Het Duitse leger zal een aanzienlijke bijdrage leveren aan de versterking van de oostflank van de NAVO, zo heeft de Duitse bondskanselier Olaf Scholz aangekondigd. Hij beloofde ook grote investeringen om van de Bundeswehr de grootste strijdmacht te maken onder de Europese leden van het door de VS geleide militaire blok, meldt RT.

In een toespraak voor het Duitse parlement op woensdag verzekerde Scholz zijn collega-wetgevers dat Berlijn indien nodig “elke vierkante meter” van het NAVO-grondgebied zal verdedigen. De bondskanselier voegde eraan toe dat de leden van het bondgenootschap in Oost-Europa op Duitsland kunnen rekenen. Het land zou zijn militaire aanwezigheid in de regio uitbreiden, ook in en rond de Oostzee, onthulde Scholz.

Onder de landen waar de Bundeswehr permanent zal worden gestationeerd als onderdeel van de NAVO-strijdkrachten is Litouwen. De toch al gespannen relatie tussen de Baltische staat en Moskou escaleerde vorige week verder toen Vilnius besloot de doorvoer van gesanctioneerde goederen naar de Russische exclave Kaliningrad te blokkeren. Het Kremlin waarschuwde dat het harde vergeldingsmaatregelen zou nemen.

In zijn commentaar op de betrekkingen van Duitsland en de NAVO met Rusland, wees Scholz erop dat een partnerschap met de oosterbuur “in de nabije toekomst ondenkbaar” is nu een “imperialistisch Rusland” Oekraïne heeft aangevallen.

De crisis in Oekraïne gaat niet over Oekraïne. Het gaat over Duitsland

In zijn toespraak in de Bondsdag onthulde de kanselier dat er al Duitse zelfrijdende houwitsers aan Kiev zijn geleverd, en dat de Oekraïense troepen momenteel ook worden opgeleid in het gebruik van zelfrijdende Gepard-luchtafweerkanonnen, en dat ze kennis zullen gaan maken met M270-raketsystemen van Amerikaanse makelij en het luchtverdedigingssysteem IRIS-T van Duitse makelij. Al deze wapensystemen zullen door Duitsland aan Oekraïne worden geleverd.

Later op de dag werd kanselier Scholz door verschillende media geciteerd met de belofte om van het Duitse leger het “grootste conventionele leger” onder de Europese NAVO-lidstaten te maken. Volgens de kanselier zou dit niet alleen een positief effect hebben op de veiligheid van Duitsland, maar ook op die van zijn bondgenoten.


Volkomen zinloos want het Oekraïense leger wordt in de pan gehakt zoals nog nooit een leger in de pan gehakt is. Het zal ook het einde van de NAVO betekenen, omdat de NAVO tot helemaal niks in staat is. Helaas kost het tijd voor dat doordringt en vallen er in die tijd heel veel doden.

Het is over voor het Imperium van de Grote Satan. Eindelijk. Gelukkig. Het zal ook het einde inhouden van de Amerikaanse bezetting van Europa door de EU. Als de slavenhouder sterft, herwint de slaaf zijn vrijheid. Maar na jaren van geketend te zijn geweest met een zware enkelboei, zal hij wel opnieuw moeten leren lopen. Dat zal tijd kosten, terwijl de rest van de wereld zich in sneltreinvaart voorwaarts spoedt.


Wereldoorlog 3 voor dummies

0 0 stemmen
Artikelbeoordeling
Abonneer
Laat het weten als er
guest

0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties