Rellen en plunderingen in New Orleans na orkaan Katrina

Tenzij u een boer in uw familie hebt, of in uw kring van vrienden en contacten, is de kans groot dat u behoort tot de miljoenen mensen in de Verenigde Staten die zelden nadenken over hoe het voedsel dat u koopt en eet, wordt geproduceerd, meldt Brian Shilhavy.

Vraag de doorsnee Amerikaan waar het voedsel op zijn tafel vandaan komt, en waarschijnlijk zal 99,9% van hen antwoorden: de supermarkt.

De supermarkt is een moderne detailhandel waarvan de meeste van onze voorvaderen niet hebben kunnen genieten. Vóór het industriële tijdperk na WO II hadden de meeste buurten plaatselijke bedrijven en boeren die het grootste deel van het voedsel van die gemeenschap leverden, van de melkboer die zuivelproducten leverde, tot de slager die het vlees verwerkte, tot de bakker die producten van granen maakte, enz.

Er was geen one-stop-shop waar men verschillende producten kon kopen die “kruidenierswaren” werden genoemd. Slechts weinigen begrijpen dat de moderne kruidenier afhankelijk is van een uiterst technisch systeem dat afhankelijk is van vele inputs in de toeleveringsketen, en gemakkelijk tot stilstand kan komen.

Als u lokale natuurrampen hebt meegemaakt, zoals een orkaan of een aardbeving, hebt u waarschijnlijk wel eens ervaren hoe het kan zijn als iedereen plotseling op hetzelfde moment boodschappen moet doen, en dan te horen krijgt dat de schappen van de kruidenierswinkel leeg zijn.

Paniekaankopen kunnen soortgelijke verstoringen veroorzaken, en de meesten van ons kregen een voorproefje, en meer was het niet, een “voorproefje”, van dit in de vroege dagen van de COVID-19 lockdowns.

Broodlijn bij een gaarkeuken tijdens de Grote Depressie in de V.S. Bron

Maar bijna alle mensen die nu in de V.S. leven hebben geen echte ontberingen meegemaakt die honger en hongersnood veroorzaken, zoals wat deze natie heeft meegemaakt in de jaren 30 voor WO II tijdens de “dust bowl”, toen de natie leed onder een economische depressie, samen met enorme voedseltekorten door misoogsten.

Sinds WO II hebben we economische recessies gehad, maar in het algemeen hebben de V.S. nu al meer dan 70 jaar voorspoedige tijden gekend, en de huidige levende generaties zijn zo afhankelijk geworden van de gemakken die de moderne technologie ons heeft gebracht, dat zij gewoon aannemen dat die er altijd zal zijn, en zich niet realiseren hoe kwetsbaar die technologie is.

Vandaag de dag produceert minder dan 1% van de bevolking van de Verenigde Staten voedsel voor de overige 99%, dankzij het technologische tijdperk, dus wanneer boeren, met name boeren met contracten in de basisvoedselindustrie, die veruit in de meerderheid zijn, waarschuwen voor wat ons te wachten staat, is het tijd om op te staan en te luisteren, en te beseffen dat als je geen voedsel meer kunt kopen bij je gebruikelijke plaatselijke kruidenierszaken, dat er niemand meer zal zijn om je te redden als je je niet op zo’n situatie hebt voorbereid.

Voor de rest van dit artikel publiceer ik vandaag wat nieuws van de afgelopen tijd, en iedereen moet er acht op slaan en zich dienovereenkomstig voorbereiden.

Voedselfabrieken branden tot de grond toe af terwijl de globalisten fabrieken openen om insecten te verwerken voor menselijke consumptie
Massale koeiensterfte stuurt schokgolf door voedselvoorziening terwijl speculaties toenemen: Worden ze opzettelijk vergiftigd?
Hier is de bijgewerkte lijst van in de VS gevestigde voedselverwerkende bedrijven die onder de regering Biden zijn vernietigd
Het Great Reset kabinet slacht de boeren en veroorzaakt een sociaal economische ramp
Bill Gates, Davos Elites dringen aan op wereldwijde voedselcontrole onder het mom van "voedselzekerheid"
Op weg naar een wereldwijde voedselramp, ontwikkeld door daden van politieke sabotage

Als je gelooft dat dit allemaal toeval is, dan geloof je waarschijnlijk ook dat Corona een levensgevaarlijk nieuw virus was en dat onze overheid het beste met je voorheeft. Slaap zacht !

