Een Israëlische studie die onlangs werd gepubliceerd in het wetenschappelijke tijdschrift Andrology vond een daling van 15% in de spermaconcentratie drie maanden na de mRNA covid-vaccinatie. De auteurs voerden aan dat de daling tijdelijk was, maar de gegevens toonden niet echt een herstel aan. De studie was echter zeer klein (slechts 37 deelnemers), er was geen controlegroep (om externe effecten uit te sluiten), en verschillende andere studies vonden geen dergelijke daling van de spermaconcentratie – sommige vonden zelfs een vermeende stijging, wat aantoont dat dergelijke metingen vrij complex kunnen zijn, meldt swprs.

In tegenstelling tot wat sommige vaccin-sceptici beweren, heeft de recente Israëlische studie dus niet aangetoond dat vaccinatie met covid-mRNA de concentratie of de kwaliteit van het sperma vermindert. In feite is er momenteel geen sterk bewijs dat een dergelijk effect aantoont. Anderzijds kan een covid-infectie tijdelijk de kwaliteit van het sperma beïnvloeden, maar dit is niet onverwacht na een infectie of ziekte.

Dit gezegd zijnde, roepen nieuwe geboortegegevens uit Duitsland en Zwitserland enkele ernstige vragen op. Beide landen registreerden een consistente daling van 10% tot 15% (vergeleken met de verwachtingen) in maandelijkse geboorten van januari tot maart/april 2022 (de meest recente beschikbare gegevens) – dat wil zeggen precies negen maanden na het begin van de massavaccinatie tegen covid in de algemene bevolking in april/mei 2021 (zie de grafieken hierboven en hieronder).

Hoe kan deze aanzienlijke daling worden verklaard? Is het te wijten aan gedragsfactoren of aan biologische factoren?

De Duitse winterlockdown eindigde pas in mei 2021, terwijl de veel zachtere Zwitserse lockdown al begin maart 2021 eindigde. Uit gegevens uit Groot-Brittannië en New York was al gebleken dat er tijdens de eerste lockdowns begin 2020 10 tot 20% minder baby’s werden verwekt. Het is dus mogelijk dat de daling van de Duitse en Zwitserse geboortecijfers een direct of indirect gevolg is van de lockdowns, hoewel de tijdschema’s niet helemaal overeenkomen (geen daling eind 2021, noch eind 2020).

Wat biologische factoren betreft, hadden Duitsland en Zwitserland beide twee covid deltagolven in de zomer en vroege winter van 2021 die het geboortecijfer kunnen hebben beïnvloed (bv. door een toename van miskramen), hoewel de daling van het aantal geboorten pas echt zichtbaar is sinds januari 2022. Recente geboortegegevens uit andere landen, waaronder Groot-Brittannië en de VS, lijken nog niet beschikbaar te zijn (zie updates hieronder).

Hoe zit het met covid-vaccinaties? Covid-vaccinaties zouden invloed kunnen hebben op de vruchtbaarheid en de conceptie, miskramen (vóór week 20, die normaal 10% tot 20% van alle zwangerschappen treffen, soms onopgemerkt) en/of doodgeboorten (na week 20, die normaal ongeveer 0,5% van alle zwangerschappen treffen). Eerdere studies beweerden dat vaccinatie tegen covid geen effect had op doodgeboorten, maar een onafhankelijke heranalyse heeft aangetoond dat de gegevens in feite wijzen op een toename van doodgeboorten met 30%.

Bovendien zijn er wijdverbreide en officieel erkende meldingen geweest van menstruatiestoornissen na de vaccinatie (alleen al in Groot-Brittannië meer dan 30.000 meldingen); officiële meldingen van bijwerkingen van het vaccin, waaronder de dood van baby’s die borstvoeding krijgen (alleen al in Duitsland meer dan 60 gemelde gevallen); een nog steeds onverklaarbare, voorbijgaande toename van sterfgevallen onder pasgeborenen in landen als Schotland; en meldingen door Oostenrijkse verloskundigen van een toename van onregelmatigheden tijdens de zwangerschap en de bevalling na de vaccinatie met covid. Ondertussen heeft Pfizer zijn vaccinatieproef met zwangere vrouwen nog niet eens afgerond.

Covid-vaccins kunnen invloed hebben op conceptie en zwangerschap op directe manieren (bv. via eierstokken of zaadcellen) of op indirecte manieren (bv. via immunologische, hormonale of vasculaire factoren, waaronder microbloedstolsels). Een officiële Japanse biodistributiestudie toonde aan dat niet-triviale hoeveelheden lipide nanodeeltjes van het Pfizer mRNA-vaccin inderdaad in de eierstokken terechtkomen, maar er is momenteel geen bewijs dat dit een negatieve invloed heeft op de functie van de eierstokfollikels.

Het is ook mogelijk dat sommige vrouwen, wetende dat zij binnenkort zouden worden gevaccineerd, besloten hebben de zwangerschap uit te stellen. In dat geval zou men verwachten dat het geboortecijfer binnen een paar maanden weer zou stijgen.

Geconcludeerd kan worden dat de gegevens uit zowel Duitsland als Zwitserland een aanzienlijke daling met 10 tot 15% per maand te zien geven van het aantal levendgeborenen van januari 2022 tot ten minste april 2022. Deze daling zou het gevolg kunnen zijn van gedrags- of biologische effecten, waaronder covid-vaccinaties die negen maanden eerder zijn begonnen.

Gezondheidsautoriteiten en onderzoekers moeten dringend onderzoek doen naar de ware oorzaak of oorzaken van dit fenomeen op basis van gegevens uit andere landen met en zonder lockdowns en met en zonder mRNA-nanolipidevaccins.

Intussen heeft de directeur van de Deense nationale gezondheidsautoriteit onlangs erkend dat het vaccineren van kinderen tegen covid “een vergissing” was en dat zij “het niet opnieuw zouden doen”.

Updates

Een vergelijkbare daling van het aantal geboorten sinds begin 2022 is zichtbaar in Groot-Brittannië, Noorwegen, Slovenië en Taiwan, maar niet in Californië. In sommige gevallen gaat het om voorlopige gegevens. Staten die een lockdown-gerelateerde daling van het aantal geboorten zagen, kunnen daarna een opleving zien. In de meeste landen behoorden zwangere vrouwen niet tot de prioritaire vaccinatiegroepen, maar vrouwen die in de gezondheidszorg werken doorgaans wel.

Cijfers

Zwitserland: Covid-vaccinatie en maandelijkse levendgeborenen (2016-2022)

Covid-vaccinatie en maandelijkse levendgeborenen in Zwitserland (BFS/DataHero; PDF)

Duitsland: Maandelijkse levendgeborenen, 2016-2022

Duitsland: Levendgeborenen 2016-2022 (Destatis/DataHero; PDF)

Duitsland: Maandelijks geboortecijfer (2010-2022), verwachting (rood) en feitelijk (blauw)

Duitsland: Maandelijks geboortecijfer (2010-2022), verwachting (rood) en feitelijk (blauw) (Destatis/RealTom)

Zie ook deze draad van Jikkyleaks:


Help ons de censuur van BIG-TECH te omzeilen en volg ons op Telegram:

Telegram: t.me/dissidenteen

Meld je aan voor onze gratis dagelijkse nieuwsbrief, 10.000 gingen je al voor:


Onvruchtbaar door Corona-injecties: Gynaecoloog slaat alarm

5 2 stemmen
Artikelbeoordeling
Abonneer
Laat het weten als er
guest

0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties