van het Westen om de legitieme veiligheidsbelangen van Rusland te erkennen. Nu heeft het Westen het gebied waarover Rusland zich zorgen maakt, aanzienlijk uitgebreid.

Mijn eigen mening, om het nog maar eens te zeggen, is dat de combinatie van westerse waanideeën met het tolereren van provocaties door het Kremlin en het geloof in de waarde van onderhandelingen, zoals de acht jaar die het Kremlin heeft verspild aan het Minsk-akkoord, de belangrijkste oorzaak van het huidige aantal Russische slachtoffers in Oekraïne, een garantie is voor oorlog. Er kan geen andere uitkomst zijn.

Als Rusland voor de zoveelste keer bezwijkt voor het vertrouwen in onderhandelingen en een deal sluit met Oekraïne, zal de deal net zo min worden nagekomen als het Minsk-akkoord, de belofte van de VS om de NAVO niet uit te breiden tot aan de grenzen van Rusland, en de wapenbeperkingsakkoorden die in de loop van decennia zijn uitgewerkt en die allemaal door Washington in de steek zijn gelaten.

Het enige resultaat van een door onderhandelingen tot stand gekomen regeling zal zijn dat Rusland zijn vijanden opnieuw meer tijd zal hebben gegeven om Rusland te demoniseren, meer provocaties voor te bereiden en hun militaire capaciteit op te voeren.

Zoals ik al eerder heb gezegd, is het enige wat een brede oorlog kan voorkomen een sterke Russische reactie die het geloof van de Amerikaanse regering, zoals onlangs verklaard door het Ministerie van Buitenlandse Zaken, dat de Russische rode lijnen niet meer zijn dan “gebazel”, logenstraft.

Het Westen is zo misleid dat Rusland niet serieus wordt genomen. Zelfs het piepkleine, onbeduidende Litouwen is niet bang voor Rusland. Zelfs landen die sterk afhankelijk zijn van Russische energie steken Rusland herhaaldelijk een vinger in de ogen. Hoeveel meer kan Rusland nog verdragen? Dit is een situatie die zeer rijp is voor een grote oorlog.


Help ons de censuur van BIG-TECH te omzeilen en volg ons op Telegram:

Telegram: t.me/dissidenteen

Meld je aan voor onze gratis dagelijkse nieuwsbrief, 10.000 gingen je al voor:


Rusland dreigt met rechtstreekse aanvallen op westerse steden wegens levering van langeafstandsraketten aan Oekraïne

0 0 stemmen
Artikelbeoordeling
Abonneer
Laat het weten als er
guest

6 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
ieznogoedh
ieznogoedh
7 maanden geleden

Rusland kan het beste beginnen met al die NGO’s er direct uit te gooien.
Want allemaal !!! hebben ze andere motieven dan ze voorgeven.
Dan meteen ook alle energieleveringen naar de EU stoppen.
Dat kost een beetje, maar dan heb je ook wat.
Verder energie uitvoeren naar het oosten etc., dan zal de Oorlogsmotor van de EU, Duitsland, op z’n bek gaan en is de voorgenomen tweede invasie van Rusland door Duitsland voorlopig gestopt.
Overigens, DE Duitse soldaat begint al steeds minder zin in de komende oorlogshandelingen te krijgen. Soldaat zijn is mooi, maar kennelijk niet als dat deelnemen aan een slachtveld betekent.
Daarenboven hebben de slimme Duitse politici alle soldaten vol laten spuiten met gif, dus de Wehrmacht gaat ook daarom nog wel krimpen.

Enfin, Putin is geen domme man en heeft zeker geleerd van de fouten van zijn voorgangers. Verdragen met ‘het westen’ zijn de inkt niet waard waarmee ze geschreven worden.

Johan
Johan
7 maanden geleden

Totaal gestoord die yanks, denken ze nu echt dat wat ze op de Balkan geflikt hebben ook kunnen uithalen met Rusland (naar mijn mening komen ze van een koude kermis thuis).

Andre
Andre
7 maanden geleden

Het geloof van de Amerikaanse regering is niet meer belangrijk of hun puppet regeringen onder leiding van Klaus Schwab. Of het nu de mensen zijn uit Finland Litouwen of Polen ze kotsen allemaal hun NATO machthebbers uit en zijn meer pro Russisch dan de media ons vertelt. Dit is ook niet zo moeilijk uit te leggen want niemand wil absurde bedragen betalen voor hun energie. Daarnaast zijn de Russische roots ietsje sterker dan het nazisme van Klaus.

Matt
7 maanden geleden

Rusland moet niet te lang wachten met handelend op te treden want nu zijn ze in het westen zowat door hun hele wapenvoorraad heen omdat een groot deel naar de Oekienazis gaat om daar door Rusland de lucht in geblazen te worden.
Maar over een paar jaar zijn die voorraden weer aangevuld en kan Amerika de grens in Finland nabij Rusland volpompen met raketsystemen en militaire basissen. Ze hebben nu expliciet Rusland tot vijand verklaard, dus niets zal hun stoppen.
Om dan vanuit Rusland nog iets te ondernemen is het bij voorbaat een verloren oorlog.
Een zwakke vijand moet totaal verslagen worden en niet rond de tafel gaan zitten om zo brood nodig uitstel te bewerkstelligen om ondertussen de wapenarsenalen aan te vullen.
De tijd van praten is reeds lang geleden voorbij en uitgelopen op niets (v.a. 2014) dus nu moet er gehandeld worden en wel zo snel mogelijk, wil Rusland overleven. (zij hebben veel meer schuilkelders dan wij hier)

Johan
Johan
7 maanden geleden
Antwoord aan  Matt

“De tijd van praten is reeds lang geleden voorbij en uitgelopen op niets (v.a. 2014)”

Daar ben ik het niet mee eens, de tijd van praten was naar mijn mening al afgelopen in 1991. Na beëindiging van het Warschaupact had ook de NAVO opgeheven moeten worden!

Matt
7 maanden geleden
Antwoord aan  Johan

Mee eens!