Volgens Vladimir Poetin werken Brazilië, Rusland, India, China en Zuid-Afrika aan een nieuwe reservemunt op basis van een mand van de nationale munteenheden van de deelnemende landen. Deze munt zou een alternatief kunnen zijn voor het bijzondere trekkingsrecht (SDR) van het Internationaal Monetair Fonds (IMF).

De Russische president Vladimir Poetin heeft woensdag gezegd dat de BRICS-landen – Brazilië, Rusland, India, China en Zuid-Afrika – momenteel werken aan de invoering van een nieuwe mondiale reservemunt, aldus RT.de.

Tijdens het BRICS Economisch Forum zei Poetin:

“De kwestie van de invoering van een internationale reservemunt op basis van een mand van valuta van onze landen wordt uitgewerkt.”

Volgens de Russische president ontwikkelen de lidstaten tegelijkertijd ook betrouwbare alternatieve mechanismen voor een internationaal betalingssysteem.

De komende wereldwijde breuk, terwijl economische systemen botsen

Eerder hadden vertegenwoordigers van de groep gezegd dat de BRICS-landen zouden werken aan het opzetten van een gemeenschappelijk betalingsnetwerk om de afhankelijkheid van het westerse financiële transactiesysteem te verminderen. De BRICS-landen hebben ook het gebruik van lokale valuta in de onderlinge handel bevorderd.

Het Russische bedrijfsleven moet daarom, in coördinatie met het bedrijfsleven van de BRICS-landen, onmiddellijk maatregelen nemen om de vervoersinfrastructuur te ontwikkelen, de logistieke routes aan te passen en nieuwe productieketens te creëren, voegde Poetin daaraan toe. Hij zei:

“Ik zou willen benadrukken dat de Russische strategie niet verandert: Terwijl wij ons economisch, technologisch en wetenschappelijk potentieel versterken, zijn wij bereid tot een open samenwerking met alle eerlijke partners, volgens de beginselen van respect voor wederzijdse belangen, de onvoorwaardelijke suprematie van het internationaal recht en de gelijkheid van landen en volkeren”.


Help ons de censuur van BIG-TECH te omzeilen en volg ons op Telegram:

Telegram: t.me/dissidenteen

Meld je aan voor onze gratis dagelijkse nieuwsbrief, 10.000 gingen je al voor:


Het einde van de Petrodollar – Rusland, China en India zullen een concept internationaal financieel systeem ontwikkelen

0 0 stemmen
Artikelbeoordeling
Abonneer
Laat het weten als er
guest

2 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
ieznogoedh
ieznogoedh
8 maanden geleden

Een soortgelijk idee heeft Ghadaffi het leven gekost, dus ga er maar vanuit dat dit een grote kans op nucleaire WW3 oplevert.
De USA zullen en kunnen dit niet accepteren want dan is het over daar.
Oekraine is maar een test om te zien hoe goed de Russische wapens en legers zijn.

PearlDragon
PearlDragon
8 maanden geleden

Dit gaat niet werken. Hoewel de BRIC’s landen een kleinere schuld hebben dan wij, is die als je de private, bedrijf, en staatschuld bij elkaar optelt alsnog te groot om langdurig te kunnen functioneren als reservevaluta wanneer die alleen gebaseerd is op de valuta’s van de deelnemende BRIC’s landen. En hoe gaan ze dat doen als wij een monetaire reset gaan doen (en dus bevrijd zullen zijn van de schuld die aan onze valuta’s hangt), terwijl de BRIC’s valuta’s nog steeds aan de schuld gaan hangen? Zo is de schuld van bijv. China ook niet mis als je die van de lokale overheden en bedrijven meetelt…

Daarnaast voorzie ik dat de BRIC’s valuta dezelfde problemen gaat krijgen als wij met de Euro omdat er net als in de EU een grote verschil tussen de BRIC’s landen zit. Om het nog erger te maken hebben zij in tegenstelling tot ons geen gezamelijke monetaire autoriteit om deze reservevaluta te reguleren en waar nodig discipline te eisen van de deelnemende landen. Zie ook het verschil in schulden tussen de BRIC’s landen. Dit gaat tot een nog grotere puinhoop leiden als dat het nu is met de dollar als wereld reservemunt.

Als ik hun was zou ik een reservevaluta gebaseerd op goud maken. Die hoeft niet gereguleerd te worden en zal alle deelnemende landen dwingen om een monetaire discipline te hanteren waarbij het gefraudeer zoals met de huidige fiat dollar niet meer mogelijk is. Alleen dat zal echt werken om een reservevaluta te maken die wel een attractief alternatief is voor de dollar.