West-Europa en Noord-Amerika verkeren nu in grote economische moeilijkheden. Vier EU-leiders, uit Duitsland, Frankrijk, Italië en Roemenië, zijn onlangs in Kiev geweest om bij Zelenski te pleiten voor hervatting van de onderhandelingen en het doen van territoriale concessies, schrijft Batiushka.

Wat ze allemaal vergeten is dat Rusland geen behoefte heeft om te onderhandelen en, gezien de manier waarop het sinds 2014 (ja, sinds 1991) is behandeld, niet van plan is om concessies te doen.

De EU-leiders deden opnieuw de illusoire belofte dat Oekraïne binnenkort kandidaat-lidstaat van de EU zou kunnen worden (ondanks het Nederlandse veto), als het de onderhandelingen hervat. Deze oude wortel die voor de Oekraïense ezel werd gebungeld, is irrelevant. De EU heeft meer dan vier landen en vier leiders, wat de belofte ook inhoudt dat Oekraïne over 20 jaar lid van de EU kan worden. Lang voor die tijd zal er geen Oekraïne zijn en waarschijnlijk ook geen EU. De dag na hun bezoek ging de clown Johnson ook naar Kiev, hoewel we niet weten waarover hij sprak. Vermoedelijk wilde hij alleen maar laten zien dat het Verenigd Koninkrijk een “grootmacht” is – net als de EU?

Het is allemaal te laat. De onderhandelingen over de Donbass zijn acht jaar lang mislukt omdat het Westen ze verbood. Afgelopen maart mislukten ze opnieuw in Wit-Rusland en Istanbul, om dezelfde reden. Het Westen dacht in zijn arrogantie dat het Rusland kon verpletteren met zijn Oekraïense kanonnenvoer. Dit blijkt nu al bijna vier maanden uit de berichten van de staatspropaganda-roeptoeters als CNN, de BBC enz. met hun onzin dat president Poetin stervende is en dat Rusland zonder brandstof en munitie komt te zitten! Wensdenken al de hele tijd. Oorspronkelijk wilde Rusland alleen de Donbass bevrijden. Maar door de koppigheid in Kiev zijn ze nu gedwongen het hele land in handen te krijgen – en misschien wel meer, als de agressie van buiten Oekraïne doorgaat. Het was allemaal zo onnodig…

Het Westen kan niet doorgaan met zijn suïcidale en illegale sancties tegen Rusland – of liever tegen zichzelf. Het gebrek aan olie, gas, meststoffen en essentiële grondstoffen bijt. Overal in het Westen neemt de inflatie toe. In het VK dreigt een golf van stakingen. De ongelooflijk impopulaire dagen van Johnson zijn geteld. Het enige probleem voor Rusland is dat de roebel blijft stijgen. Ondanks renteverlagingen van 15% naar 8,5%, staat de roebel weer op 56 ten opzichte van de dollar. Het is duidelijk dat verdere Russische renteverlagingen, vergeef me de woordspeling, in de pijplijn zitten. Intussen hebben Afrikaanse en Aziatische leiders Zelensky gezegd op te houden met vechten. Zij willen graan.

Natuurlijk is het waar dat veel van de ellende van het Westen al lang voor dit jaar begon, niet in de laatste plaats met de absurde en totalitaire “covid”-restricties vanaf 2020, waardoor veel bedrijven failliet gingen en het steeds meer geld ging drukken en de schulden steeds hoger en onbetaalbaarder werden. Het Westen is wanhopig op zoek naar een einde aan het conflict in de Oekraïne voordat de herfstkou intreedt. Anders zullen er in de westerse landen volksopstanden komen, met plunderingen op straat.

Brussel vreest volksopstanden in Europa door aardgascrisis

Westerse wapens, meestal toch al van derde kwaliteit, maken nauwelijks verschil in de Oekraïne. De meeste worden, samen met de munitie, vernietigd voordat ze kunnen worden gebruikt. Veel van de beloofde wapens kunnen niet worden gebruikt omdat het maanden duurt voordat de Oekraïeners weten hoe ze ze moeten gebruiken. Het uitputtingspercentage van het Kievse leger, dat volgens Kuleba, de minister van Binnenlandse Zaken van Kiev, tot 1.000 per dag kan oplopen, is gewoonweg onhoudbaar. Zodra de versterkingen in de Donbass, die de afgelopen acht jaar door Kiev en de NAVO zijn gebouwd, zijn overweldigd, zal er een vrije loop zijn naar Odessa, Transdnestrië, Charkov en Kiev of waar Rusland maar wil. Dit zou spoedig kunnen gebeuren.

Gisteren heeft het Russische ministerie van Defensie cijfers vrijgegeven over huurlingen. Het beeld is somber voor Oekraïne. Van de ongeveer 6.000 huurlingen in Oekraïne uit 64 verschillende landen, zijn er ongeveer 2.000 gedood en ongeveer 2.000 gevlucht. Dachten zij misschien dat zij gingen vechten in een derdewereldland, waar de vijand alleen maar Kalasjnikovs had en geen hypersonische raketten van wereldformaat? Hoe lang de overige ongeveer 2.000 in leven zullen blijven valt nog te bezien.

