De NAVO zal het aantal troepen in hoge staat van paraatheid fors opvoeren tot meer dan 300.000, zei secretaris-generaal Jens Stoltenberg maandag, nu de bondgenoten op het punt staan een nieuwe strategie goed te keuren waarin Moskou vier maanden na de oorlog in Oekraïne als een directe bedreiging wordt omschreven.

Reuters:

“Rusland is weggelopen van het partnerschap en de dialoog die de NAVO jarenlang met Rusland heeft proberen aan te gaan”, zei Stoltenberg in Brussel in de aanloop naar een NAVO-top later deze week in Madrid.

“Ze hebben gekozen voor confrontatie in plaats van dialoog. We betreuren dat – maar dan moeten we natuurlijk wel reageren op die realiteit,” zei hij tegen verslaggevers.

De NAVO heeft jarenlang geprobeerd de dialoog aan te gaan met Rusland volgens Stoltenberg. Dat is een vreemde manier om te verwoorden dat de NAVO sinds het uiteenvallen van de Sovjet-Unie tegen alle afspraken in steeds verder opgeschoven is richting Rusland.

Duitse media komen met een document dat bevestigt dat de NAVO niet naar het Oosten uit zou breiden

Stoltenberg zei dat de NAVO haar bestaande snelle reactiemacht, de NATO Response Force, die al zo’n 40.000 manschappen in hoge staat van paraatheid heeft, zal omvormen en het totale aantal zal verhogen tot “ruim 300.000”.

De maatregel maakt deel uit van het werk van de NAVO aan een nieuwe troepenstructuur, waarbij de nationale troepen waarschijnlijk op verschillende alarmniveaus zullen worden geplaatst, zodat het bondgenootschap in geval van een crisis op korte termijn over meer gevechtskrachten kan beschikken.

Tijdens de top zal de NAVO ook haar uitspraken over Rusland wijzigen ten opzichte van de huidige formulering, die is vastgelegd tijdens de top van Lissabon in 2010 en waarin Moskou wordt omschreven als een strategische partner.

“Ik verwacht dat de bondgenoten duidelijk zullen stellen dat Rusland een directe bedreiging vormt voor onze veiligheid, voor onze waarden en voor de op regels gebaseerde internationale orde”, aldus Stoltenberg.

De gevechtseenheden van de NAVO op de oostflank van het bondgenootschap, met name in de Baltische staten, zullen worden opgevoerd tot brigadeniveau, met duizenden vooraf toegewezen troepen die in landen verder naar het westen, zoals Duitsland, stand-by staan als snelle versterkingen, voegde hij eraan toe.

“Samen vormt dit de grootste revisie van onze collectieve afschrikking en verdediging sinds de Koude Oorlog,” zei hij.

Tegelijkertijd temperde Stoltenberg de hoop op een doorbraak tijdens de top om het Turkse verzet tegen de lidmaatschapsaanvragen van Zweden en Finland te overwinnen.

“Ik zal geen beloftes doen of speculeren over specifieke tijdslijnen, de top is nooit een deadline geweest,” zei Stoltenberg, die dinsdag in Madrid een ontmoeting heeft met de leiders van alle drie de landen.

Het is een ernstige provocatie om steeds meer troepen op de stoep voor de voordeur van Moskou te parkeren. Het is alsof Moskou troepen zou plaatsen in Mexico en Canada en raketlanceerinrichtingen zou bouwen op Cuba en in Nicaragua. De Verenigde Staten zouden dat nooit accepteren. De jarenlange provocaties hebben geleid tot de huidige oorlog in Oekraïne en het lijkt er op dat de NAVO nu hetzelfde wil veroorzaken rond de Baltische staten.


Help ons de censuur van BIG-TECH te omzeilen en volg ons op Telegram:

Telegram: t.me/dissidenteen

Meld je aan voor onze gratis dagelijkse nieuwsbrief, 10.000 gingen je al voor:


Dit is de meest vernederende nederlaag voor de NAVO ooit, en de snelste: Jens Stoltenberg zegt dat Oekraïne zich moet overgeven

0 0 stemmen
Artikelbeoordeling
Abonneer
Laat het weten als er
guest

12 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
Hagar
Hagar
7 maanden geleden

Een mobilisatie van het leger (en een vertienvoudiging van de manschappen kan wel tellen als een mobilisatie) en een troepenopbouw aan de grens gelden in het internationaal recht als een oorlogsdaad (act of war).

