Er is een John Mearsheimer videoclip uit 2016 die nu viral gaat op Twitter, zoals oude John Mearsheimer clips dat plegen te doen in het jaar 2022 wanneer zijn voorspellingen dat westerse acties zouden leiden tot de vernietiging van Oekraïne op gruwelijke wijze bewaarheid worden, meldt Caitlin Johnstone.

In antwoord op een vraag over wat de ergste ramp van het Amerikaanse buitenlandse beleid is geweest, was Mearsheimer het eens met een collega-panellid dat Irak op dat moment de ergste leek, maar hij zei dat hij geloofde dat het Amerikaanse beleid ten aanzien van Oekraïne de komende jaren nog veel erger zou blijken te zijn. Hij had het over het feit dat Rusland duizenden kernwapens heeft, en dat het heel goed mogelijk is dat die wapens gebruikt zullen worden als Rusland zich bedreigd voelt.

“Omdat de Koude Oorlog in een ver verleden ligt, hebben de meeste mensen, vooral jongere mensen, niet veel nagedacht over kernwapens en nucleaire afschrikking, en ze hebben de neiging om nogal luchthartig te zijn in hun opmerkingen over kernwapens, en dat maakt me erg nerveus,” zei Mearsheimer.

Het maakt mij ook nerveus. Vooral wanneer we een gestaag escalerende proxy-oorlog hebben, die door de impasse in Litouwen gemakkelijk zou kunnen uitmonden in een directe oorlog tussen Rusland en de NAVO-mogendheden, en wanneer we de hoogste legergeneraal van het Verenigd Koninkrijk de troepen horen vertellen dat ze zich moeten voorbereiden op de Derde Wereldoorlog.

Het meeste van wat ik zie in het publieke debat over escalerende agressie tussen de machtsalliantie van de VS en Rusland weerspiegelt de arrogante houding waarover Mearsheimer in 2016 sprak, net als mijn eigen interacties met mensen online. Het meeste van wat ik zie in het gedrag van de NAVO-mogendheden wijst ook op deze arrogante houding ten opzichte van kernwapens. Mensen, van het grote publiek tot de hogere echelons van het management van het imperium, lijken niet erg goed na te denken over wat een kernoorlog is en wat die zou betekenen.

Zoals Mearsheimer zei, lijkt dit te komen doordat we nu zo ver verwijderd zijn van de dagen dat iedereen zich er terdege van bewust was dat de raketten elk moment konden afgaan.

Het past gewoon niet in het wereldbeeld van de mensen dat alles kan eindigen door hetzelfde nucleaire armageddon-scenario waar hun grootouders zich vroeger zorgen over maakten. Als twee mannen elkaar een pistool op het hoofd zouden houden, zou dat in het begin als zeer gevaarlijk worden ervaren, maar als na een tijdje niemand de trekker zou overhalen, zou de emotionele spanning beginnen af te nemen. Als er jaren verstreken en de mannen ouder werden, zou het nog verder afnemen. Als ze zo oud werden dat ze de geweren niet meer konden vasthouden en hun kinderen het van hen overnamen, en jaren later de kinderen van hun kinderen, zou de emotionele ervaring van de patstelling zo goed als vergeten zijn.

Maar de wapens zijn nooit minder dodelijk geworden. Het feit dat er nog geen nucleaire oorlog is geweest betekent alleen dat: dat het nog niet is gebeurd. Dingen die nog nooit zijn gebeurd, gebeuren voortdurend. Vroeger waren er geen kernwapens, nu wel. De aarde is nu een bewoonbare planeet, op een dag zal dat misschien niet meer zo zijn.

Britse top-generaal vertelt Britse troepen om zich voor te bereiden om Rusland te verslaan in Derde Wereldoorlog

Tijdens de laatste koude oorlog stonden we op het punt onszelf uit te roeien, niet één keer, maar vele malen. Elke vorm van nucleair gekonkel opent de mogelijkheid dat een kernoorlog uitbarst op manieren die te moeilijk zijn om te voorzien en te plannen, omdat er te veel kleine bewegende onderdelen zijn, te veel manieren waarop een kernbom tot ontploffing kan worden gebracht als gevolg van een technische storing, miscommunicatie, misrekening en/of misverstand. Hoe verder de zaken escaleren tussen de twee nucleaire supermachten van de wereld, hoe groter de kans dat dit gebeurt.

En natuurlijk hebben de machtigen alle reden om deze manier van denken aan te moedigen. Als een kritieke massa van de bevolking werkelijk zou begrijpen dat hun leven wordt bedreigd met een kernoorlog om geen andere reden dan de bereidheid van het Amerikaanse imperium om alles te riskeren om de planetaire hegemonie veilig te stellen, zouden zij onmiddellijk moeilijk te hanteren worden. De managers van het imperium zijn niet alleen van plan om zich bezig te houden met nucleaire oorlogsvoering, maar ook om het het publiek financieel veel moeilijker te maken in hun langetermijnagenda tegen Rusland en China, en de enige manier waarop iedereen dit kan meespelen is als ze niet begrijpen wat hen wordt aangedaan.

