Duitsland kan zich genoodzaakt zien hele industriesectoren te sluiten als er een landelijk aardgastekort ontstaat, zo heeft minister van Economische Zaken Robert Habeck vrijdag tegen de krant Der Spiegel gezegd.

“Alle fabrieksactiviteiten zullen worden opgeschort. Het zal een ramp zijn voor sommige industrieën. En dan hebben we het niet over twee dagen of weken, maar over een lange tijd. We hebben het over mensen, die hun baan zullen verliezen en over regio’s die hele industriële complexen zullen verliezen”, aldus Habeck.

De minister benadrukte echter dat de Duitsers in deze moeilijkheden verenigd zijn, de anti-Russische sancties steunen en bereid zijn om een zekere mate van ontbering te doorstaan, meldt RT.

Mercedes-baas waarschuwt ook: bevriezing van de gasvoorziening zou grote delen van de economie treffen

Eerder deze week zei Habeck dat de vermindering van de Russische gasleveringen aan Duitsland de doeltreffendheid van de westerse sancties aantoont, en beweerde hij dat de beperkingen van de EU op goederen en diensten die aan Moskou worden geleverd, Moskou verhinderen om geld te gebruiken dat via de verkoop van energie wordt gegenereerd.

Duitse chemische gigant waarschuwt voor totale ineenstorting van het land als Russische olie en gas worden afgesloten

Vorige week werden de gasstromen door de Nord Stream pijplijn van Rusland naar Duitsland met maar liefst 60% verminderd. Volgens de Russische energiegigant Gazprom was dit te wijten aan technische problemen die het gevolg waren van de westerse sancties.

Volgens Gazprom is de Duitse apparatuurleverancier Siemens Energy er niet in geslaagd gaspompeenheden op tijd terug te brengen naar een compressorstation.

De gerepareerde turbines voor de Russische pijpleiding zitten momenteel vast in een onderhoudsfaciliteit in Canada, en worden niet vrijgegeven als gevolg van de sancties van Ottawa tegen Rusland. Siemens heeft gezegd dat Duitsland en Canada naar een oplossing zoeken.


Help ons de censuur van BIG-TECH te omzeilen en volg ons op Telegram:

Telegram: t.me/dissidenteen

Meld je aan voor onze gratis dagelijkse nieuwsbrief, 10.000 gingen je al voor:


Als gevolg van de ‘anti-Russische’ sancties – Duitsland treft voorbereidingen de industrie stil te leggen

5 1 stem
Artikelbeoordeling
Abonneer
Laat het weten als er
guest

4 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
Doordenker-2
Doordenker-2
7 maanden geleden

De hypocriete EU boycot Russisch gas en verkondigt nu met een uitgestreken gezicht dat het gastekort komt omdat Rusland de gaskraan dichtdraait en dat ze allerlei maatregelen gaan nemen om het probleem van gas tekort ‘op te lossen’.

Spijtig genoeg zijn er hier veel te veel dommeriken die over niet genoeg verstand beschikken om deze politieke onzin te doorzien en rustig blijven verder stemmen voor de politieke partijen die met hun sancties verantwoordelijk zijn voor dit tekort.

Pipo
Pipo
7 maanden geleden
Antwoord aan  Doordenker-2

Op gekke Ursula von der Leyen kan je niet stemmen, dat doet de Eurpese commissie, ze zorgt er wel voor dat Duitsland falliet gaat, en opgelet ze heeft ook nog 7 kinderen, hopelijk minder gek???

Peter
Peter
7 maanden geleden

Alles wat ze aan bezit van de Russen hebben afgepakt ,komt terug ,en met rente .

Qvic
Qvic
7 maanden geleden

Dacht die mof werkelijk dat de bevolking achter hem staat, nu de bondsregering bewust de gasleveringen uit Rusland geboycot hebben, door o.a. te weigeren om in Roebels te betalen en het confisceren van de Duitse tak van Gazprom. Waardoor miljoenen werkeloos daardoor zullen worden. Zoals dat alle auto/vrachtwagen industrieën moeten sluiten. Geen back up meer voor de wind en zonnepanelen, waardoor er black-outs kunnen ontstaan en dat de bevolking niet meer kunnen koken en/of hun huis kunnen verwarmen en zich niet meer met warm water kunnen douchen. En dat er te weinig voedsel zal zijn in de toekomst doordat er geen kunstmest meer uit o.a Wit-Rusland en Rusland mogen importen. Zo ook alle farmaceuten en chips producerende en verwerkende industrieën moeten sluiten, om maar niet te spreken over alle toeleveranciers die mede daardoor moeten sluiten. Met deze eenzijdige acties vanuit de EU leggen ze Duitsland financieel, economisch compleet plat. Het alternatief van dan maar op steen en bruinkool de elektriciteit te garanderen los je in vele industrieën en huishoudens het probleem niet mee op. Daar kolencentrales geen back up kunnen leveren voor wind en zonnepanelen stroom, hebben zij dan een probleem hiermee. Hun arrogantie en kortzichtigheid kent geen grenzen. Praten over dingen, waar ze de ballen verstand van hebben. Maar beslissen zonder enig inspraak wel voor iedereen. Daar Duitsland ook alle afspraken al met Rusland verbroken heeft van de terug gave van de DDR. Bestaat de kans dat Duitsland als nog in zijn geheel wordt opgeheven en de Weimar grenzen van 1937 herzien worden.