Het staat gelijk aan een formele oorlogsverklaring.

Hoe lang gaan wij nog toestaan dat deze psychopathische Navo-gekken Europa steeds verder stuwen in de richting van totale oorlog?

Uiteindelijk zullen ze Putin zo in de hoek duwen dat hij geen andere uitweg ziet dan een nucleaire first-strike.

sjf5412
sjf5412
7 maanden geleden
Antwoord aan  Hagar

Zelfde tactiek als Poetin in begin van dit jaar toepaste onder het mom van militaire oefeningen.

xxx
xxx
7 maanden geleden

Dan zal het niet lang meer duren…. De kans op escalatie tot gebruik van atoomwapens schat ik in op 50-70% en dat zal ongeveer overeenkomen met de kans op overlijden dankzij het huidige Rutte regime. Hoe groot zou de kans op overlijden zijn voor de gemiddelde Nederlander wanneer dit regime uitgezwaaid word middels afzettingsprocedure der bevolking. Natuurlijk all-inclusive i.e. een Tribunaal.

jef
jef
7 maanden geleden

die idioot is het grootste gevaar,niet rusland

Henkie
Henkie
7 maanden geleden

Jensje stuntelaar is een ongelofelijke debiel.
Hebben wij om dit soort mafklappers gevraag soms? NEEN-NEEN-NEEN
England is maar net aan een ramp ontsnapt en nu begint deze randdebiel weer te stoken en de Russische beer te porren.

DUTCH DIGGER NEWS
Forwarded from 
Het Hiernamaals
Jun. 28, 2022
GTB 610.

UIT DE ANNALEN VAN BENJAMIN FULFORD WEKENLIJKSE BERICHTEN.
EUROPA ONTSNAPTE AAN EEN NUCLEAIRE OORLOG.!!!!!!

Afgelopen zaterdag 25 Juni, ca. 23.30 uur, heeft Putin zich met de grootste spoed naar het Kremlin begeven, om daar ondergebracht te worden in een atoomvrije bunker. Op dat moment waren er 4 grote russische nucleaire stratosfeer bommenwerpers onderweg naar London, dit om een dreigende nucleaire oorlog het hoofd te bieden, door London te bedreigen Daarop heeft het hoofd van de MI 6 in London verzekerd aan Putin dat de nucleaire dreiging uit het westen werd stilgelegd in overleg met Nato en de Khazarian mafia. putin heeft zijn bommenwerpers daarna terug geroepen.
Daarmee ontsnapte London aan een totale vernietiging en de wereld aan een open nucleaire oorlog, geforceerd door de Cabal/ en Khazarian Mafia in he westen.
Door dit directe antwoord van Putin op de dreigende oorlogshandeling van het westen werd de derde wereldoorlog met totale vernietiging van alle landen voorkomen.
Ex bundeskazler Merkel ( de dochter van Hitler) nodigde zondag haar officieren uit op het voormalig kasteel van Hitler in Duitsland, om hen mede te delen dat de Cabal/ Khazarians de macht, als vierde duitse nazi rijk, kwijt zouden raakten…. daarmede komt dan een einde aan de volledige onderdrukking door de Nazi’s van de laatste honderden jaren.
Het westen, dat is zeker, wordt bevrijdt. De G 7, de vazallen van Merkel, waarvan 4 klonen/Avatars aanwezig waren ( te weten Trudeau, Biden, Macron en Johnson) hebben deze bittere pil moeten slikken en dat niet alleen maar er dreigen nu ook militaire tribunalen voor elk van hen.
West Europa zal de komende twee, drie maanden bevrijd worden van de heerschappij van de Cabal.
De basis van hen, de Ukraine, heeft de oorlog verloren tegen de Russen. En is nu een dumpplek geworden voor afthanse en veroudere wapensystemen van de de Navo, samen met Afganistan en Seria.
Het overgrote deel van de Ukrainse strijdkrachten heeft zich overgegeven en het is gebleken, dat nu nog overgleven groepen nazimilitairen burgers van huis tot huis rondselen om naar de loopgraven gestuurd te worden, zonder training, om tegen de Russen te vechten. De laatste stuiptrekkingen van een dictatoriale staat.
Dat betekend dat het verzet tegen Rusland aan het instorten is. Dat is tegelijkertijd ook het einde van de Cabal, die zijn hoofdbasis van verblijf verliest.
Men probeerd nu nog snel een nieuwe ziektegolf te sturen om zoveel mogelijk mensen om te brengen, maar het zal niet lukken omdat de bevolkingen nu massaal wakker worden. Aan alle kanten komen de restanten van de cabal nu onder druk te staan. Ook de BRICS landen met hun goudgedekte Roebel en Yuan hebben een grote toeloop van andere landen om zich aan te sluiten, daar men de fiat dollar niet meer vertrouwd. Hieronder bevinden zich o.a. saoudi Arabia, Iran, Indonesia,
Burundi, Argentina, Venezuela en Mexico..met nog een aantal anderen.
Er zal een herverdeling van de rijkdommen plaats vinden en de EU zal ophouden te bestaan. Zij zullen uit elkaar vallen, terwijl noord en zuid amerika een groot verband willen vormen.
Meerdere berichten volgen.
( PS. Weiger verder om domme wetten en orders optevolgen en U te laten prikken en op te laten sluiten, daar de verantwoordelijken binnenkort voor een militair tribunaal zullen worden gebracht – het is wetenschappelijk bewezen dat uw eigen immuumsysteen met elke spuit voor gedeelte definitief wordt vernietigd.)
GTB

