Zoals ik al een aantal jaren benadruk, meldt Paul Craig Roberts, moedigt de passiviteit van het Kremlin ten aanzien van provocaties meer en ergere provocaties aan. Ik heb mijn bezorgdheid geuit over het feit dat de provocaties een rode lijn zullen overschrijden en dat het Kremlin niet langer een passieve ontvanger van provocaties zal zijn. Wanneer dat moment aanbreekt, zal het Westen wellicht niet voorbereid zijn op de gevolgen daarvan, omdat het zich op zijn gemak voelt, zoals onlangs door het Amerikaanse ministerie van Buitenlandse Zaken werd gezegd, dat de Russische rode lijnen niet meer zijn dan “gebazel”.

Ik heb gezegd dat als Rusland zijn poot stijf zou houden, de provocaties zouden ophouden, maar mijn mening heeft geen effect gehad op de westerse “buitenlandpolitieke gemeenschap” of op het Kremlin. Het lijkt erop dat Rusland om provocaties vraagt, en dat het Westen die uitvoert.

Kijk eens naar de provocaties aan het adres van Rusland van de afgelopen week. Israël viel de burgerluchthaven in Damascus, Syrië, aan en sloot de luchthaven. Dit is gewoon een andere manier om Rusland onder druk te zetten, terwijl Rusland bezig is Donbass te zuiveren van Oekraïense troepen. Syrië beschikt over doeltreffende Russische luchtverdedigingssystemen, maar mag die blijkbaar niet gebruiken om Israëlische aanvallen af te schrikken. Blijkbaar begrijpt het Kremlin niet dat het zijn Syrische bondgenoot niet tegelijk kan beschermen en Israël niet kan sussen.

Nauwelijks voordat de militaire oefeningen van de NAVO in de Baltische staten werden afgesloten, blokkeerde Litouwen de spoor- en wegverbinding van Rusland met een deel van Rusland, waarmee het land zich niet hield aan reeds lang bestaande afspraken. Moet Rusland deze agressie van een militair onbeduidend land accepteren? Als Rusland dat doet, stelt u zich dan de grofheid voor van de volgende belediging die het Kremlin te verwerken krijgt. Wanneer wordt het Kremlin het zat om beledigingen te slikken? Dit is een belangrijke vraag. Het stellen ervan is in het belang van de realisatie die leidt tot ander-vreedzaam-gedrag voordat de oorlog ontploft.

De VS en de NAVO blijven wapens naar Oekraïne schuiven en hebben zich ertoe verbonden Oekraïne naar de overwinning te helpen, en verklaren dat het doel niet alleen de herovering van Donbass is, maar ook de “bevrijding” van de Krim. De idioot die het bevel voert over het Britse speelgoedleger heeft zijn weinige soldaten ertoe verplicht Rusland in een landoorlog te bestrijden. Is dit een grap of totale waanzin?

Tot welke conclusies leidt de passiviteit van Rusland bij provocaties?

Eén conclusie is dat er voldoende invloedrijke Russen zijn die de voorkeur geven aan opname in het Westen boven Russische soevereiniteit en dat zij in staat zijn om effectieve Russische reacties op provocaties te blokkeren.

Een andere conclusie is dat het Kremlin denkt dat er in het Westerse leiderschap meer rede en verstand zit, en minder domheid en kwaad, dan het geval is. Het is voor het Kremlin waarschijnlijk onbegrijpelijk dat een overbewapend volk een kernoorlog zou uitlokken. Het Kremlin denkt waarschijnlijk dat de logica en de rede het Westen vroeg of laat zullen inhalen. Dat is de waan van Rusland.

Zolang het Kremlin niet ziet dat de Wolfowitz-doctrine door het Witte Huis en het militair/veiligheidscomplex wordt afgezworen en de neoconservatieven in ballingschap worden gestuurd, stelt dit ongefundeerde geloof in de zin en integriteit van het Westen Rusland bloot aan vernietiging. De Russische leiders begrijpen eenvoudigweg niet met welk kwaad zij te maken hebben.

In veel opzichten zijn de Russen gek geworden door hun geloof in de slechtheid van de Sovjetleiders en de grootsheid van Amerika. Ze zijn, zo lijkt het, nog onervaren. Het is het gebrek aan bewustzijn van de Russen van waar ze tegenover staan dat zal eindigen in Armageddon.

Caitlin Johnstone en John Mearsheimer waarschuwen ons voor het gevaar om Rusland voor het hoofd te stoten

People Don’t Think Hard Enough About What Nuclear War Is And What It Would Mean


Help ons de censuur van BIG-TECH te omzeilen en volg ons op Telegram:

Telegram: t.me/dissidenteen

Meld je aan voor onze gratis dagelijkse nieuwsbrief, 10.000 gingen je al voor:


Hoeveel rode lijnen kunnen nog worden overschreden voordat Armageddon komt?

0 0 stemmen
Artikelbeoordeling
Abonneer
Laat het weten als er
guest

2 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
Marco
Marco
5 maanden geleden

Rusland laat het westen ten onder gaan, daar hoeven zij helemaal niets voor te doen.

JollyJoker
JollyJoker
5 maanden geleden

Het Kremlin weet heel precies hoe in het westen de vork in de steel zit. Ze weten echt heel goed hoe er gedacht wordt hier, hoe het WEF werkt, Bilderberg en al die clubs. Het is onmogelijk te voorspellen hoe het Kremlin uiteindelijk zal reageren omdat zij het gedachtengoed kennen van de westerling, maar andersom dit uiterst lastig ligt hoewel sommige ‘experts’ dit wel menen te weten. Ik betwijfel dat zeer.
Putin zat in de school van SSchwab. Misschien wel heel simpel om daar hun misselijke spel te leren om nu dus te weten hoe het werkt.
Ik denk zelf dat het Kremlin nog vele en grote troeven in handen heeft. Het is niet te hopen dat ze ooit werkelijk echt oorlog tegen het westen gaan voeren. Ik zie Putin, gezien zijn hele houding tot nu toe, dat niet direct doen. Ik hoop maar dat het ook zo is….