Polen leverde het grootste aantal huurlingen, met 1.831. Vermoedelijk waren dit, net als in andere landen zoals Canada (601 huurlingen), de VS (530), Roemenië (504), Duitsland en Frankrijk, in meerderheid Oekraïners die al enkele jaren buiten Oekraïne wonen, en geen autochtonen. Op de derde plaats van huurlingen uit Europa komt het VK met 422, van wie er 102 zijn gedood en 98 zijn gevlucht. Volgens generaal Konasjenkov, die de cijfers bekendmaakte, is het aantal huurlingen dat komt, gestopt en zelfs omgedraaid. Het is te gevaarlijk om in de Oekraïne te blijven en gedood te worden.

Blijven over de twee dwaze Britse huurlingen, niet gedood in actie met de 102 anderen, maar gevangen genomen. En er blijven ook twee gevangen Amerikaanse huurlingen over. Er wordt gespeculeerd dat de Britten voor hun vrijlating zouden kunnen pleiten in ruil voor Julian Assange. Dat zou de Amerikanen verontrusten. Aan de andere kant zijn de Britse huurlingen, Eslin en Pinner, al ter dood veroordeeld. Als dat vonnis wordt uitgevoerd, zal dat Johnson nog impopulairder maken dan hij al is. Misschien is dat de reden waarom Johnson naar Kiev is gegaan om te pleiten.

De eerste of militaire fase loopt dus ten einde en zou later deze zomer voorbij moeten zijn. Dit is echter nog maar het begin. Het nieuwe Oekraïne moet worden gevormd. Dan is er de demilitarisering en denazificatie van de rest van Oost-Europa. En er moet een einde komen aan de economische oorlog, die door het Westen is verklaard. Op 17 juni zei president Poetin op het Internationaal Economisch Forum in zijn geboortestad Sint-Petersburg:

Na de Koude Oorlog verklaarden de VS dat zij de afgezanten van God op aarde waren, zonder enige verantwoordelijkheid, alleen met belangen….De veranderingen van vandaag in de economie en in de internationale politiek zijn tektonisch en revolutionair. De Westerse elites verkeren in een staat van waan, klampen zich vast aan de schaduw van het verleden en ontkennen de veranderende werkelijkheid…Niets zal meer zijn als voorheen…De EU heeft definitief haar politieke soevereiniteit verloren. De huidige situatie in Europa zal leiden tot een uitbarsting van radicalisme en in de waarschijnlijke toekomst tot een verandering van elites”.

Dit is de toekomst.


Help ons de censuur van BIG-TECH te omzeilen en volg ons op Telegram:

Telegram: t.me/dissidenteen

Meld je aan voor onze gratis dagelijkse nieuwsbrief, 10.000 gingen je al voor:


Staan onze politici voor hun Ceausescu-moment?

5 2 stemmen
Artikelbeoordeling
Abonneer
Laat het weten als er
guest

2 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
ieznogoedh
ieznogoedh
7 maanden geleden

 (ondanks het Nederlandse veto)

Haha, dat is toch geregeld met een inlegvelletje.
Dat net zoveel waard is als Rutte’s eigen velletje, dat hij misschien niet eens meer heeft.
Beide velletjes zijn in ieder geval nooit echt gebruikt.

Anna
Anna
7 maanden geleden

Nu staan we op het punt dat Putin zijn 2e fase van “ oorlog tegen het westen inclusief Amerika “ gaat beginnen.
Purin zal wachten totdat hij het deel van Ukraine wat hij in handen wil krijgen zal hebben en daarna of misschien wel tegelijkertijd werkt hij aan de 2e fase van “ de oorlog tegen het vrije westen”

Zoals dit artikel terecht aan geeft dat Putin vele malen is afgewezen door het westen, heeft Putin zich nu gericht naar andere landen.
Deze BRIC landen zien de hypocrisie van Amerika en west Europa ook en steunen Putin nu in het OMVERWERPEN VAN DE FINANCIËLE AUTONOMIE VAN AMERIKA IN DE WERELD.

EN DIT GAAT ZE LUKKEN. HET KOST TIJD MAAR DE VOORBEREIDINGEN ZIJN IN VOLLE GANG.

Het was een brutaliteit van het westen om Putin zomaar uit het internationaal-economisch betalings systeem ( SWIFT ) te gooien.
van hen ene op het andere moment kon Putin.niet meer bij zijn geld….

Deze landen zien ook in dat dit ook met hen kan gebeuren als ze iets doen wat “ de zelfbenoemde grootmacht Amerika niet aan staat. “
Saudie Arabië is met zijn olie dollars hierin ook zeer kwetsbaar en wil ook wel uit het SWIFT systeem stappen. En China niet te vergeten…..
Dus is Putin samen met deze landen een nieuw internationaal betalings systeem aan het ontwerpen.

DIT WORDT DE DOODSTEEK VOOR AMERIKA! EN WAARSCHIJNLIJK OOK EUROPA❗️Onze economieën zijn te veel verweven met elkaar……
Zonder wapens kun je ook een oorlog winnen.
Putin is een groot strateeg ❗️
Er staat ons nog wat te wachten❗️
En onze regering, die zijn te druk met…….. regeren…… of wat zij daar onder verstaan……gas kranen dicht draaien….. 🤭