Frans H
Frans H
7 maanden geleden
Antwoord aan  Henkie

Wat is dit voor waanzinnig verhaal dan?

sjf5412
sjf5412
7 maanden geleden
Antwoord aan  Henkie

Wat een gewauwel.
er wordt gepraat over het einde van hinderden jaren onderdrukking door Nazis.
ik meen dat het nazisme pas is ontstond einde jaren 1930. Volgens minister dit 80 jaar geleden.
er worden hier volgens mij verschillende zaken door elkaar gerammeld, aan elkaar gelinkt zonder een echte factchecking.
veel ingewikkelde constructies en
woorden om geleerd over te komen en interessant te zijn.
en velen trappen erin

Matt
7 maanden geleden

De ‘moed’ van het Nederlandse ‘leger’.

comment image

Peter.
Peter.
7 maanden geleden

Eerst maar al die lui die dit graag willen in de politiek in een uniform hijsen en vooruit sturen,mochten er wat sneuvelen daar is het niet echt een ramp ,maar niet onze kinderen ,die laten we lekker thuis en kunnen ook doorgeven aan die grootbekken daar ,houd stand .

Eric Boule
Eric Boule
7 maanden geleden

Voor 10 jaar=NAVO gecastreerd,ontbrekende wapens zijn i/d Ukraine maar kunnen op de zwarte markt teruggekocht worden

Eric Boule
Eric Boule
7 maanden geleden

Voor de komende 10 jaar is de Navo gecastreerd,wapens zijn i/d Ukraine kado gedaan,maar kunnen gelukkig op de zwarte markt teruggekocht worden,met prijsopslag natuurlijk.Of zitten………Putin+Zelenski hierachter….en slaan de slag van hun leven?
Maar nee……..zo dom zijn onze politici toch niet??Tenslotte is Zelenski van beroep toneelspeler

pipo
pipo
7 maanden geleden

is dit ook inbegrepen in het plan om te ontvolken?
de Navo weet heel goed als ze 300.000 man inschakelen dat er na de gevechten bijna niks van overleefd.
Rusland heeft zijn modernste wapens nog niet gebruikt , die zijn volop in produktie zonder te spreken over nucleaire wapens