Eerst moesten de schoonste kolencentrales ter wereld dicht. En toen die dicht waren moesten de schoonste gascentrales ter wereld dicht. En nu Rusland daar een handje bij helpt, is het weer niet goed.

Er zijn geen leidende waarden of principes. We moesten steenkool verbieden vanwege het weer, maar nu moeten we het weer kopen (van de Russen) om Russische schendingen van de mensenrechten te stoppen.

Er is werkelijk niet één leidende politicus in de EU die ook maar ergens verstand van heeft. Gisteren vierde Ursula von der Leyen nog de Europese energiecrisis die ze veroorzaakt heeft.

Samen hebben we zoveel bereikt. Van zes pakketten sancties tegen Rusland tot vooruitgang met de EUGreenDeal. Frankrijk, en Europa in zijn geheel, mag trots zijn op deze verwezenlijkingen.

Ze is er trots op dat ze een energiecrisis veroorzaakt heeft. En hoe het opnieuw stoken van steenkool in plaats van gas helpt bij je groene waanzin ontgaat me, maar ik ben dan ook geen vrouw.

Reuters:

De Europese Unie zal tijdelijk terugschakelen naar steenkool om het hoofd te bieden aan de teruglopende Russische gasstromen zonder de klimaatdoelstellingen op langere termijn te doen ontsporen, zei een EU-functionaris woensdag, nu een krappe gasmarkt en stijgende prijzen een wedloop naar alternatieve brandstoffen op gang hebben gebracht.

De Europese leiders hebben zich tegen Rusland gekeerd omdat de stromen door de Nord Stream 1 pijplijn werden teruggebracht tot slechts 40% van de capaciteit, waardoor een energie-afsluiting werd verdiept nadat de invasie van Oekraïne Europa ertoe had aangezet harde sancties op te leggen aan Moskou.

Om het tekort aan gas op te vangen, moet Europa volgens het Internationaal Energieagentschap (IEA) de Russische energietoevoer vervangen en tegelijk de efficiëntie en hernieuwbare energiebronnen, waaronder kernenergie, opdrijven.

In een verklaring aan Reuters waarschuwde Fatih Birol, hoofd van het IEA, dat Rusland excuses zou kunnen blijven vinden om de leveringen te beperken of helemaal stop te zetten naarmate de winter nadert. Rusland heeft ontkend dat zijn leveringen met voorbedachten rade worden verminderd.

Duitsland, Italië en Nederland hebben laten weten dat kolengestookte elektriciteitscentrales het tekort kunnen aanvullen, ook al maakt Duitsland zich op voor een topontmoeting van de Groep van Zeven, waar het zich opnieuw heeft uitgesproken voor ambitieuze doelstellingen op het gebied van klimaatverandering.

In het licht van het optreden van president Vladimir Poetin zal Europa tijdelijk fossiele alternatieven voor Russisch gas zoeken, aldus een hoge ambtenaar van de Europese Commissie.

“De onwettige inval van Rusland in Oekraïne heeft geleid tot een noodsituatie in de EU”, verklaarde Elina Bardram, waarnemend directeur Internationale Zaken en Klimaatfinanciering bij de Europese Commissie, op het Afrika Energy Forum in Brussel.

“Door de zeer schurkenstreken die we waarnemen van de regering Poetin, in de zin dat Gazprom de stroom zeer plotseling verlaagt, nemen we een aantal zeer belangrijke maatregelen, maar al die maatregelen zijn tijdelijk”, voegde ze eraan toe.

De maatregelen zullen zo snel mogelijk worden afgebouwd omdat de EU vastbesloten is zich aan haar klimaatdoelstellingen te houden, zei ze.

“De 2030- en 2050-doelstellingen van de EU blijven volledig intact … hoewel we ons gebruik van steenkool tijdelijk kunnen verhogen, is de richting op lange termijn duidelijk”, voegde Bardram eraan toe, die de delegatie van de Europese Commissie naar de klimaatonderhandelingen in Parijs in 2015 leidde.

Ja, breng kernenergie ook maar terug, wat allemaal verboden was omdat Japan een reactor bouwde in een aardbevingsgebied. Kernenergie verandert het weer niet eens, volgens hen, maar ze verboden het toch – ondanks het feit dat er geen aardbevingen zijn in Duitsland, wat bewijst dat de aanvallen op fossiele brandstoffen nooit echt over het veranderen van het weer gingen.

Het ging altijd om de-industrialisatie en ontvolking. De eerste ideoloog op het gebied van bevolkingsbeperking, Thomas Malthus, zei zelf dat het onpraktisch was om mensen te doden, dus je vermindert gewoon drastisch hun levenskwaliteit om hun levensduur te verkorten en te voorkomen dat ze zich voortplanten.