Globalisten planden sinds tenminste 2015 om de wereld uit te hongeren door voedselschaarste

Help ons de censuur van BIG-TECH te omzeilen en volg ons op Telegram:

Telegram: t.me/dissidenteen

Meld je aan voor onze gratis dagelijkse nieuwsbrief, 10.000 gingen je al voor:


Weer komt een Globalistische ‘Simulatie’ uit – Hunger Games

5 1 stem
Artikelbeoordeling
Abonneer
Laat het weten als er
guest

2 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
Petra
9 maanden geleden

Een eigen groentetuin is de beste manier om inzicht te verkrijgen in deze materie.

Peter
Peter
9 maanden geleden

Toen ik nog een jong ventje was hadden we gemengde bedrijven wat veel beter in evenwicht was met de natuur.

Sinds dat de overheid met de ruilverkaveling is begonnen en met schaalvergroting is de natuur teruggelopen.
De taluds en houtwallen zijn verdwenen, daarmee veel broedplaatsen voor vogels en beschutting voor hazen en konijnen.

Met de schaalvergroting is het gemengde boeren bedrijf zo goed als verdwenen. Graslanden zijn verarmde eentonige velden zonder klaver en weidebloemen

Het bespuiten met gevaarlijk Glyfocaat had allang verboden moeten zijn.
Ook GMO moet verboden worden. Want zij hebben een enorme impact op biodiversiteit.

De verdroging is ook een probleem wat de overheid zelf heeft gecreëerd. In mijn jeugd stonden wij vaak in de winter of het voorjaar op de dijken te kijken naar de kritieke hoge waterstanden van de rivieren ( heeft dus niets met klimaat te maken en is van alle tijden ).
Om dat tegen te gaan hebben waterschappen de opdracht gekregen om al het water zo snel als mogelijk af te voeren naar zee. Door dat ondoordachte plan zitten we nu overal met droogte te kijken.

Dus beide oorzaken, teveel koeien en de droogte, heeft de overheid zelf gecreëerd.
Het is dan ook totaal niet gerechtvaardigd om het probleem nu in de schoenen te schuiven van de boeren.

Oplossing : Boeren die geen opvolger hebben of vrijwillig willen stoppen om die op te kopen.
Daarnaast de minimum prijs marge tussen de boer en de winkeliers vast te leggen. De boer moet veel meer voor eerlijke producten krijgen en de marge voor de tussenhandel en winkeliers moet veel lager zijn. Het kan niet zo zijn dat de boer maar 20% krijgt en de overige 80% voor tussenhandel en winkeliers. Ook moet voedsel, water, stroom, gas BTW vrij zijn. Het zijn eerste levensbehoeften.
Ook moet het boerenbedrijf terug naar gemengde bedrijven en terug naar kringloop. Houtwallen en taluds moeten terugkomen, ook zou het gras voor het vee klaver en bloemen moeten bevatten. Een verbod op glyfosaat en gmo .

Ik woon dicht bij de Brunssumerheide waar als ik ga wandelen in het najaar veel paddenstoelen zie.
Maar wat ik er niet hoor zijn vogels ! Maar als ik dan naar andere bosgebieden ga op z’n 15 minuten rijden bijvoorbeeld het Vijlerbos daar is het een genot zoveel vogels je daar hoort.
Ik denk dat er veel mismanagement is en dat daar de boeren voor het gemak de schuld van krijgen.

Erg belangrijk dat de discussie zoals afgelopen middag te zien was bij blckbx, wat een verrijking was dat.