Een nieuw bericht in de New York Times maakt duidelijk dat de betrokkenheid van de VS bij Oekraïne veel groter is dan Washington heeft willen toegeven. Zowel de CIA als commando’s van de VS en zijn bondgenoten zijn daar al heel lang.

Hoewel de media maandenlang beweerden dat het een “complottheorie” was dat Amerikaanse troepen in Oekraïne waren om het land te gebruiken als strijdtoneel voor een door de VS geleide proxy-oorlog met Rusland, bevestigde de New York Times vrijdag dat er CIA-personeel ter plaatse is om de oorlog te leiden.

De New York Times meldt dat het in Oekraïne wemelt van de speciale strijdkrachten en spionnen van de VS en zijn bondgenoten, wat in tegenspraak lijkt te zijn met eerdere berichten dat het Amerikaanse inlichtingenkartel moeite heeft om informatie te krijgen over wat er in Oekraïne gebeurt. Dit zou ook definitief de bewering ontkrachten dat het niet om een Amerikaanse proxy-oorlog gaat, meldt Report24.

In een artikel getiteld “Commando Network Coordinates Flow of Weapons in Ukraine, Officials Say”, vertellen anonieme Westerse regeringsfunctionarissen ons via propagandakanaal de New York Times het volgende:

Terwijl de Russische troepen een verpletterende campagne voeren om Oost-Oekraïne in te nemen, hangt het vermogen van de natie om de aanval te weerstaan meer dan ooit af van de hulp van de Verenigde Staten en haar bondgenoten – inclusief een heimelijk netwerk van commando’s en spionnen die zich haasten om wapens, inlichtingen en training te verschaffen, volgens Amerikaanse en Europese functionarissen.

Veel van dit werk gebeurt buiten Oekraïne, op bases in Duitsland, Frankrijk en Groot-Brittannië, bijvoorbeeld. Maar zelfs nu de regering-Biden heeft verklaard geen Amerikaanse troepen naar Oekraïne te zullen sturen, is een deel van het C.I.A.-personeel in het geheim in het land actief gebleven, meestal in de hoofdstad Kiev, waar het volgens huidige en voormalige functionarissen leiding geeft aan een groot deel van de enorme hoeveelheden inlichtingen die de Verenigde Staten met de Oekraïense strijdkrachten delen.

Tegelijkertijd zijn enkele tientallen commando’s van andere NAVO-landen, waaronder Groot-Brittannië, Frankrijk, Canada en Litouwen, ook in Oekraïne aan het werk geweest. De Verenigde Staten trokken hun eigen 150 militaire instructeurs terug voor het begin van de oorlog in februari, maar commando’s van deze bondgenoten bleven of gingen sindsdien het land in en uit, en trainden en adviseerden de Oekraïense troepen en zorgden voor een kanaal ter plaatse voor wapens en andere hulp, aldus drie Amerikaanse functionarissen.

Er zijn weinig andere details bekend geworden over wat het C.I.A.-personeel of de commando’s doen, maar hun aanwezigheid in het land – bovenop de diplomatieke stafleden die terugkeerden nadat Rusland zijn belegering van Kiev opgaf – wijst op de omvang van de geheimzinnige inspanning om Oekraïne te helpen die aan de gang is en de risico’s die Washington en zijn bondgenoten nemen.

[…] De commando’s bevinden zich niet in de frontlinies met de Oekraïense troepen en geven in plaats daarvan advies vanuit hoofdkwartieren in andere delen van het land of op afstand via gecodeerde communicatie, volgens Amerikaanse en andere westerse functionarissen, die op voorwaarde van anonimiteit spraken om operationele zaken te bespreken. Maar de tekenen van hun heimelijke logistieke, trainings- en inlichtingensteun zijn tastbaar op het slagveld.

Verscheidene lagere Oekraïense commandanten spraken onlangs hun waardering uit voor de inlichtingen die de Verenigde Staten hebben verkregen uit satellietbeelden, die zij kunnen oproepen op tabletcomputers die door de geallieerden ter beschikking zijn gesteld. Op de tablets staat een app die het slagveld in kaart brengt en die de Oekraïeners gebruiken om Russische troepen uit te schakelen en aan te vallen.

Deze teams coördineren ook met de NAVO-hoofdkwartieren in Europa, waaronder Duitsland, Polen en Frankrijk. Ambtenaren zeggen bijvoorbeeld dat het coördinatiecentrum op de militaire basis Ramstein in Duitsland verantwoordelijk was voor de begeleiding en ondersteuning van de Oekraïense luchtmacht. Bovendien helpen deze groepen informatie te achterhalen over de locatie van wapendepots in de achterhoede van vijandelijke troepen van de Russische Federatie, zodat de Oekraïeners gerichte aanvallen op deze depots kunnen uitvoeren. Het gaat met name om het bevel over en de controle van MLRS HIMARS, die reeds aan het front zijn aangekomen.

De onthulling dat de CIA en de speciale strijdkrachten van de VS militaire operaties uitvoeren in Oekraïne, maakt de bewering van de regering-Biden aan het begin van de oorlog dat er geen Amerikaanse laarzen op de grond zouden zijn in Oekraïne, tot een leugen. Dit nieuws mag echter niemand verbazen die iets weet over het gebruikelijke gedrag van het Amerikaanse inlichtingenkartel. De vraag is nu hoeveel andere oorlogs- en propagandaleugens van Washington aan het licht zullen komen naarmate de tijd verstrijkt.

Helikopter met buitenlandse huurlingen neergeschoten boven Mariopol - Frankrijk schuimbekt

Help ons de censuur van BIG-TECH te omzeilen en volg ons op Telegram:

Telegram: t.me/dissidenteen

Meld je aan voor onze gratis dagelijkse nieuwsbrief, 10.000 gingen je al voor:


Rapport beweert dat VS & UK Elite Special Forces een ‘geheime oorlog’ voeren in Oekraïne

5 1 stem
Artikelbeoordeling
Abonneer
Laat het weten als er
guest

2 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
louis
louis
7 maanden geleden

In de tekst staat: “….om Oost-Oekraïne in te nemen”. Dit moet zijn:”…. om Oost-Oekraine te bevrijden”.

It's me
It's me
4 maanden geleden

Dus Kiev gelijk maken met de grond en 80 kilometer in de omtrek ook, probleem opgelost.