Hoe dan ook, ja – ze zijn hun doel voorbijgeschoten met de Russische sancties en hebben hun eigen de-industrialisatie programma meer versneld dan ze aankonden. Ondertussen hebben ze de Russische economie enorm gestimuleerd door de energieprijzen op te drijven.

Het begint vreemd te worden.


Help ons de censuur van BIG-TECH te omzeilen en volg ons op Telegram:

Telegram: t.me/dissidenteen

Meld je aan voor onze gratis dagelijkse nieuwsbrief, 10.000 gingen je al voor:


Europese gasprijzen verdrievoudigen deze winter

0 0 stemmen
Artikelbeoordeling
Abonneer
Laat het weten als er
guest

8 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
Petra
8 maanden geleden

ZELFVERNIETIGING,
dat is het overduidelijke doel waar de blanke Europeanen van de Europese commissie, WEF en alle regeringen van west Europese landen naar streven.

Of het nu gaat om de injectie van vergif, het klimaatsprookje, het stikstofsprookje, de import van volk dat niets kan en wil behalve de boel kaal vreten en zo af en toe een onthoofding plegen, of de opzettelijk doodzieke verhouding met Rusland, het komt uiteindelijk allemaal op hetzelfde neer:

DE BOEL MOET EN ZAL KAPOT.

Matt
8 maanden geleden

Vergeet niet dat het allemaal begonnen is door de Amerikaanse sancties tegen NS2 omdat volgens de Amerikanen de EU teveel afhankelijk zou zijn van Ruslands gas en dat mag niet gebeuren want zij willen hun LNG rotzooi verkopen aan een veel duurdere prijs aan de EU en omdat Amerika de baas is in Europa (*) deden de Duitsers, die er het meeste last van hebben eerst met tegenzin, maar nu dus volop, er in mee met alle gevolgen van dien, want nu moeten er eerst die installaties gebouwd worden om dat LNG om te zetten in gas dat wij hier gebruiken. Dat LNG veel schadelijker is voor het milieu in nu natuurlijk niet meer zo belangrijk, net zoals de kolenstook.
Het mag wat kosten, dus wij betalen straks 7x meer voor gas dan 1 jaar geleden en de Amerikanen hebben dan nog meer invloed op ons.
(*) Zelfde verhaal zien we bij de aankopen van de vliegende doodskist de F35)

Janneman
Janneman
8 maanden geleden

“De onwettige inval van Rusland in Oekraïne heeft geleid tot een noodsituatie in de EU”, verklaarde Elina Bardram. Wat een leugen!!!

‘Onverantwoorde sancties van de EU tegen Rusland in de Oekraïne-kwestie en oorlog bevorderende leveringen van wapens van de EU aan Oekraïne hebben geleid tot zorgwekkende gas tekorten in de EU’. Dat is de waarheid!!!

Het torenhoge wanbeleid van de EU is véél méér alarmerend dan de maatregelen die Rusland gedwongen werd te nemen in Oekraïne.

Klimaatterrorist
Klimaatterrorist
8 maanden geleden

Alleen al door die rotkop van dat mongoliede gedrocht op die foto ga ik weer een kolenkachel opstoken deze winter…vreet 12 koeien op en smijt al mijn afval die via de industrie krijg ongesorteerd in de kliko..Steek dat tyfusklimaat maar in je reet..vloedgolven die deze krankzinnigen hebben voorspelt kunnen me geen reet schelen….ik koop wel een boot.Maar ik weet dat het een leugen is want ik woon aan de zee en die is geen millimeter hoger geworden de laatste 50 jaar …

Hagar
Hagar
8 maanden geleden

Binnenkort verbieden ze centrale verwarming, wegens te verspillend, en zitten we allemaal terug rond de kolenkachel.

popov
popov
8 maanden geleden

Ach, het is dus allemaal maar ‘tijdelijk’. Tot wanneer dan? Totdat Rusland opnieuw de kraan opendraait, of totdat Rusland door de Nato verovert is?

renevers
renevers
8 maanden geleden

De kernreactoren van Fukushima in Japan gingen niet kapot door de aardbeving. Ze hebben die alle prima doorstaan. Ze hadden een week na de aardbeving weer opgestart kunnen worden indien de ramp golfvloed ramp er niet was geweest. Er was echter bij de stroomopwekking met aggregaten bij de noodkoeling onvoldoende rekening gehouden met grote TSUNAMI’S . Aardbevingen zijn geen probleem voor kerncentrales.. Wel voor Hydro stroom opwekking met hoge dammen! Kerncentrales blijven intact tot Richter 7 en hebben slechts lichte schade bij 8. Een extra luchtgekoelde (zeg maar vrachtwagenmotor met generator) stroomgroep van 1 MW op een verhoogde plek per reactor had elke reactor beschermd. Station black-out is het gevaarlijkste wat een kernreactor in afkoelfase kan overkomen. De japanners hebber er niet goed over nagedacht tijdens het ontwerpen.

jef
jef
8 maanden geleden

oei dat monster is terug