Dit is waarom de media de laatste jaren zo vreemd doen. Er worden agenda’s opgesteld waarmee geen zinnig mens zou instemmen als hij ze volledig begreep, dus hun instemming moet worden gefabriceerd met massale hoeveelheden propaganda. Dat is ook de reden waarom internetcensuur in diezelfde periode een hoge prioriteit heeft gekregen: we kunnen niet toestaan dat mensen hun nieuwe mogelijkheden om informatie te delen gebruiken om zich te mengen in de narratieve manipulaties van het imperium.

We worden verdoofd in een door propaganda veroorzaakte coma terwijl immens machtige mensen diepgaande gevaarlijke spelletjes spelen met ons leven. Het is in ons belang om een manier te vinden om zo snel mogelijk te ontwaken.


Dissident: Ik ben geboren in de jaren zestig (dan weet u dat). Ik heb de demonstraties tegen de plaatsing van Amerikaans kernraketten op Nederlandse bodem meegemaakt. Dezelfde partijen die die demonstraties destijds steunden, steunen nu een escalatie richting een eventuele kernoorlog. GroenLinks heeft hun gebroken geweertje ingeslikt en schijt tegenwoordig oorlogstaal. D66 zijn de allergrootste oorloghitsers, al jaren. En zelfs de SP is van mening dat het ‘onze oorlog’ is. Steun voor de oorlogszuchtige globalisten waar je het niet verwacht had een paar jaar geleden. Ze lopen allemaal aan de leiband. Van de fucking Yanks nota bene.

STOP DE OORLOG !!

Het is gekkenwerk en misdadig. Er zijn al tienduizenden, zo niet honderdduizend onschuldige blanke jongemannen gestorven. Voor niets. En het risico op verdere escalatie neemt elke dag verder toe.

Niet één stem in die verachtelijke Nederlandse politiek roept op tot vrede. Wat zijn dat voor demonische psychopaten die de politiek bevolken dat ze allemaal oproepen tot meer verderf, dood en bloedvergieten?


Help ons de censuur van BIG-TECH te omzeilen en volg ons op Telegram:

Telegram: t.me/dissidenteen

Meld je aan voor onze gratis dagelijkse nieuwsbrief, 10.000 gingen je al voor:


John Mearsheimer voorspelde de gebeurtenissen van deze week – zeven jaar geleden

5 2 stemmen
Artikelbeoordeling
Abonneer
Laat het weten als er
guest

4 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
Theo
Theo
7 maanden geleden

De mensen of de overheden de wereldse machten weten het en drijven de mensen tot wanhoop

Hans Vogel
Hans Vogel
7 maanden geleden

Het moet ernstig betwijfeld worden of er uberhaupt atoomwapens bestaan. Het is bijna niet voorstelbaar dat in de bijna 80 jaar na de eerste “atoombom” GEEN ENKELE politicus in geen enkel nucleair land in de verleiding is gekomen die dingen te gebruiken. Dat zou betekenen dat al die politici steeds verantwoordelijke, fatsoenlijke, integere mensen waren. Dat is duidelijk niet het geval. Met andere woorden: als er atoomwapens waren, zouden ze echt al zijn ingezet. Die bom van Hiroshima was trouwens geen atoombom, maar een combinatie van mosterdgas en napalm. Wetenschappelijk aangetoond door de Duits-Canadese geleerde Michael Palmer: https://archive.org/details/Hiroshima_revisited/

Petra
7 maanden geleden

Een ongelukje met een kerncentrale in de Ukraine was destijds voldoende om onze voedselvoorziening in gevaar te brengen.

Wat denken de, voor een minuscuul beetje landbouwgif bange Groenslinks/D666 stemmers, wat er gebeurt als er op grote schaal met nucleaire bommen gegooid gaat worden?

Ga er maar vanuit dat, zelfs al ontploft er niets in de buurt, de volledige voedselvoorziening van de hele wereld binnen de kortste keren vergiftigd zal zijn met radioactieve isotopen en daar is dan niets meer aan te doen.

We hebben het dan over een totale vergiftiging waarbij alles wat tot nu toe is voorgevallen tot bijna niets verbleekt.

Misschien moeten deze feiten eens goed tot de botte koppen van de oorloghitsers doordringen.

Eric Boule
Eric Boule
7 maanden geleden

250 jaar geleden zei de duitse philosoph Immanuel Kant: wees niet bang je eigen gezonde verstand te gebruiken